picior necontrolat

23-10-2007
laur77
Nu este medic/terapeut
laur77
Salut, vorbesc in numele neveste-mii care are 35 ani. A avut dureri de mijloc timp de vreo 1 luna (suportabile) iar intr-o zi a luat-o tare. Am mers la doctor, i-a dat Mydocalm, Ketoprofen si i-a facut o injectie cu Diprophos. Toate bune, iar dupa o zi a luat-o iar durerea mare si s-a lasat pe piciorul drept. I-a mai trecut cu caldura (sticle cu apa calda, locale) iar acum simte piciorul un pic amortit si nu prea are control asupra lui. Nu are forta in el si are momente cand nu raspunde la comenzi (vrea sa paseasca si piciorul se opreste sau o ia stramb). Nu prea are forta nici in mana dreapta. In rest, e ok daca se poate spune asa. Daca exista cineva care a avut simptomele astea si le-a tratat cu o medicamentatie corespunzatoare as fii bucuros sa mi le impartaseasca. Multumesc mult. P.S. - spuneti-mi va rog daca exista posibilitatea ca o radiografie la coloana sa iasa eronata daca are dureri mari (de mijloc, spate) in momentul efectuarii ei.
3 comentarii
0
29-10-2007, ora 00:00
dr. marineata
Identitate neconfirmată
dr. marineata
radiografia nu poate arata daca exista un conflict disco-radicular, asa cum pare din descrierea facuta. acest lucru se poate vedea foarte bine prin ex. de rezonanta magnetica (IRM coloana lombara). asadar radiografia ofera o informatie limitata, nu eronata. va sfatuiesc sa continuie tratamentul cu mydocalm, ketoprofen, paracetamol, milgamma N (2cp/zi) pina la efectuarea IRM si aflarea exacta a cauzei durerii.
0
06-11-2007, ora 00:00
laur77
Nu este medic/terapeut
laur77
va multumesc mult. am aflat cauza durerii. Fragment voluminos rupt din L3. Adica hernie de disc, cred... Trebuie neaparat operata sau se pot face tratamente, fizioterapie, etc...?? Inca o data va multumesc si astept raspunsul dvs.
0
06-11-2007, ora 00:00
dr. marineata
Identitate neconfirmată
dr. marineata
acest lucru (operatia) il hotaraste neurochirurgul, insa din prezentarea simptomatologiei exista o compresie radiculara prin acest fragment rupt, iar raspunsul la tratamentul medicamentos a fost modest si consider ca operatia se impune. sa nu amanati prea mult momentul operatiei pt. ca pot ramane sechele neurologice prin acea compresie prelungita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: