pete rosii pe corp ce nu trec

17-09-2008
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
de cateva luni am o pata rosie pe picior, de forma ovala. e rosie, uneori maro, oricum, marginile sunt mai inchise la culoare. am folosit pimafucort unguent, trecea apoi reaparea. de 2 sapt insa, imi apar pete rosii(nush daca au legatura cu cea pe care o am de cateva luni) pe abdomen si pe spate, si vreo 3 pe maini, am fost la medicul de familie, mi-a zis ca e o ciuperca. iau flucoric capsule, una pe saptamana, si medacter unguent. si dupa o saptamana de tratament, s-a dublat atat numarul lor, cat si marimea. in general sunt rotunde, unele au o forma putin ovala, sunt umflate, si pielea pare ca e uscata. dupa baie se inrosesc si mai tare, si am impresia ca ma si mananca de la o vreme. as dori cateva pareri si sfaturi. mersi frumos.
17 comentarii
0
22-09-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca faceti un pitiriazis rozat. Mergeti la un examen dermatologic.
0
29-10-2008, ora 22:19
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
intr-adevar, am avut pitiriazis rozat. intr-un final a trecut, dupa nush cate luni... insa in locul petelor, acum am pete albe..pielea e decolorata. si eu am tenul inchis la culoare. vor trece acele semne?
0
01-11-2008, ora 20:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Da.
0
03-09-2010, ora 16:39
irinuka_russu
Nu este medic/terapeut
irinuka_russu
buna,

de pe la inceputul verii mi a aparut o pata rosie pe mana stanga exact pe portiunea unde purtam ceasul..simteam o usoara mancarime...peste ceva timp s-a umflat, nu ma manca foarte tare si era foarte fierbinte si rosie...am fost la medic si mi a dat triderm..am urmatb tratamentul cu aceasta crema pana la epuizarea flaconului, timp in care isi mai pierdea din roseata...cu toate acestea s a extins iar urmatorul medic la care am fost mi a zis ca am facut o alergie la nichel..am renuntat la a mai purta bijuterii sau ceas si am urmat tratamentul dat cu advatan dar fara nici un efect..acum s a extins de la cot pana pe mana, ma manca rar si f putin, este rosie doar pe margini si sunt momente cand nu se cunoaste deloc...cand era soare afara mi se parea mai pronuntata..ce credeti ca ar putea fi???
0
13-09-2010, ora 17:02
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar fi bine sa faceti un examen micologic pentru ca este posibil sa fie vorba despre o ciuperca.
0
16-09-2010, ora 11:56
petrescu aurica cristina
Nu este medic/terapeut
petrescu aurica cristina
prietena mea are herpes de vreo luna, pune cortizon, ia antibiotice dar nui trece, ia spus dentistul k poate fi din cauza dintilor.adevarat?
0
18-09-2010, ora 17:55
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ce legatura are herpesul cu "pete rosii pe corp care nu trec" ??
0
20-09-2010, ora 05:39
Nick70
Nu este medic/terapeut
Nick70
Am si eu o intrebare:la sfirsitul lunii iunie mi-au aparut niste pete rosii sub brat, in zona inghinala(uneori am prurit) si anala;de asemenea pe pielea capului au aparut pete rosii la inceput, apoi apare niste cruste albe, se descuameaza ca matreata si simpt pielea capului foarte uscata;mi-a cazut foarte mult par si inca imi mai cade.Am fost la medicul dermatolog in iunie si mi s-a dat tratament:am luat Omicral 100 mg, timp de 3 sapt, am folosit Mycospor sol pt pielea capului si unguent pt zona genitala si anala.De asemenea am folosit sampon Ketoconazole 2% si Betamethasone Dipropionate sol, pt pielea capului.Le folosesc de la inceputul lunii iulie, dar le-am intrerupt citeva zile crezind ca mi-a trecut si mi-au aparut din nou.Mi s-a facut cultura din crustele de pe pielea capului si mi-a spus ca nu este ciuperca, ci o dermatita de contact.De o saptamina si ceva mi-au aparut niste pete rosii de-a lungul coloanei vertebrale.Am crezut ca-i zona zoster, dar nu am dureri;ma maninca si ma ustura citeodata.Imi puteti recomanda ceva, va rog?
Va multumesc!
0
03-10-2010, ora 15:44
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu as avea nimic in plus de recomandat fata de medicul dvs !
0
24-10-2010, ora 19:28
klausz_66
Nu este medic/terapeut
klausz_66
Buna seara
Sotul meu (45 ani) are de cateva luni niste pete rosii pe corp care vad ca sau extins. Nu il mananca nu este iritat. Sunt de forma neregulata si cate o data in interiorul circumferintei culoarea pielii este normala numai marginile sunt rosii/maronii. Au aparut prima data pe spate in zona lombara apoi pe abdomen zona coastelor si acum si pe abdomen. Nu sunt marunte sunt chiar extinse (6-7 cm). As dori o parere. Multumesc
0
02-11-2010, ora 21:02
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil sa fie vorba despre o ciuperca.
Ar trebui sa faca un examen micologic.
0
12-11-2010, ora 13:10
Puscau Anca
Nu este medic/terapeut
Puscau Anca
De cativa ani, mamei mele i-au aparut pe corp niste pete rosii, la inceput pe picioare, care s-au extins pe tot corpul in afara de fata si gat. Ele se transforma in timp intr-o culoare mai negricioasa. Acestea, in timpul tratamentului nu mai apar, iar cele mai inchise la culoare se deschid, dar la oprirea tratamentului cu Cortizon apar pete noi. Am consultat medici dermatologi, alergologi si am facut analize de boli interne, dar nu ni s-a dat nici un diagnostic. Va rugam mult sa ne ajututati cu o parere.
0
14-11-2010, ora 18:25
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu pot avea vreo parere, avand in vedere ca a fost consultata de mai multi specialisti!
0
24-04-2012, ora 19:51
evelynna
Nu este medic/terapeut
evelynna
Buna ziua, din vara trecuta am observat o pata rosie pe nas, n-am bagat de seama pana acum am observat ca nu dispare...Cum sa zic e ca un semn de nastere rosu aparut pe baza nasului.Ma deranjeaza ca arata inestetic, Ce as putea sa fac?
0
30-06-2012, ora 10:03
ioana65
Nu este medic/terapeut
ioana65
Si eu am 2 pete rosii pe gambe de forma ovala, sub piele, le am de un an, am crezut ca sunt vase de sange sparte, nu am mancarimi, daca le ating cu unghia ma ustura, am inceput sa le dau cu un unguent cu propolis, ma ingrijoreaza, o sa merg si la medic, puteti dle dr., sa-mi spuneti ceva?, Va multumesc!
Ioana
0
04-09-2012, ora 16:50
aur24
Nu este medic/terapeut
aur24
Buna ziua, de o saptamana pe linia de contur a gatului mi-a aparut o pata rosie nu foarte mare sa zic ca are cam un centimetru lungime si unul latime, initial a fost roz si putin sesizabila insa la o saptamana s-a intins putin si este mai intens colorata, am mancarimi inca de la aparatie insa erau mai mult ca niste gadilaturi, acum sunt ca niste intepaturi care imi dau o senzatie de mancarime mai accentuata, ce sa fac, am observat ca se intinde tot pe linia gatului, imi este teama sa nu se intinda si mai mult, ce parere aveti ? astept un raspuns cu mare nerbadare va multumesc !
0
13-11-2012, ora 20:54
Lobo Mrk
Nu este medic/terapeut
Lobo Mrk
Buna seara,
Cu ceva timp in urma mi-a aparut pata de culoare rosiatica, rotunda, iar la interior alba, uneori interiorul pare uscat.Cu putin timp in urma aceasta a disparut cat de cat dar mi-a aparut alta in apropierea ei, aceasta fiind mai accentuata si precizez ca a inceput sa ma si manance.(marimea ei este asemanatoare unui dop de sticla de 0, 5)
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •