perioada de incubatie-varicela | Forumul Medical ROmedic

perioada de incubatie-varicela

14-04-2009
dear
Nu este medic/terapeut
dear
buna ziua!
fetita mea de 2 ani si 11 luni a intrat aseara in contact cu un copil care avea varicela.sau jucat o perioada dupa care am aflat stupefiata de la mama lui ca este in a 4-a zi de varicela. intrebarea mea este daca ar fi putut lua virusul si in cit timp poate aparea eruptia?
ne-am facut program de sarbatori sa plecam din localitate ar fi indicat sau stam cuminti acasa ?
stiu ca poate sa apara de la 4-20 zile iar copilul cu care a intrat in contact avea deja cruste, exista posibilitatea sa mai fie contagios?
va multumesc anticipat, sarbatori fericite!
3 comentarii
0
15-04-2009, ora 07:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Din momentul aparitiei eruptiei copilul trebuie izolat caci se considera ca este contagios.Deci si copilul tau este posibil sa se fi imbolnavit.Din momentul contactului pana la perioada eruptiva pot trece 14-15-21 de zile. Copilul cu care s-a jucat avea cruste, dar in mod sigur si vezicule cu lichid, caci eruptia in varicela are mai multe etape evolutive prezente in acelasi moment pe piele.Puteti pleca, caci nu se stie daca va face varicela sau nu, depinde si de imunitatea copilului; daca veti observa ca apare febra, modificari in starea generala, eruptia, va veti intoarce.Paste fericit!
0
15-04-2009, ora 08:30
dear
Nu este medic/terapeut
dear
va multumesc mult pt raspuns!eu stiu ca nu se scot copii din casa pe perioada eruptiei, dar unele mame se pare ca sunt inconstiente.nici nu imi pun problema ca s-ar fi gindit ca imi poate imbolnavi fetita daca nu s-a gindit la copilul ei ca nu e indicat sa il duca in, , vizite"cit timp are varicela.in orice caz persoana respectiva nu m-a prea vizitat si nici nu o s-o mai faca de acum.stiu ca nu va privesc pe d-voastra aceste, , povesti "ale mele dar sunt stupefiata ca mai eista si astfel de mame.
va aveti parte de sarbatori linistite cu sanatate si cu tot ce va doriti!
0
09-07-2010, ora 00:25
lunguc
Nu este medic/terapeut
lunguc
buna seara,
in vizita la soacra mea a venit o fetita care avea multe bubite si bunica ei ne-a spus ca-i intoxicata, dar noi am trimis-o la un doctor, problema mare este ca noi eram in vizita cu baietelul in varsta de 8 luni, care a atins-o numai pe manuta. ( pe manuta nu avea buite), adevarul este cand am vazut-o plina de bubite am plecat in graba de acolo,
el este sugar, .se poate contamina si eu cu varicela ? am aflat a doua zi ca bubitele ai erau de la varicela.
va multumesc ! si astept raspuns, sincer nu pot dormi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Varicela sau vărsatul de vânt, o boală încă activă
  •