parodontita apicala?

13-06-2009
ellykah
Nu este medic/terapeut
ellykah
Buna tuturor!
De cateva zile am o durere insuportabila la molarul 3.7. Am avut extractie de nerv, care a mers foarte bine, apoi la o saptamana mi-a fost obturata cu AHplus. Dupa 3 zile de la obturare, au inceput durerile, la inceput mai usoare, apoi au devenit din ce in ce mai violente. Molarul doare ingrozitor la atingere, insa nu doare alveola si nici un alt molar din jur. Anestezia nu prinde pe molar, ci doar pe tesuturile din jur. Nici anestezie intraligamentara nu a prins. Nu ajuta niciun calmant, mi-a facut doctorul infiltratii cu dexametazona ieri, durerea nu a incetat, azi parca e mai violenta. Radiografia arata bine, canalele arata bine, nici o formatiune apicala sau abces nu se vede. Iau amoxacilina 1 la 6 ore. Toate semnele dau spre parodontita apicala, insa nu sunt niciun fel de secretii sau puroi, nimic. Am consultat 4 medici pana acum si un specialist in chirurgie OMF, nici ei nu inteleg ce se intampla. Acum observ ca incep sa fac o usoara febra dupa o zi de antibiotic. Sa fie oare vorba de parodontita apicala? Si daca da, ce se poate face in acest caz, care este tratamentul? Stiu ca trebuie sa trec de faza asta acuta, insa nimic nu ajuta. Ce alte analgezice imi mai recomandati? pana acum am incercat ketonal forte, algocalmin (pastile si fiole), ibuprofen 400, tador. cu tador mai inceteaza durerea si cu ketonal luat impreuna cu algocalmin, dar efectul este de scurta durata.
1 comentarii
0
15-06-2009, ora 12:23
Dr. Florin Cofar
Stomatologie, TIMISOARA
Dr. Florin Cofar
Miha, povestea scurta ai nevoie de un retratament. in acel dintisor a mai ramas un focar de infectie, care iti provoaca toata simptomatologia pe care o descrii. toata medicatia ce o iei tu nu rezolva decat efectul si nu cauza. Trebuie dezobturat dintele, resterilizat si reobturat si problemele vor disparea.

Radiografic nu vezi nimic pentru ca nimic in stadiul acut nu se vede radiografic. Va aparea in schimb cu siguranta pe viitor. Cauta un specialist endo in orasul tau. Cazuri ca al tau sunt frecvente. Antimflamatoarele te ajuta pe termen scurt, iar antibioticele doar daca ai un placebo bun. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul