pete rosii si tari pe picioare

22-03-2012
Anadena
Nu este medic/terapeut
Anadena
Buna ziua,

Am o ruda careia de o perioada buna de timp, din vara anului 2010 mai exact, ii apar niste pete rosii si tari insotite de mancarimi, pe picioare, chiar si in talpa, si cateodata si pe alte parti ale corpului, in cap de ex. Aceste pete initial sunt mici, dar ajung la cativa cm diametru de la o zi la alta. Acum foloseste unguent Diprogenta, care se absorbe foarte repede, si face ca aceste pete sa se usuca in partea de mijloc, si sa isi micsoreaza diametrul. Dupa o vreme de tratament cu acest unguent, cam la 2-3 saptamani dispar, dar reapar uneori la cateva saptamani, alteori la cateva luni. In vara anului 2010, a mers la dermatolog timp de 5 saptamini la rand, in fiecare saptamana i-a fost schimbat tratamentul, in final ramanand pe acest ungurent Diprogenta, dar fara sa i se precizeze un diagnostic clar.
De atunci au mai aparut rar, dar de mai bine de 1 luna s-a reactivat boala si petele sunt prezente in special pe pulpe, cu o roseata inchisa, si tari la pipait parca ar fi noduri in interior. Recent a facut analize si nimic suspect nu a aparut.
Mai mentionez ca ruda mea are proteze de sold la ambele picioare, ultima fiind pusa in urma cu 3 luni.
In prezent urmeaza un tratament de intretinere pt inima (cardiopatie ischemica), cap(pt senzatia de ameteala) si pt reumatism cu sermion, preductal, piracetam, detralex, calciu cu D3, ketonal forte. Insa aceste pete apareau si in perioadele cand nu lua nicio pastila. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, ce se mai poate face, care sa fie cauza acestor pete-bube?Va astept tare mult cu un raspuns. Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •