pauza de anticonceptionale

16-03-2007
rayoflight
Nu este medic/terapeut
rayoflight
Am luat cativa ani, fara intrerupere, Rigevidon. Medicul ginecolog mi-a recomandat o pauza de 3 luni in administrarea oricaror anticonceptionale, dupa care, trecerea la un alt tip de pilule contraceptive fiindca Rigevidonul ar fi deja depasit. Va rog sa-mi spuneti de ce acesta nu mai corespunde calitativ si daca reprezinta un pericol instalarea "accidentala" a unei sarcini in acest interval de pauza.
4 comentarii
0
16-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Rigevidon-ul este acelaşi care era şi în trecut. Probabil, doctorul ginecolog are în vedere nu abateri calitative de la procesul de fabricaţie, ci faptul că ar fi indicate anticoncepţionale cu doze mai mici de hormoni, care au apărut între timp.
După întreruperea unui anticoncepţional, există o probabilitate crescută de a rămâne însărcinată. Nu există risc suplimentar de malformaţii.
0
09-05-2007, ora 00:00
rayoflight
Nu este medic/terapeut
rayoflight
Am revenit cu o intrebare legata de intreruperea tratamentului contraceptiv: am avut ultimul contact sexual inainte cu cateva zile de stoparea anticonceptionalelor, dupa care am avut menstruatie. De atunci au trecut cam 6 saptamani si menstruatia nu a mai aparut. Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi cauza.
0
09-05-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca ati avut contact sexual cu 4 zile sau mai putin inainte de intreruperea anticonceptionalelor, cauza intarzierii menstruatiei ar putea fi aparitia unei sarcini.
Daca ultimul contact sexual a fost cu 5 zile sau mai mult inainte de intrerupere, atunci cauza trebuie cautata mai degraba intr-un dezechilibru hormonal produs de intreruperea anticonceptionalelor.
0
30-01-2009, ora 19:59
juzy
Nu este medic/terapeut
juzy
am inceput sa iau Rigevidon de 3 zile dar ma simt foarte rau..am dureri mari de cap, vomit.. o stare generala proasta. Ce se intampla daca le intrerup? am mai citit pe diferite site-uri ca daca le intrerup la jumatatea foliei..apar sangerari prelungite.. poate e si greseala mea pt k nu le-am luat la prescrierea doctorului..ci mi-a zis o prietena ca sunt bune..da se pare ca nu si pentru organismul meu... Va rog sa mi da-ti un sfat..va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •