piatra la rinichi...in ce conditii recidiveaza??!

21-02-2010
Xenia.me
Nu este medic/terapeut
Xenia.me
Buna Ziua!Prietenul meu a suferit in urma cu 8 luni aceasta afectiune, piatra la rinichi..si dupa ce a fost internat in Bucuresti pentru o saptamana, sub supravegherea medicilor, a eliminat aceasta piatra(nu stiu exact dmensiunea), datorita unui ceai de cretisoara si alte plante preparat acasa, dupa un model naturist.Problema este ca acum simte din nou o presiune in zona rinichilor...din cand in cand, uneori mai accentuata, alteori mai putin dureroasa, pt perioade scurte, dar destul de frecvente in ultimul timp si de gandeste ca aceasta piatra s-ar fi format din nou la rinichi.Ce parere aveti?oare ceaiurile si metodele naturiste nu sunt decat solutii de scurta durata?Care e sfatul pe care i-l dati?Sa continue cu acelasi ceai pentru a preveni?Care este probabilitatea sa "recidiveze"?

Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
21-02-2010, ora 12:41
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
pietrele la rinichi pot avea multe cauze- de la o dereglare a depunerii calciului, hidratare insuficientă, o anumită anatomie a rinichiului care predispune la asta, din cauza apei băute care ar putea să nu fie tocmai bună etc. să meargă din nou să facă o ecografie şi să vadă dacă a apărut din nou piatră
0
21-02-2010, ora 13:14
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Probabil are mai multe pietre. In general insa nu este nimeni numai cu o singura piatra. Tratamentele naturiste sunt singurele tratemente eficiente dar cu o randunica nu se face primavara. In plus in afara de pietre mai pot exista si alte boli la rinichi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.