pete rosii pe fata si piept

16-03-2014
lacri2009
Nu este medic/terapeut
lacri2009
Buna seara, de vreo 2 ani ma confrunt cu o problema destul de jenanta: imi apar niste pete de un rosu foarte intens pe fata, gat si piept in special in momente stresante, dar si dupa efort fizic, la caldura si dupa baie. In general, dispar dupa maxim jumate de ora, dar e foarte neplacut sa te trezesti cu astfel de pete, mai ales in cursul unor discutii sau sedinte :)) Nu prea stiu nici carei specializari medicale ar trebui sa ma adresez. V-as fi recunoscatore daca mi-ati putea da un sfat.
3 comentarii
0
13-05-2014, ora 16:42
misterx
Nu este medic/terapeut
misterx
Buna ziua, de ani de zile ma lupt si eu cu aceasta problema jenanta in anumite situatii/contexte. Imi apar aceste pete rosii pe frunte in mod special si pe piept (cu mancarimi), dupa efort fizic, stres emotional, cand transpir mai bine spus, dupa ce intru in apa (la mare de ex.), dupa baie. Am ajuns sa-mi fie frica de unele situatii, de soare, de caldura, de teama posibilelor pete ce ar putea aparea. Ar putea sa fie o alergie la ceva ? Poate gresesc, ma gandesc acum la transpiratia care este de fapt sarata, apa de mare la fel.. sa aibe legatura cu sarea ? Folosesc calculatorul foarte mult, am fumat, am urmat si urmez un tratament cu antipsihotic si antidepresiv, am avut vitiligo datorita unui soc emotional, sa fie pe sistem nervos sau doar o alergie ? Daca stie cineva ceva ce ar putea fi, sau care ar putea sa-mi dea un sfat oricare ar fi, va multumesc anticipat.
0
05-06-2014, ora 21:48
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Probabil faceti o anumita forma de urticarie- colinergica(pentru pacientul misterx). Ar trebui sa discutati cu un medic dermatolog sau alergolog.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog
0
05-06-2014, ora 22:22
misterx
Nu este medic/terapeut
misterx
Ok, multumesc mult! Am sa urmez sfatul dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Puncte sau pete roșii pe față - cauze și tratament
  •