paxil sau cipralex? care e mai bine tolerat?

01-08-2015
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Am avut cateva incercari de a lua cipralex, dar din cauza efectelor secundare nu am reusit sa continui. De la el aveam dureri de cap care durau de dimineata pana seara, furie incontrolabila, anxietate crescuta, dureri abdominale, derealizare, puls 130 etc.
Am mers la medic si mi-a prescris seroxat.
Se pare ca eu sunt extrem de sensibila la SSRI.
De la seroxat am simtit ca innebunesc, tremuram fara oprire, aveam amorteli foarte ciudate. E un medicament foarte puternic. Din prima zi am avut efecte negative de la el. Si luasem o doza foarte mica (nici un sfert de pastila). Medicul mi-a marit doza de bromazepam, dar cu toate astea seroxatul imi dadea tahicardie (pulsul 140 in repaus) si simteam ca imi va exploda inima la propriu. Degeaba luam bromazepm cu seroxat. Anxietatea era prea mare.
Ar trebui sa mai continui cu seroxat? Sau sa ma intorc la cipralex, care pare mai slab ? Care e mai bine tolerat?
Dintre cele 2, care e raul cel mai mic? Care are mai putine efecte secundare?
Din experienta mea, efectele secundare ale cipralexului apar mai tarziu, dupa 3 saptamani fata de seroxat (ale carui efecte apar din prima zi).
In trecut am tolerat cipralexul si a avut efect pentru mine. Mi-am revenit atunci in 4 luni.
Medicului nu mai stiu ce sa ii spun. Nu mai stie ce sa faca cu mine. Nu mai are ce tratamente sa imi dea. MI le-a dat pe toate.
Mentionez ca le iau pt tulburare depresiv anxioasa.
7 comentarii
0
01-08-2015, ora 14:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Efectin (venlafaxin) ati incercat ?
Mai sunt si alte antidepresive nu numai cele doua de mai sus.
Doctorul trebuie sa va faca o lista cu toate ad-urile care exista si sa taie de pe lista ce nu vi se potriveste.
0
01-08-2015, ora 14:31
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Da. Am incercat. Am luat asa-venlafaxina, zoloft, prozac, cymbalta, remeron, cipralex, acum seroxat. Si nu am gasit unul pe care sa il tolerez mai usor. De asta as vrea sa aflu daca exista un medicament mai bine tolerat.
0
01-08-2015, ora 14:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai e spitominul care merge pe anxietate, fevarinul care merge pe depresie, welbutrin care merge pe depresie.
Dar trebuie sa faceti dv. o lista cu tot ce ati luat si sa o prezentati doctorului. El trebuie sa va indice ce mai e de luat.
Am o prietena care 6 ani si jumatate a luat medicamente antidepresive care nu i se potiveau. I s-a potrivit ultimul care exista pe piata. Dupa 6 ani.
0
01-08-2015, ora 15:24
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Care este medicamentul mai bine tolerat asta numai tu poti sa afli ! Spitominul este de incercat dar nu singur fiind mai slabut ca efect, fluvoxamina (Fevarin) este foarte buna in schimb ! Ar mai ramane destule de incercat : imipramina, citalopramul, trazodona (Trittico) si agomelatina (Valdoxan) - cu efect mai mult sedativ-hipnotic, triciclice : Doxepin(a), amitriptilina, clomipramina (Anafranil) - cu crestere a anxietatii in primele zile (se asociaza obligatoriu un anxiolitic bun) dar ff eficiente apoi pe depresie si anxietate, si tetraciclicele : maprotilina (Ludiomil) si Mianserin(a) !

Spor si succes ! :)
0
01-08-2015, ora 19:05
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Medicul imi spune sa continui cu paxil sau cipralex, desi este riscul sa ajung la urgente din cauza lor. Doctorita considera ca o sa ma obisnuiesc cu ele, desi eu le-am luat mai mult de 4 saptamani si tot nu le tolerez.
0
01-08-2015, ora 20:36
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
E lipsa de imaginatie, lene sau cate un pic din fiecare ! Mergi cu jumatate sau sfert de doza din cel pe care il suporti mai bine pana cand schimbi medicul !
0
01-08-2015, ora 21:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
PS Si incearca sa ajungi la un medic barbat, comunicarea va fi mult usurata ! Femeile (psihiatru) sunt inflexibile si orgolioase, e mai greu pt ele sa-si recunoasca greselile sau limitele daca nu iti nimeresc din prima sau a doua incercare tratamentul !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul