pata galbena la ochi...pinguecula

28-08-2012
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Buna seara.Cam de anul trecut am probleme la ochiul drept, mai exact o pata galbena pe portiunea alba a ochiului.Mi s-a spus de catre un medic ca am pinguecula si mi-a recomandat la nevoie fluimucil picaturi.Ce tratament as putea urma sau cum se poate trata aceasta boala pt ca ma deranjeaza foarte tare, iar atunci cand sunt obosita se inroseste si ma inteapa.Am auzit de operatie dar nu stiu in ce consta si daca sunt riscuri.Mentionez ca am 25 de ani.Va rog sa-mi raspundeti si sa ma ajutati cu un sfat sau o sugestie.Va multumesc.
5 comentarii
0
29-08-2012, ora 15:30
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pinguecula este o afectiune degenerativa a conjunctivei, apare in conditiile expunerii frecvente la soare, praf, vant, uscaciune. Eu recomand lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic-1 picatura in amandoi ochii la nevoie, cand exista senzatie de uscaciune, " corp strain", ochii se inrosesc; va recomand si ochelari de soare cu filtru UV , preferabil cu lentila polarizanta. Interventia chirurgicala se indica in scop estetic, se poate face cu anestezie locala, de catre oftalmolog si consta in excizia formatiunilor conjunctivale.Riscurile postoperatorii nu sunt mari, avand in vedere ca interventia chirurgicala se face la suprafata globului ocular, cel mai mare risc este de infectie.Numai bine
0
29-08-2012, ora 19:52
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Va multumesc foarte mult pt sfaturi.Vara trecuta am stat foarte, foarte mult la mare si de atunci am aceasta problema.Aceste lacrimi artificiale le pot folosi mereu, adica fara a face pauza de cateva luni asa cum am facut cu primele picaturi?Si inca ceva care ma framanta...cat de repede se poate extinde aceasta pata, pinguecula?Va multumesc.
0
29-08-2012, ora 20:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pinguecula creste lent, nu se extinde catre cornee. Daca apare afectare corneana, este vorba despre pterigion, nu a fost pinguecula. Pterigionul este o afectiune conjunctivala benigna caracterizata prin proliferare fibrovasculara si are tendinta de a se extinde pe suprafata corneei. Factorii care favorizeaza aparitia acestuia sunt cei mentionati mai sus ca favorizand aparitia pingueculei ( expunere frecventa la soare, uscaciune, vant). Tratamentul este chirurgical. Inca ceva, pterigionul recidiveaza frecvent dupa operatie. Numai bine
0
12-09-2012, ora 15:00
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
vad ca dna dr pomeneste de ochelari de soare cu filtru UV. mie oftalmologul mi-a recomandat lentilele din gama Crizal. cele de soare se numesc Crizal SUN si au un SPF 50, iar cele de vedere Crizal UV si au un filtru de 25.
0
14-09-2021, ora 16:35
Pirvuta
Nu este medic/terapeut
Pirvuta
Stimată, Doamnă Doctor, vă stimez și vă port un respect profund. Am și eu aceeași problemă. Am 28 de ani și mă deranjează estetic această pinguecula, la ochiul stâng este mai proeminentă această pată galbenă. Menționez că lucrez cu mult praf (atunci când îndepărtez materialul de pe unghii și chiar într-o zi mi-a sărit în ochi o părticică de material tehnic de la oja semipermanentă, de atunci am observat că am aceasta problemă.)
Cum pot lua legătura cu dvs. ? Îmi recomandați să o îndepărtez chirurgical? Aș vrea să vă trimit și o fotografie să vedeți cum se prezintă situația. Va rog din suflet sa mă ajutați cu un sfat dat fiind faptul că dumneavoastră aveți experiență vastă. Și dacă se îndepărtează prin operație aceasta poate sa reapară/să recidiveze și să crească mai groasă?Dumneavoastră cum ziceți să procedez? Vă mulțumesc din suflet și aștept răspunsul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •