pete rosii pe piele

24-05-2008
mrnicu33
Nu este medic/terapeut
mrnicu33
buna ziua, de vreo doua trei luni mi-au aparut pe piept, maini si spate pete rosii iar pe alocuri formeaza grupuri de pete.nu ma mananca nu ustura doar ca nu ma simt bine cu ele pe mine.imi puteti da un sfat, o recomandare ?multumesc
39 comentarii 12 Înainte ›
0
24-05-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
buna ziua... descriere dvs e foarte vaga sa va pot da un sfat...lista de boli de piele care corespund descrierii e f f lunga... puteti sa detaliati??
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
25-05-2008, ora 00:00
mrnicu33
Nu este medic/terapeut
mrnicu33
buna ziua, ce va pot spune in plus e ca la caldura sau in contact cu apa fierbinte ele devin mult mai vizibile.primele pete mi-au aparut pe deasupra burtii iar apoi au inceput sa se extinda.
multumesc
0
25-05-2008, ora 00:00
ACN
Nu este medic/terapeut
ACN
Buna ziua, intr-o situatie asemanatoare ma aflu si eu. De trei zile mi-au aparut niste bubite rosii pe brate cele mai multe si cateva pe burta si pe un picior. Sunt ca niste intepaturi mici sub piele si nu ma se manifesta in vreun fel anume, nu ma mananca, nu sunt umflate. Sunt ca niste alunite mici mici mici rosii. Multumesc
0
26-05-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil sa aveti un Pitiriazis rozat. Acesta trece de la sine in 6-8 saptamani, fara niciun tratament.
0
26-05-2008, ora 00:00
mrnicu33
Nu este medic/terapeut
mrnicu33
pai cam de 6-8 saptamani le am si se extind, au inceput sa-mi apara si pe maini.dimineata nu se vad asa bine dar dupa ce ma plimb sau alerg putin se vad mai tare si pielea in zona petelor este uscata.multumesc
0
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mai aveti putina rabdare, adica 1-2 saptamani. Daca dupa aceasta perioada petele nu dispar, mergeti la un consult dermatologic.
0
15-06-2008, ora 00:00
onutzna
Nu este medic/terapeut
onutzna
helloo!!! probleme la aceste capitol am si eu..de 6 luni am pete constant, nu in fiecare zi, dar in primele luni au fost in fiecare zi si erau aproape peste tot (cu exceptia zonelor intime), in special pe gambe sub o forma vasculitica, am ajuns de f multe ori in urgenta cu edem Quincke, imi trece cu HHC, dar remisiunea nu tine prea mult timp...am fost in Bucuresti la Colentina, mi s-au facut destule teste, IgG, IgA, IgE, IgM, Borrelia, HLG, pt giardia, toxoplasmoza serologic, in fine..mi-au iesit bune, doar k mi-a iesit IgG pt toxoplasmoza dublu valorii maxime normale..am urmat tratament cu azitromicina 500mgx3/saptamana, 3 saptamani, de asemenea Telfast 180x2 cpr/zi, o luna, nicio schimbare, ba chiar am plecat de acolo mai rau decat ma dusesem...apoi mi s-a recomandat tratament cu prednison, baraka, antihistaminice la greu, geriforte, apa termala si tot felul de unsori, regim tin de mai bine de 5 luni, mananc mai mult legume crude, fierte, am liste cu alimente permise si interzise.la alergologie am iesit pozitiva la AINS..dupa prima cura de prednison, am avut o remisiune, dar nu pt mult timp, apoi am facut o alta cura cu medrol, xyzal, telfast, ketoconazol, famotidina(luata pt PDN)..dupa ce am terminat cura cu medrol, am continuat cu antihistaminicele pana am terminat medicatia..a fost o perioda fericita pt mine, am obtinut cea mai lunga remisiune..acum iar am problema, imi apar pe gambe, sunt pete cam de 0, 5 cm rosii, prurit, nu f intens, spre deosebire de inceput, nu mai sunt sub forma vasculitica, dar nu le mai suport..edem Quincke nu am mai avut cred k de o luna, dar am palpebral, de asemenea ploapele sunt rosii, mi s-au spart vasele pt k am echimoze si sincer nu mai stiu ce sa fac..am mai citit pe net k unele persoane in aceeasi situatie au avut Helicobacter Pylori prezent...nu am facut acest test, am sa-l fac...mentionez k aceste pete mi-au aparut prima data pe gambe dupa ce am mancat niste peste seara si dimineatza m-am trezit cu ele pe gambe, acum 9 luni.. am fost la dermatolog si mi-a recomandat advantan si antihistaminice, nu mi-a trecut..apoi am incercat si cu ceaiuri, regim..am avut un ex f important pt mine, iar dupa ex mi-au trecut..apoi mi s-a intamplat un accident dupa care am f stresata, nu mai puteam dormi, ma gandeam f mult la ce s-a intamplat si de atunci pete mele, adik de 6 luni, convietuiesc cu mine, iar eu nu le mai suport...mi s-a pus k diagnostic urticarie cronica recidivanta iar cauza ar fi pe fond nervos..dk ma poate ajuta cineva rog sa posteze..multumesc anticipat!!
0
30-10-2008, ora 09:54
black_dizzy
Nu este medic/terapeut
black_dizzy
de vreo saptamana imi tot apar niste pete rosii pe piele. intial am zis ca e o muscatura de insecta pentru ca aratau similar si ma mananca, dar in ultimele zile au inceput sa apara din senin (ma uit la piele si vad cum se inroseste treptat intr-un anume loc) si sa nu mai aiba aspectul unei muscaturi, ci pur si simplu pete. tot in aceeasi perioada am avut si diaree, insa nu stiu daca cele doua simptome sunt legate. am luat loperamid, ale carui reactii alergice stiu ca sunt petele rosii pe piele, insa de doua zile am oprit tratamentul si petele continua sa apara. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
0
24-02-2009, ora 23:50
oana_barbalata@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
oana_barbalata@yahoo.com
autor: hipohondra
Am o problema, care nu cred ca ma individualizeaza...imunitatea scazuta cu consecinte de-a lungul anilor: hepatita de tip A, TBC pulmonar, toxocaroza vindecata dupa 5 ani de tratament, in 2007 si imediat dupa, suspecta de borrelia, rezultat incert. Am ajuns sa fac testul acesta dupa doua probleme la articulatii, la piciorul drept (rotula) si la degetul mare al mainii stangi, ambele episoade repetandu-se la doi ani. Metoda utilizata pentru borrelia la Institutul Cantacuzino a fost Elisa, IgM cu rezultat pozitiv, valori 37, 92 U/ml si IgG, ser negativ; la interpretare scria ca rezultatul serologic nu are semnificatie diagnostica daca se exclude posibilitatea muscaturii de capusa, factorul reumatoid are titru ridicat, TPHA este pozitiv, prezente boli autoimune, infectii virale recente. S-a cerut confirmare Western Blot. La cateva zile am fost trimisa de medicul alergolog la Matei Bals unde am repetat o serie de analize si HIV (mi-a iesit negativ), iar la burgdorferi (IgM), au iesit C.O.=0, 617 si D.O.=0, 799. Toxoplasma a fost negativ, ureaplasma, micoplasma de asemenea. A trecut un an si problema a revenit cu problema de articulatie, deget mare picior. La reumatologie am fost diagnosticata ca suspecta de guta sau artrita. Dupa rezultate, respectiv acid uric 1, 6, fibrinogen 394, ASLO<200, CRP si FR negativ, nu am primit nici un diagnostic decat sa iau restul de pastile recomandate, arcoxia si sa caut sa iau toxicodendron. Problema mea este urmatoarea: ce am in definitiv? sa merg sa fac si alte analize?La neurologie am fost si in afara de o usoara spondiloza si sistem ventricular asimetric, cu dimensiuni la limita superioara a normalului (pentru care iau aspacardin). Problema este ca durerea va ceda in timp, presupun, de vreme ce s-a mai desumflat un pic de la arcoxia, dar ma gandesc daca nu va mai reveni, tot asa de subit ca in cele doua episoade anterioare. Care este cauza reala. Poate fi borrelia, fara sa fi avut un semn de muscatura sau eritem? ce analiza trebuie sa fac pentru TPHA?
Astept cu nerabdare o lamurire privind problema mea!
0
02-04-2009, ora 09:12
Lulu1987
Nu este medic/terapeut
Lulu1987
Buna ziua,
Am si eu o problema de cativa ani buni.6-7 ani.Mi au aparut niste pete albe prima data pe fata dupa care s-au extins pe corp.Si acum sunt rosii.Din cate am observat apar cand intra in contact cu apa, cand sunt stresat, nervos, cand intru in contact cu soarele iar vara cand ma duc la plaja se vad foarte nasol.acum am doar pe spate si cateva pe piept.Am fost la un dermatolog mi-a spus sa fac un tratament cu otet, sa ma spal cu sampon nizoral iar in vara cand fac acel tratament sa nu stau in soare sau sa ma du la plaja.Unii spun ca este ptiriazis altii ca de la ficat.Pana la urma cum se pot trata?ce boala de piele este?
Va multumesc!
0
15-07-2009, ora 00:53
kamy4you
Nu este medic/terapeut
kamy4you
Buna seara, am o problema si nu pot vedea ce se intampla cu mine decat peste 2 sapt cand ajung in tara.Sunt insarcinata in 5 luni si 1 saptamana si de vreo 4-5 zile mi -a aparut pe corp 5 pete.o pata o am pe picior aproape de zona inghinala iar, alta o am pe antebratul drept iar alte 3 le am pe celalalt antebrat.mentionez ca petele sunt de aproximativ 1 cm, sunt rozalii la inceput apoi se fac rosii si cu mijlocul galbui.nu imi vine sa ma scarpin la ele tot timpul da cand ma mananca nu e de joaca.si am uitat sa zic ca din cand in cand se exfoliaza pielea acolo din interior spre exterior.Ma rog sa nu fie ceva foarte grav, sa faca ceva rau si la fat, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva, as fi foarte recunoscatoare !multumesc !Astept un raspuns, care sa ma faca sa stau linistita 2 sapt pana ajung acasa !
0
14-06-2010, ora 17:57
Marianweb
Nu este medic/terapeut
Marianweb
Buna ziua! de ceva timp am o problema legata de piele. Imi apar multe pete de culoare rosie sau galbena, care dupa o perioada se exfoliaza, dar raman semne, mentionez ca aceste pete au inceput sa apara prima data pe maini, apoi pe spate si putine pe piept. Cauza acestor aparitii nu o stiu, dar cineva mi-a recomandata sa folosesc apa termala pentru a le trata. Astept sfaturi sau posibile motive pentru aceasta problema. Multumesc!
0
15-06-2010, ora 09:55
josu84
Nu este medic/terapeut
josu84
buna ziua, am si eu o problema la care as vrea sa am raspuns. miau iesit niste pete rosii pe talpi, care cu timpul se maresc si ma maninca, despre ce poate fi vorba in cazul asta? multumesc
0
18-06-2010, ora 23:58
dunaalex
Nu este medic/terapeut
dunaalex
Sall mia aparut niste pete rosi pe testicol si se manifesta in matreata, miroase urat si ma manca cateodata? ma ajutati?
0
19-06-2010, ora 16:58
dunaalex
Nu este medic/terapeut
dunaalex
Ce tratament?
Trebuie sa ma dau cu crema asta Lamisil timp de 14 zile? Ma manca dupa ce fac dus si e lucioasa asa dupa ce fac dus si miroase urat daca ma dau cu ceai de levantica trece sau ma dau cu crema Lamisil ?
0
20-06-2010, ora 11:56
pe1102
Nu este medic/terapeut
pe1102
Buna ziua! In urma cu 5-6 zile am fost intepat de o insecta (capusa cred) pe gamba piciorului stang, am smuls-o si am omorat-o dar se pare ca i-a ramas capul acolo caci mi-a aparut o pata rosiatica cu un diametru de 3 cm. De doua zile aplic "Fenistil" pe zona afectata dar pata s-a extins la 7-8 cm diametru, incepe cu o parte rozalie la exterior de vreo 2 cm, apoi o parte mai inchisa, roscata de 1 cm, si mijlocul de vreo 3-4 cm are aproape culoarea pielii, poate un pic mai alb, am doar usoare mancarimi, intepaturi si umflaturi, dar nu tot timpul. Va rog spuneti-mi ce ar putea fi si ce trebuie sa fac? Va Multumesc!
0
23-06-2010, ora 22:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Marianweb, josu84 si pe1102:
Ar fi indicat sa va examineze un dermatolog.
0
23-06-2010, ora 22:10
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru dunaalex:
Puteti folosi Lamisilul 14 zile.
0
26-06-2010, ora 09:43
adrianmls
Nu este medic/terapeut
adrianmls
Buna dimineata.De vreo luna mi-a aparut pe spate, mai exact in partea de jos a coloanei, o pata rozalie de vreo 2 cm diametru.Nu ma mananca, suprafata este uscata, foarte si foarte putin pronuntata.Iar de vre osaptamana mi-au aparut altele pe partea dreapta a abdomenului, dar sunt mai mici si se fac rosii daca ma scarpin(nu ma mananca, dar nu ma simt bine cu ele pe mine).Ce sa fac? Multumesc !
0
06-07-2010, ora 19:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati un examen dermatologic!
0
03-08-2010, ora 18:33
florinalina
Nu este medic/terapeut
florinalina
Bună ziua! De o saptamana mi-au iesit pete rosii pe umar, ca si cum as fi arsa, si sau extins si pe gat? sa fie oare de la soare? cum pot sa le tratez? va multumesc!
0
15-08-2010, ora 14:26
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Posibil sa fie o ciuperca. Este necesar un examen micologic.
0
24-10-2010, ora 22:49
sorin trif
Nu este medic/terapeut
sorin trif
Buna, de vreo 2 ani am fost la mare intro alta tara si la revenirea in tara dupa ce mi sa dus bronzul mi-au ramas niste pete, adica nu sa dus in totalitate, si de atunci a ramas la fel. Nu i-am dat importanta si anul acesta dupa bronz am avut aceasi problema. Nu prea stiu cum sa va zic, dar e ca si cum as fi bronzat tot anul doar ca se indeparteaza pe alocuri si in timp. Uneori mai am mancarimi dar nu foarte mari.Daca m-ati putea ajuta sa descopar care este problema v-as ramane recunoscator. Va multumesc anticipat.
0
25-10-2010, ora 13:37
sonofthemasck
Nu este medic/terapeut
sonofthemasck
buna ziua!am si io o problema.de vreo 2 saptamani mi au aparut 2 pete rosii pe picoare aproape de testicule.si din cand cand imi provoaca mancarimi.ma gandesc ca e vreo iritatie.dar nush.as vrea sa imi da ti si mie un sfat.Va multumesc!
0
26-10-2010, ora 17:11
Bujye
Nu este medic/terapeut
Bujye
Buna ziua. Am postat la profilul meu (altfel nu se poate sa uploadez poza) poza cumnatei mele care are niste pete pe fata, pe corp si pe maini. A facut ceva tratament dat de spitalul de la Rosiori dar degeaba iar bani pt policlinicile particulare nu are. Ce boala credeti ca are domnule doctor si cu ce ar putea incerca tratamentul? Mersi!
0
02-11-2010, ora 21:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sorin trif:
Este posibil sa faceti un pitiriazis versicolor.
0
02-11-2010, ora 21:06
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sonofthemasck:
Probabil ca aveti o ciuperca numita Tinea cruris.
0
02-11-2010, ora 21:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Bujye:
Nu imi dau seama ce boala are cumnata dvs.
Poate o trimite medicul de familie la Bucuresti, la Spitalul Colentina!
0
03-11-2010, ora 17:11
Bujye
Nu este medic/terapeut
Bujye
multumesc, intre timp a facut rost de ceva bani si s-a programat la dr Nedelcu Ioan deocamdata pt un consult.
0
09-12-2011, ora 16:34
poparuxy
Nu este medic/terapeut
poparuxy
Buna ziua,
Mi-au aparut niste bubite rosii pe piept, gat, maini si fata.Nu ma mananca doar ca arata foarte urat.Va rog sa ma ajutati cu ceva ce ar trebui sa fac ca sa treaca.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •