pentru persoanele cu atacuri de panica sub tratament medicamentos

19-09-2012
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Pentru persoanele carora le-au fost diagnosticate simptomele ca fiind atacuri de panica si au urmat sau urmeaza tratament medicamentos:
ESTE FOARTE IMPORTANT SA NU RENUNTATI BRUSC LA MEDICATIE, SA NU FUMATI, SA NU CONSUMATI ALCOOL!!!
Inainte de toate, cititi prospectul, indiferent de medicament. Daca observati posibile reactii adverse, luati legatura cu medicul care v-a prescris tratamentul si informati-l. Notati si apoi discutati cu el toate modificarile observate: fie pozitive, fie negative si momentul in care apar ele (inainte, dupa pastile, la cat timp etc). Numai astfel vi se va putea recomanda tratamentul potrivit.
Repet: ESTE FOARTE IMPORTANT SA NU RENUNTATI BRUSC LA MEDICATIE, SA NU FUMATI, SA NU CONSUMATI ALCOOL!!! In caz contrar, simptomele revin si se pot agrava.

Persoanele care au simptomele atacului de panica deja amplificate, CONSULTATI UN PSIHIATRU INITIAL si apoi UN PSIHOLOG! Atacurile de panica pot avea cauze psihologice si/sau fiziologice.
6 comentarii
0
16-10-2012, ora 21:32
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
Buna seara,

Doar acum am vazut postul dvs. si am o intrebare, va rog.

Inteleg de ce trebuie renuntat la alcool, nici ciocolata/cafea/cofeina sub orice forma nu mai consum, insa de fumat, inca mai fumez. Mai putin parca decat cu ceva timp in urma, insa inca mai fumez.

Imi puteti explica, va rog frumos, care este legatura directa intre fumat si atac de panica (si/sau anxietate)?

Multumesc anticipat.

p.s. medicatie nu iau, decat ceva anxiolitice naturiste si ceauri de tei, roinita, sunatoare.
0
17-10-2012, ora 11:27
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Medical, nu stiu sa va explic ce se intampla in organism. Nu am pregatire medicala, sunt psiholog specializat in consiliere psihologica. Insa in toate cazurile intalnite de mine, cand nu se respectau aceste indicatii, simptomele se agravau sau reveneau, chiar si sub tratament sau in lipsa acestuia. Pentru mai multe informatii de acest gen, consultati forumul medical.
0
17-10-2012, ora 11:38
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
In regula, ma voi interesa.
Multumesc pentru raspuns.
0
20-10-2012, ora 10:46
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Buna ziua. Cred ca legatura dintre fumat si atacuri de panica este strans legata de senzatiile care apar in timpul AP. Eu in urma cu doi ani, in urma unui atac de panica, in care printre alte simptome, ameteam foarte tare m-am lasat de tigari "instantaneu si dintr-odata", ca sa spun asa. Atat de mare mi-a fost spaima, chiar si dupa cateva zile daca aprindeam o tigara incepeam sa ametesc si am zis GATA! Credeam ca am cine stie ce boala cardiovasculara, dar abia anul acesta am inceput tratamentul pentru anxietate si AP, atat medicamentos cat si psihologic. Saptamana trecuta le-am incheiat pe amandoua, cu succes, zic eu, dupa aproape opt luni.
Pentru d-na doctor Chiriacescu: -Nu cred ca trebuie sa fii doctor ca sa-ti dai seama ca fumatul ingreuneaza circulatia cerebrala, creierul nu se mai oxigeneaza suficient si apar stari de anxietate, frica, panica...A, si inca ceva, parca stiam ca medicii psihiatri au facut facultatea de medicina, iar psihologii facultatea de psihologie(e normal sa n-aiba cunostinte medicale). Iar sus la dvs. parca scrie "Psihiatrie-Mangalia". Sanatate si toate cele bune!
0
20-10-2012, ora 11:23
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Florinel, inainte de a arunca cu noroi asigura-te ca ai motive! Nu exista sectiune de consiliere psihologica si psihoterapie pentru profilul conturilor, ci doar pentru forum. Daca te uiti mai bine, vei vedea ca nu exista niciun psihoterapeut pe forum-ul de psihoterapie. Te-ai intrebat din ce cauza??
Mai mult decat atat, e nevoie sa stii ca un psiholog lucreaza in baza unui cod deontologic, care ii interzice sa ofere informatii in afara sferei de competenta (competenta aici insemnand studii atestate), chiar daca de multe ori, detine acele informatii.
0
20-10-2012, ora 12:19
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Aha, acum am inteles si va rog sa ma scu-zati:) Asta ca sa fiu in ton cu "forum-ul" dvs ! In speranta ca nu v-ati suparat, va doresc toate cele bune si spor la consiliere, in limita codului deontologic:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: