pete maronii

12-04-2007
alexdum
Nu este medic/terapeut
alexdum
Buna ziua!
Din 1990 am o problema dermatologica, nu foarte grava, dar care in ultimii ani
a devenit inestetica.La nivelul tegumentelor, in zona membrelor inferioare si in ultimii ani si pe cele superioare si gat mi-au aparut niste pete maronii de circa 2-3mm, atunci cand ma sterg dupa baie, aceste pete isi schimba culoare devenind rosii si proeminente dupa cateva minute revenind la forma si culoarea initiala.
In 1990-1991 am fost la strand si dupa cate imi amintesc, atunci am avut o iritatie pe membrele inferioare( pe coapse) dare care am tratat-o cu tinctura de iod.Dupa ceva timp(3-4ani) mi-au aparut aceste pete, mai intai pe picioare, apoi pe gat si pe maini.In aceiasi perioada aveam probleme cu dureri mari de cap, urmate de varsaturi puternice, care in 2005 am descoperit ca se datorau consumului anumitor sucuri gen COCA-COLA, PEPSI COLA sau NESS.
Intrebarea este, exista o relatie de cauzalitate intre aceste pete si intoleranta la sucurile enumerate mai sus?( sau altfel spus aceste pete pot fi datorita, afectiunii ficatului?)Ce analize trebui sa fac pentru a determina de unde provin aceste pete?
Va multumesc! Have a nice day!
3 comentarii
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Desi "folclorul" spune ca "orice pata care apare la piele, mai ales daca este maronie, este de la ficat", in realitate nu este deloc asa!
Este posibil sa aveti o afectiune mai serioasa daca se coreleaza toate datele care le-ati furnizat aici!
Cred ca este necesar un examen dermatologic mai serios, eventual o biopsie din leziuni!
0
09-05-2009, ora 13:17
alexa ale
Nu este medic/terapeut
alexa ale
Bua ziua! Am si eu o problema.De fiecare data dupa ce ma epilez pe picioare (cu epilatorul) imi apar fire de par sub piele iar in jurul lor apar brobonite rosii si puncte negre ca un fel de cosuri.Sunt foarte inestetice si cand le vedeam nu puteam sa ma abtin sa nu le storc.Cam de o luna unele dintre ele au inceput sa se transforme in pete maronii + brobonitzele acelea... Acum ca vine vara nu pot sa stau asa.Am nevoie de un sfat, va rog mult! Acum o jumatate de an mu aveam problema aceasta.Mentionez ca problema asta apare doar de la genuche in jos deaspura genunchelui nu (doar cateva).
Va multumesc pentru ajutor!
0
12-05-2009, ora 20:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu va mai epilati cu ceara! Folositi pentru epilare crema epilatoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •