pentru dl doctor Flueraru - complicatii postoperatorii la operatie la glanda parotida

06-07-2015
motherofbebe2
Nu este medic/terapeut
motherofbebe2
Buna ziua, tatal meu a suferit acum 2 saptamani si trei zile o operatie pt inlaturarea unei tumori care se afla in vecinatatea glandei parotide stangi. Acum zece ani a suferit o operatie de acelasi fel la glanda parotida dreapta. La operatia de acum 10 ani i s-a inlaturat glanda parotida dreapta. In cursul operatiei din acest an, la parotida stanga, s-a eliminat doar un lob al acesteia. Rezultatul biopsiei pt operatie: tumora benigna. Acum apare problema: parotida stanga secreta saliva in exces, pentru a suplini absenta parotidei drepte. Doar o parte din saliva ajunge in gura, restul este eliminat pe undeva prin chiar operatie, motiv pentru care operatia nu se poate vindeca. Initial lichidul era aspirat cumva apoi s-a trecut efectiv la stoarcerea lui, in fiecare dimineata. Problema este ca aceasta situatie persista iata de doua saptamani, salivatia nu se diminueaza, operatia nu se vindeca. Intre timp se administreaza antibiotice si s-a pus chiar in discutie externarea pacientului, cu aceasta conditie, fapt care ne sperie foarte tare intrucat rana ar ramane deschisa si saliva aceea ar trebui scoasa in continuare...este o situatie dificila, mentionez ca tatal meu, pacientul are 71 de ani si are probleme cardiace. Doctorul care se ocupa de caz mentioneza ca este un caz atipic, ca nu s-a mai confruntat cu asa ceva, colegii doctori nu ar sti nimic. Domnule doctor, va rog frumos, daca aveti vreo parere sau vreo experienta in acest sens, va rugam sa ne-o impartasiti - personal am cautat pe internet despre aceasta conditie si tot ce am putut gasi a fost in limba engleza, posibila solutie era mentionata inhibarea temporara a glandei parotide prin injectarea toxinei botulinice(imi cer scuze daca nu folosesc exact termenii corecti)- am incercat sa sugerez aceasta metoda sau o deschidere spre alte posibile metode dar doctorul care se ocupa de caz nu pare sa ia in considerare alte abordari. O alta solutie era hranirea enterala sau parenterala timp de 5 zile minim, alta solutie radioterapia - din cunostintele dv, aceste metode sunt folosite sau ar putea fi folosite si in Romania ? Va rog frumos, daca aveti o idee, o parere, orice, indrumati-ne pentru ca zilele trec, si nu stim efectiv in ce directie sa o luam si ce sa facem, nu ni se da nici un alt raspuns in afara de faptul ca trebuie sa avem rabdare, si acum, desi nu a aparut nici un progres, ni se promite o externare.Va rog din suflet, considerati acest caz, va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
07-07-2015, ora 10:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu ati specificat in ce clinica a fost opertat
parerea personala este ca pacientul trebuie vazut la Maxilo-facial.. in clinica universitara..
glanda parotida este patologie a sectiei de maxilo-facial... mai putin a ORL.istilor
1
07-07-2015, ora 14:19
motherofbebe2
Nu este medic/terapeut
motherofbebe2
Va multumesc ca ati raspuns. Tatal meu este intr-un spital universitar ORL, mai exact la Bucuresti, la Coltea - a fost operat de un specialist ORL. Desi a consultat inainte mai multe echipe de medici(inclusiv de la maxilo-faciale), el s-a decis sa se opereze acolo intrucat pe tomografie era mentionat ca trebuie consultat ORL. A fost decizia lui sa se indrepte spre acest specialist...in urma operatiei s-a reusit conservarea muschiului facial, a nervului auditiv si altele implicate in aceasta operatie, dar a aparut aceasta problema si nu stim incotro sa ne indreptam. Ni se spune sa avem rabdare dar eu personal nu vad cum se poate inchide operatia in acest ritm. Aceasta glanda salivara isi poate regla activitatea in timp indelungat - nu vreau totusi sa fac supozitii, nu sunt de specialitate. Acum apare si o alta problema delicata, si anume, sa spunem direct, bolnavul nu indrazneste sa mearga la aceleasi echipe de medici la care a fost inainte si la care totusi nu a avut curajul sa se opereze, ar vrea sa merga totusi undeva unde sa fie sigur ca se poate rezolva problema(alegerea asta intre mai multi doctori nu e neaparat o chestie de ifose, e doar o situatie de spaima si nehotarare a omului in fata unei operatii foarte dificile...). Poate ne puteti directiona undeva totusi, va multumesc!
0
07-07-2015, ora 20:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu cunosc medicii mxilo-facial din bucurest
0
11-03-2018, ora 14:22
Fr957dh
Nu este medic/terapeut
Fr957dh
Buna ziua, am si eu o rugaminte la dl.dr.Flueraru.în luna noiembrie 2017 fetița noastra in vrîsta de 11 ani nea spus ca simte un nodul sub lobul urechi stingi bineînteles ca am mers imediat la medicul de familie care nea trimis sa facem o sonografie in urma rezultatului nea trimis la medicul ORL unde i sa prescris 6 zile de tratament cu antibiotic spunind ca cu acest antibiotic ar trebui sa se traga acel nodul in caz contrar este posibil sa fie o mica tumora si trebuie sa facem un examen RMN pe care lam si facut acum 3 saptamini deoarece acel nodul nu sa retras, rezultatul RMN-ului fiind tumora parotida stinga benigna dimensiune 14×7×10mm si am fost programati la operatie pe data de 12 iunie 2018.va rog sa-mi spuneti este periculos sa asteptam asa mult se poate agrava sau nu aceasta boala sau cit de complicata poate fi aceasta operatie.mentionez ca operatia se va face intr-un spital din Austria deoarece sintem la munca in aceasta tara si nu întelegem asa bine limba germana de acea ne este foarte greu sa intelegem tot ce ne spun medici de aici.de acea sper sa ne lamuriti dumneavoasta mai bine fiindca sintem foarte speriati.va multumesc!
0
17-07-2020, ora 00:26
Manuandreea
Nu este medic/terapeut
Manuandreea
Buna seara. Cum este fetița dumneavoastră ? Exact in aceiași situație sunt și eu acum cu fetița mea tot in vârsta de 11 ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.