Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

pdw marit si mpv scazut

25-06-2008, ora 20:35
Ma numesc Anamaria, am 27 de ani, muncesc 10 ore pe zi, nu beau, nu fumez, nu sufar de boli cronice (inca!).
Va rog o lamurire, daca se poate. Am efectuat analizele gratuite si ies din parametri urmatoarele valori:
mpv - 4.1 (prea mic)
pdw - 18 (prea mare)
Mai am si eo >0.7, dar cred ca e din cauza unei laringite cu care ma lupt de vreo 3 saptamani.
Precizez ca si sotului meu, 28 de ani, restul descrierii la fel, i-a iesit pdw 18.1.
Orice indicatii mi-ar fi de ajutor. Multumesc!
24 comentarii
02-07-2008, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
MPV si PDW sunt indici trombocitari, modificarile prezente la dvs. indica faptul ca aveti trombocite de dimensiuni variate, predominand cele mici. Nu este nici o problema atat timp cat numarul acestora este normal si isi indeplinesc functiile (nu prezentati tromboze sau sangerari, echimoze la traumatisme minime, etc.).
Eozinofilele pot creste in alergii sau parazitoze. Puteti face si un examen coproparazitologic (din scaun), eventual repetat la anumite intervale (laboratorul va poate da indicatiile necesare).
Numai bine!
20-07-2008, ora 00:00
Autor: xw
Pentru Dr. I.F.

Intrucat medicul de familie nu a putut interpreta rezultatul analizelor de hematologie , va rog sa imi spuneti daca analizele care nu au iesit in parametri normali prezinta vreun risc.

PDW -20.8 (val. normale 12-16.5%)

MPW-12.3 (val. normale 7.4-10.4 fL)

EO-0.255 (val. normale 0.09-0.44*10^3/mm3)

MO-0.345 ( val. normale 0.09-0.88 *10^3/mm3)

Multumesc!
20-07-2008, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Buna seara,
Referitor la indicii trombocitari (PDW si MPV) comentariile sunt asemanatoare cu cele de mai sus (indica la dvs prezenta unor trombocite de marimi variate cu predominanta celor mari), atentionarea fiind aceeasi - atentie la eventuale sangerari sau echimoze aparute fara un motiv serios.
Eozinofilele si monocitele sunt in numar normal, valorile de mai sus se incadreaza in intervalele precizate - EO 0.255 se afla intre 0.090 - 0.440 si MO 0.345 se afla intre 0.090 - 0.880.
Numai bine!
21-07-2008, ora 00:00
Autor: xw
Va multumesc pentrul raspuns...

"atentie la eventuale sangerari sau echimoze aparute fara un motiv serios. "---ce inseamna mai exact , trebuie sa consult vreun medic specialist pentru aceasta problema , sau nu este chiar o problema.

Din pacate acelasi medic de familie nu a putut sa ma lamureasca nici cu urmatoarele analize imunologice:

1. Ac Anti-CMV IgM NEGATIVE (0.121) (<0.399: negativ 0.400-0.499: echivoc >0.500: pozitiv)
2. Ac Anti-Toxocara canis IgG POZITIV negativ
3. Ac Anti-Toxoplasma IgM NEGATIVE (0.117) (<0.499: negative 0.500-0.599: grayzone (echivoc) >0.600: pozitive)
4. Ac Anti-Toxoplasma IgG POSITIVE (13.6) (<2 UI/ml: negativ >3 UI/ml: pozitiv)
5. Ac Anti-CMV IgG POSITIVE (54.8) (<15 AU/ml: negativ >15 AU/ml: pozitiv)
21-07-2008, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
V-am atentionat cu privire la eventualele efecte ale unor disfunctii trombocitare. Modificarile PDW si MPV nu au semnificatie atat timp cat trombocitele sunt in numar normal si isi indeplinesc functiile. Ce am descris mai sus ar putea fi efectul unor disfunctii trombocitare... de obicei nu apar decat daca scade mult numarul trombocitelor. La dvs. probabil nu este nici o problema de acest gen.
Celelalte analize indica faptul ca ati avut in trecut infectie cu CMV (citomegalovirus) si Toxoplasma gondii pentru ca aveti prezenti anticorpi de tip IgG. Probleme apar daca in timpul unei sarcini apar pozitivi anticorpii de tip IgM care indica o infectie acuta pentru ca acesti agenti infectiosi pot determina afectiuni grave la fat (banuiesc ca ati facut analizele inainte sau in timpul unei sarcini, situatie in care momentan nu sunt probleme).
Numai bine!
25-07-2008, ora 00:00
Buna ziua,
doamna doctor, va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu interpretarea hemoleucogramei baietelului meu, in varsta de 6 ani si 7 luni. La efectuarea analizelor gratuite au aparut unele valori care ies din parametri normali.Acestea sunt:

Volum mediu eritrocitar (MCV) 92,6 fl normal 77-91fl

Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 30,6 pg normal 24-30 pg

Volum mediu trombocitar ( MPV) 6,40 fl normal 6,5-10,5 fl

Monocite% 10,50% normal 3-10%

Indice de distributie a trombocitelor (PDV) 8,8% normal 11-18%

Restul rezultatelor sunt normale.Poate ca exagerez, avand in vedere ca valorile prezentate mai sus nu sunt foarte mult peste sau sub limitele normale, dar ma ingrijoreaza faptul ca sunt atat de multe. Voi merge la medicul de familie cat de curand, insa daca ati putea sa-mi dati un raspuns ...
Precizez ca in ziua recoltarii sangelui, copilul a tusit de cateva ori, dar nu a dat alte semne ca ar fi racit, nici pe parcursul zilei respective, nici anterior, desi m-am gandit ca probabil cu o seara inainte a stat prea mult pe afara si era pe cale sa raceasca. Nu stiu daca asta ar putea fi cauza, nu vreau sa exclud nimic, nu a avut nevoie de medicamente, pur si simplu a tusit putin!
Multumesc !

11-10-2008, ora 00:00
Autor: ancaciup
buna seara
am facut analizele la sange baietelului meu de 3 ani si 9 luni la budimex.
urmatorii parametrii nu s-au incadrat in limitele normale
sunt doua valori Ne , prima e normala iar a doua ne% 57.6 (18-44)
primul ly e normal , al doilea ly% 31.2 (46 -76)
primul mo e normal, al doilea mo% 8.2 (2-8)
si pdw 10.2 (12-16.5)
mentionez ca boiatul era racit si sub tratament cu ambroxol
va multumesc
12-10-2008, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Buna seara,
Primele trei nereguli semnalate sunt exprimate in valori procentuale iar in interpretarea formulei leucocitare ne folosim de valorile absolute, cele care ati vazut si dvs. ca sunt normale, iar PDW scazut nu pune probleme, chiar arata uniformitatea in dimensiuni a trombocitelor.

Pentru doamna floricanarcisa (scuze pentru asa intarziere) de asemenea nu sunt probleme deosebite, cresterea usoara a acelor indici eritrocitari ar putea fi data de o lipsa de vitamina B12 sau de acid folic. In alimente Vitamina B12 se gaseste in ficat, lapte, produse lactate, oua iar acidul folic in cereale, spanac, broccoli, asparagus, nuci, ficat, portocale, avocado.
Numai bine!
19-10-2008, ora 14:40
Vă mulţumesc foarte mult şi vă urez mult succes în activitatea dvs.
05-06-2009, ora 16:38
Autor: AUGUSTO973
Buna ziua, doamna doctor. Ma numesc Valentin Rachinoiu si dupa ani de zile in care nu mi-am facut analize am decis ca trebui sa fac periodic pentru binele meu si de ce nu si al celor apropiati mie. Am 36 de ani si in urma analizelor au iesit mici nereguli in rezultate iata care sunt acestea:
PDW 18.3 (12-16.5) MPV 10.5 (7.4-10.4) EO% 1.85 (2-4%) MO% 8.52 (2-8%)
VSH 5mm/1h 18mm/2h
MULTUMESC MULT !
16-06-2009, ora 18:40
Autor: puf31
am facut analize medicale si mi-a iesit la hematologie si biochimie urm valori anormale:
HGB 10.1 g/dl
HCT 32.7 %
MCV 71.1 fL
MCH 22 pg
MCHC 30.9 g/dl
RDW 16.5 %
PDW 17.9 % si sideremie 0.21 mg/l
si as vrea sa va rog sa le interpretati. eu am 23 de ani, o inaltime de 1.61 si o greutate de 55kg in cazul in care are vreo importanta in analiza rezultatelor
va multumesc
18-06-2009, ora 21:31
buna dna doctor va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea urm. analize
eozinofile 1,7 % (val normale 2-4 %)
eozinofile numar (X1000/ul) 0,13 (val norm 0,2-0,4)
RDW-CV-LARGIM CURBEI DE DISTRIB A ERIT-COEFIC 14,2 (VAL NORM 11,5-14)
PLT 245 (VAL NORM 150-410)
PDW 13,6
MPV 11,2 (VAL NORM 7-9,98)
P-LCR 35,9 (VAL NORM 13-43%)
VA MULTUMESC
21-11-2009, ora 12:56
Buna ziua
Doamna doctor,
am 33 de ani, sex feminin. Nu am suferit si nu sufar in prezent de boli cronice. Nu am nicio nastere.
Am facut analize in 18 noiembrie, la Policlinica Elias, si la hemoleucograma am trei parametri cu probleme:
PLT = 458 (valori normale 150-450/*10/uL)
MPV = 4.8 (valori normale 5-10,4/fL), iar la biochimie am Fosfor = 5,3 (valori normale 2,5-4,5/mg/dl)
Sunt ingrijorata din cauza acestor valori care nu se incadreaza in limitele normale. Va rog frumos sa imi spuneti ce probleme as putea avea si ce masuri ar trebui luate?
Va multumesc
29-11-2009, ora 17:45
Autor: lala2004
Buna seara dna dr. Furmuzache Iris,

va rog mult sa-mi interpretati urmat. analize-

NEUT-57,6 din care PMN NESEGMENTATE =9 valori normale =1-6
MPV-11,4 =6.0-9,5
P-LCR-36,5 =13,5-25
TGP-43 =5-40

Va multumesc!
29-11-2009, ora 17:47
Autor: lala2004
Mai e ceva

PCR-6
FIBRINOGEN-411
VSH-56
22-09-2010, ora 14:23
Autor: symonica13
buna ziua. va rog frumos daca se poate sa imi interpretati si mie analizele baietelului meu in varsta de 5 ani.
BIOCHIMIE
ASLO cantitativ =21
creatinina = 0,64
proteina C-Reactiva(Sg) = 3
factor rheumatoid = absent
glicemie = 92
uree = 27,9
proteine totale = 7,25
HEMATOLOGIE
Hemoleucograma automata cu minim 18 parametri
WBC = 6,3
RBC = 4,89
HGB = 13,1
HCT =39,4
MCV = 80,6
MCH = 26,8
MCHC = 33,2
PLT = 294
LY% = 47,9
MO% = 6,6 H
NEUT% = 45,5
LY# = 3
MO# = 0,4
NEUT# = 2,9
RDW-CV = 12,7
PDW = 9,4
MPV = 8 L
P-LCR = 10,3 L

VSH = 15

COAGULARE
Fibrogen = 565 H

22-09-2010, ora 14:24
Autor: symonica13
multumesc
09-01-2011, ora 13:16
am si eu o intrebare, am o fetita de 8 ani si 9 luni si i-am facut analizele si REZULTATELE SUNT URMATOARELE:



PDW 9.2 12.0 - 16.5 %
PCT 0.30 0.16-0.48%
EO % 1.6 2 - 4 %
MO % 11.3 2 - 8 %
Potasiu seric 4.8 3.4 - 4.7 mmol/L ISE
ASLO cantitativ 50.0 240 UI/ml Chimie umeda

rog din suflet o interpretare
astept un raspuns
multumesc


02-03-2011, ora 12:23
Buna ziua, ma numesc Catalin, 33 ani. M-ar ajuta o interpretare pt urmatoarele rezultate:

RBC 5.10 4.5 - 5.5 *10^6/mm3
HGB 15.3 13.0 - 17.0 g/dl
HCT 47.3 40 - 50 %
MCV 92.7 80 - 96 fL
MCH 30.0 28 - 34 pg
MCHC 32.4 32 - 36 g/dl
RDW 15.5 11.5 - 14.5 %
PLT 325 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 16.9 12.0 - 16.5 %
PCT 0.24 0.16-0.48%
MPV 7.3 7.4 - 10.4 fL
WBC 7.29 4.8 - 11.0 *10^3/mm3
GR
NE 3.49 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.341 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
BA 0.064 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 2.86 1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.528 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 47.9 53 - 68 %
EO % 4.67 2 - 4 %
BA % 0.87 0.0 - 2.0 %
LY % 39.3 25 - 45 %
MO % 7.24 2 - 8 %

metoda: chimie umeda
multumesc frumos
31-05-2011, ora 15:27
Autor: george73
fetita mea de 6 ani si 9 luni a facut analize si unele casute sunt hasurate si valorile nu sunt cele ok. Iata despre ce e vorba :RDW-16.1 :PLT546: PDW 16, 6: MPV 6, 8: EO% 4.03 : BA%1.33.Acestea sunt valorile hasurate, cele care nu sunt bune. Este o problema grava???
09-08-2011, ora 16:29
Autor: crissu87
buna ziua va rog sa ma ajutati cu interpretarea MPV 0.00 ce inseamna.multumesc frumos si daca se poate un raspuns cat mai curand
15-12-2011, ora 20:49
Autor: aidanisor
Buna seara, am 27ani si in urma analizelor efectuate toate au iesit bine inafara de VTM=4.1, as dori daca se poate sa-mi explicati ce inseamna si daca exista vreun pericol. Multumesc anticipat
12-03-2012, ora 19:25
am o intrebare ce inseamna:?
PDWs-8, 7 (VAL normale 11-15)
MPW-7, 8(VAL normale 8-15)
am 25 DE ANI SI SUNT FEMEIE
17-06-2013, ora 20:35
Autor: miraur
Buna ziua,
Am 61 ani si am ca tratament: colesterol(Sortis); hipertiroidie (Eutirox 0.75) si inima (Valsartan 80 mg - Torent)
Va rog sa ma ajutati in legatura cu interpretarea acestor rezultate (sunt mai multe analize dar acestea sunt cu probleme):
HB med eritrocit - 30.42
PDW - 18, 25
Bazofile - 0, 60
Calciu ionic seric - 1, 35
LDL Colesterol - 156
Sideremie - 29
Trigliceride - 261
Uree serica - 53, 6
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani