pareza plex brahial

26-02-2009
teodora-felicia
Nu este medic/terapeut
teodora-felicia
Buna. Puiutul meu, care are acum trei luni, a suferit la nastere o elongatie de nerv, drept pentru care a fost diagnosticat cu semipareza de plex brahial inferior. In prima luna de viata functiile manutei stangi(cea afectata) i-au revenit complet, zicem noi, pentru ca si-o misca la fel de bine ca si pe cea dreapta. Insa, manuta stanga este vizibil mai subtire decat cea dreapta. As vrea sa stiu, daca mai exista mamici ai caror puiuti au trecut prin asa ceva(nu prea am gasit pe net) care ma pot lamuri, daca este o consecinta fireasca post-traumatism sau nu, ori daca au ramas cumva muschi care nu sunt enervati si din cauza asta e mai subtire manuta. Ce as putea face? Sa merg la kineto sau in timp isi va reveni?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
18 comentarii
0
01-06-2009, ora 13:58
MIRELENA
Nu este medic/terapeut
MIRELENA
BUNA TEODORA.EU AM NASCUT IN DATA DE 12-02-2009 O FETITA CARE ACUM ARE 3 LUNI JUMATE.SI FETITA MEA A AVUT LA NASTERE PARALIZIE DE PLEX BRAHIAL SUPERIOR SI FRACTURA DE CLAVICULA.A AVUT LA NASTERE 3.9KG.LA INCEPUT ISI TINEA MANUTA PE LANGA CORP SI SI-O RIDICA NUMAI PANA LA JUMATATE.AM FOST CU EA LA NEUROLOGIE SI NE-A SPUS CA ESTE BINE CA ESTE APROAPE VINDECATA DAR CA ESTE MAI MOALE PE PARTEA STANGA UNDE A AVUT PARALIZIA.NE-A TRIMIS LA GIMNASTICA MEDICALA SI ACUM MERGEM O DATA PE SAPTAMANA LA KINETO.PESTE 2 SAPT. MA VOI DUCE CU EA LA CONTROL LA NEUROLOGIE SI SPER SA FIE BINE.
DOCTORITA NEONATOLOG CARE S-A OCUPAT DE EA IN SPITAL SPUNE CA PARALIZIA DE PLEX BRAHIAL SE VINDECA.ACUM DEPINDE SI DE CAT ESTE DE GRAVA.ASA CA NU TE DESCURAJA SI FA EXERCITII CU BEBE, SI O SA VEZI CA VA FI BINE.NOI SUNTEM BINE SI NICI NU SE OBSERVA CA AM AVUT FRACTURA DE CLAVICULA SAU VREO PARALIZIE LA MANUTA.ASTEPT VESTI DE LA TINE(VREAU SA SPUN CA IN SPITALE VAD CA SE PRACTICA TOT MAI MULT RUPEREA DE OASE SI PARALIZIILE LA NOU NASCUTI...)
0
21-06-2009, ora 11:03
ramikaa
Nu este medic/terapeut
ramikaa
Buna. Sint Mihaela din iasi, si as vrea sa va impartasesc povestea mea.Am 3 copii iar pe 3 iunie 2009 am nascut al 4 lea copil.Toate fete! am fost pacienta d-lui profesor onofriescu din iasi pe toata perioada sarcinii, am facut 9 ecografii la el, fiecare costand 2 mil, 2 mil 500, din cauza varstei, am 36 ani, ma rugam la fiecare ecograf de el sa imi faca cezariana, dar de fiecare data imi spunea ca nu se poate ca ai 3 nasteri naturale si ne facem de ras in spital daca la a 4 a nastere imi face cezariana.La ultima ecografie la el la cabinet mia zis ca copilul este foarte mare si ca sar putea sa imi faca cezariana, a zis ca daca ajung la termen il fac de 4kg500.Pe 3 iunie mia zis sa vin la spital sa imi mai faca acolo o ecografie sa vada cat de mult a crescut, aveam 37 de saptamani, bineinteles ca nu mia facut el ecografia fiind foarte ocupat cu telefonul si la pus pe doctorul Nemescu sa mio faca si la intrebat ce greutate are copilul si el ia zis ca are 3kg800, dupa care ma trimis cu o doctorita sa imi faca un consult ginecologic, se duce pe urma sus sii spune profesorului onofriescu ca am dilatatie 4 si el zice ca e normal sa am ca e a 4a nastere iam zis doamna doctor spunetii ca eu am contractii din 10 in 10 min, astea sunt dureri de nastere ca leam mai avut de 3 ori, si stiti ce mia zis sa merg acasa sa iau nos pa si scobutil ca e o alarma falsa si daca se intampla ceva sa vin inapoi ca sunt din iasi si jaung cu masina in 10 min la spitaal.iam zis ca plec acasa dar eu astazi nasc, si asa a fost la ora 1 am plecat din spital si la 3 jumate mi sa rupt apa acasa.Mam intors la spital lam sunat si nu raspundea la tel, doctorita care era de garda la sunat si ia zis ca mam intors ca mi sa rupt apa si am dilatatie 5, si ell ia zis ca asisto draga ca la a 4a nastere la 3gk 800 il scapa prin triaj.si la 6 jumate am nascut o fetita, de 4gk 500, pe care era so pierd la nastere, nu mai iesea de la umeri si atunci in ultima secunda au traso si a suferit o elongatie de plex brahial drept, nu isi misca mana absolut deloc si era vanata si neagra pe tot corpul.La sunat doctorita pe profesorul onofriescu si ia zis ce sa intamplat si ca fata avea 4gk 500 nu 3800 cum a zis el dim, si el magarul cat am stat 9 zile in spital ca a mai facut si icter nu a venit macar sa ma vada o data nesimtitul.acum are 19 zile si dina 9a zi de viata am inceput kineto si masaj iau pus si o atela pe care trebuie sa io tin in fiecare noapte la mana si a inceput sa isi miste degetele suceste mana deja sper ca o sasi revina cu ajutorul lui Dzeu.si ma rog sa nu mai treaca nimeni prin ce am trecut si trec in continuare eu.Daca cineva a mai trecut prin asac ceva sau stiti cat de repede se recupereaza spunetimi si mie va rog.
0
24-05-2010, ora 21:25
rodyca
Nu este medic/terapeut
rodyca
va rog din suflet sa-mi raspundeti ca sunt disperata, am o fetita de 4 ani care nu-si prea foloseste mana dreapta dar o misca, este la fel ca cealalata doar degetele sunt fara indemanare in rest e totul normal.Eu am crezut mereu ca e pur stangace.Cei pe care i-am intrebat asa mi-au spus intr-adevar are o indemanare iesita din comun cu mana stanga.Cineva m-a sfatuit sa merg la un neurolog.M-am dus si mi-a spus fara s-o consulte ca are semipareza pe partea dreapta. Am facut un soc, am inceput sa plang si n-am mai putut vorbi nimic.Va rog dati-mi un sfat ca nu stiu ce pasi ar trebui sa fac ca doctora aia mi-a zis sa-i fac chinetoterapie si atat.Eu ma tot intreb daca e adevarat asa ceva ca ea e normala, vioaie, se joaca e foarte desteapta, si daca ar fi avut asa ceva nu mi-ar fi spus nimeni la nastere ca toti mi-au zis ca e normala.Ca doctorita aia mi-a zis ca asa am nascut-o.Singurul lucru e ca nu se ajuta de loc cu mana dreapta.Iar piciorul n-ar fi trebuit sa fie si el defect daca era bola de care mi-a zis ?Piciorul e normal a mers in picioare ca orice copil normal decat ca f putin calca inauntru. Daca ar fi asa ceva ce ar trebui sa mai fac sa-i fac niste analize oare sa vad daca n-are ceva la creier.Cum s-ar fi putut produce ce s-ar fi putut intampla ca sa apara ca totul a decurs normal si sarcina si nasterea si evolutia ei pana acum.Daca ar fi fost ceva in neregula n-as fi sesizat oare ca mai am trei copii si stiu cum evolueaza nu sunt chiar o nestiutoare si as fi remarcat, ca aceasta e o boala care se vede nu e o boala interna.
0
30-05-2010, ora 01:07
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
leziunea deplex brahial care nu revine in 3 luni trebuie operata, se poate incerca cu kinetoterapie, insa cum sa se vindece nervii rupti din maduva spinarii? nu veti gasi nimeni in romania care sa opereze plex brahial corect, de fapt sunt numai 5 centre in europa: szeged (ungaria), wiena, hannover, stockholm, londra. cateodata mai vine cineva din america, insa fiind vorba de o serie de operatii, este mai bine sa elegeti pe cinve pe care puteti sa va bazatii ani de zile
0
30-05-2010, ora 10:27
teodora-felicia
Nu este medic/terapeut
teodora-felicia
Buna! Avand in vedere ca eu am deschis topicul, vreau sa va spun tuturor ca baietelul meu si-a revenit complet in 28 de zile de la nastere.Nu a fost necesar nici sa faca kineto, nici vreun alt fel de tratament, atat ca i-am imobilizat manuta in "salut militar". Citeam pe-aici ca sunt probleme cu motricitatatea la membrul afectat, dar la noi e tocmai invers. A avut pareza la manuta stanga, iar in momentul de fata in 90% din cazuri pe asta o foloseste. Chiar daca apuca ceva cu manuta dreapta la care nu a avut probleme, isi transfera obiectul in mana stanga(cea afectata) si cu asta il manipuleaza. S-ar putea sa fie stangaci, am avut antecedente in familie. Concluzia: nu incetati sa sperati, lucrurile nu sunt atat de grave cum par la inceput. E drept, daca nu se remediaza intr-un timp rezonabil, trebuie consultat un specialist si ceruta si o a doua parere, de preferinta in Ungaria sau in alta tara, pentru ca s-ar putea sa existe diferenta de optica, nu pentru ca in strainatate ar exista doctori mai buni. Sanatate multa tuturor!
0
19-08-2010, ora 00:31
ramikaa
Nu este medic/terapeut
ramikaa
Buna ! Fetita mea are acum 1 an si 2 luni.manuta sia revenit 90% diferenta intre cele 2 maini nu prea se observa.nu e mai subtire si nici mai scurta deocamdata.o foloseste l fel de bine ca si cealalta.am facut cu ea kineto foarte mult, deci numai cine stie ca a avut o prb la mana si se uita atent la ea si o examineaza isi da seama ca a avut ceva, prb mea este acuma urmatoarea, printesa inca nu merge singura...merge daca o tin de maini merge pe langa marginea patului, dar mi s epare ca nu are echilibru, stabilitate, si singura inca nu merge, e posibil sa fie o prb si la picior din cauza prb care a avuto la mana.a plexxului brahial? sanatate multa tuturo!
0
10-06-2011, ora 18:43
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
Trebuie sa aveti mai multa incredere in terapia Bowen, terapie prin care se efectueaza miscari usoare asupra zonelor in care se afla receptori nervosi, iar vindecarea se produce in ordinea si in ritmul fiecarei fiinte prin actionarea doctorului interior situat in creier. Cu rabdare si credinta toate problemele neurologice si musculare se vor rezolva. Pe google gasiti o multime de cazuri rezolvate prin terapia Bowen
0
13-06-2012, ora 20:30
Bota Denisa
Nu este medic/terapeut
Bota Denisa
Buna ziua,

Baietelul meu s-a nascut pe 11-05-2012 si cantarea 4250 g deci un baiat destul de mare, dupa cum va imaginati are pareza de plex la manuta stanga si momentan nu si-a revenit desi are 1 luna, am fost la specialisti cu el sa vedem ce putem rezolva si ni s-a dat un tratament de 3 luni cu cerebrolizin de 1 mg timp de 3 luni + tonotil -n un tonic care ajuta foarte mult.Pot spune ca dupa prima luna de tratament sunt multumita avand in vedere ca nu isi misca deloc manuta acum a inceput sa ridice umarul.Medicul mi-a spus ca se va recupera si sa nu-mi fac probleme iar dupa a 2-a luna de tratament poate vom merge la un kinetoterapeut pentru un masaj usor dar nu este sigur daca va fii nevoie deoarece este multumit de progresele facute.La sfarsitul acestei luni voi posta rezultatele, tot ce pot sa va recomand este sa discutati cu medicul dumneavoastra despre acest tratament si daca o sa cadeti de acod poate o sa va ajute.
Multa sanatate bebeilor
0
13-06-2012, ora 21:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cine este specialistul la care ati fost?
0
13-06-2012, ora 23:16
Bota Denisa
Nu este medic/terapeut
Bota Denisa
Doamnda doctor Bertea Iulia medic neuro-psihiatru specialist in neuro spihiatria infantila, avand in vedere ca suntem din aceasi bransa diferenta fiind specializarea ( cu modestie vorbesc ) am incredere in dansa plus ca are in spate 30 de ani de experienta si asta isi spune cuvantul.
0
13-06-2012, ora 23:26
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar trebui sa mergeti la un specialist in tema, un chirurg de plex brahial ca sa auziti si partea opozita a problemei (din pacate veti gasi numai in strainatate)
ce invetigatii s-au facut, RMN, EMG, ENG etc?
0
13-06-2012, ora 23:54
Bota Denisa
Nu este medic/terapeut
Bota Denisa
Nu vreau sa par lipsita de bun simt dar sunt destui specialisti si in Romania nu trebuie sa fugim neaparat in strainatate pentru un rezultat optim, chair exista un chirurg de specialitate exceptional in Tulcea am aflat dintr-o coincidenta de dansul numai ca in acest moment am uitat cum il cheama dar daca va intereseaza maine o sa dau un telefon sa aflu numele dansului plus un numar de contact pentru orice eventualitate.Am inteles ca este foarte bun pe chirurgie de plex acum nu pot sa bag mana in foc pentru dansul deoarece nu-l cunosc personal.O sa revin informatii maine.

O seara buna
0
17-10-2012, ora 22:02
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Bota Denisa - un singur specialist sa ne spuneti in chirurgia plexului brachial din romania, si nu pe Stamate
0
29-03-2013, ora 11:41
valy2vv
Nu este medic/terapeut
valy2vv
@adamantium : stii cumva date de identificare ale unuia din centrele care pot vindeca paralizia de plex brahial ?
fetita mea are deja 2 anisori si a fost diagnosticata de la nastere cu forma cea mai severa a acestui traumatism, pentru ca nu misca deloc manuta stanga.
bineinteles ca am inceput sedintele de kineto inca de la 2-3 saptamani iar acum face miscari, insa nu tine pumnul deschis ci inchis si nu reuseste sa faca miscarile de pronatie si supinatie, etc.
sedintele de masaj si electrostimulare le-am facut si le facem la spitalul de copii din Iasi, 10 zile la 1 sau 1 si 1/2 luni, depinde de programarea d.nei dr. Donisa. ( multumim pe aceasta cale atat d.nei dr. Donisa cat si celorlalte persoane care se ocupa de cazul nostru).
daca trebuie, trimite-mi pe mail nr.tau de telefon si te voi contacta eu.
multumesc.
0
02-07-2013, ora 22:19
maryme
Nu este medic/terapeut
maryme
buna seara! Din nefericire am avut si eu ghinionul ca la nastere fetita mea sa aiba aceasta trauma de Pareza de plex brahial la manuta dreapta. Nu misca manuta deloc. Am inceput kinetoterapia de la 5 zile. am facut bobath 1 luna, dar nu a raspuns. Am fost la spital la Obregia si am inceput sa-i faca Kinetoterapie Vojta, care a raspuns dupa 10 zile... si pe urma din ce in ce mai bine. Acum fetita are 1 an si 3 luni, si in tot acest timp am constat ca nimeni nu te trimite unde ar fi necesar pentru recuperarea copilului. Terapia Vojta este foarte buna, dar trebuie sa aveti grija pentru ca are repercusiuni daca se face pe termen lung. Fetita mea incepuse sa fie foarte nervoasa si sa-si dea cu palmele in cap, si cu caputul de pat cand se enerva. Am mai vb si cu alte mamaici care faceau terapie vojta si mi-a spus acelasi lucru. Este necesar sa consultati si un medic pediatru ortoped. Daca face-ti terapia vojta ar fi bina sa combinati si cu altfel de Kinetoterapie, pentru ca aceasta stimuleaza numai centri nervosi, dar nu si miscarile corecte ale bratului. Multumesc lui Dumnezeu, ca acum fetita mea este destul de bine, dupa Kinetoterapie, orteza si am avut norocul sa intalnesc si doctori care isi iubesc meseria si copii, cum ar fi dr. Elena Caciulan. este foarte bn sa lucrati si dvs cu copilul acasa, pentru ca pareza de plex brahial este foarte pacatoasa se instaleaza la loc. Creierul percepe si recunoaste numai membrele 'sanatoase', iar la cel cu pareza nu da comenzi. Prin miscarile care le face-ti cu manuta care are pareza creierul le inregistreaza, si dupa un timp incepe sa le dea si sa foloseasca manuta. sanatate.
0
23-11-2021, ora 20:00
oanavlad1
Nu este medic/terapeut
oanavlad1
buna ziua! fetita mea de 3 saptamani are pareza de plex brahial superior. Ma intereseaza sa stiu ce tratamente ati urmat si ce e de facut pentru recuperarea functiilor bratului, Unii medici ne recomanda atela + kineto, altii doar kineto / vojta, fara atela. Este operatia o optiune? Ea misca degetelele.
Va rog mult sa imi raspundeti. Multumesc!
0
07-12-2022, ora 03:56
Liviaczc
Nu este medic/terapeut
Liviaczc
Bună tuturor! Fetita mea a fost diagnosticata la nastere cu fractura de clavicula si elongatie de plex brahial stang, superior. Am început kinetoterapia după 3 saptamani, din cauza faptului ca am așteptat sa se vindece clavicula.Tin sa menționez ca misca degetele de când s-a născut. Acum are 3 lunite si își folosește și manuta stanga, în condițiile în care nu o ridica deloc în primele săptămâni de viata. Postura manutei este ceva mai anormala, deoarece mușchii neavând memoria mișcărilor firești, nu sunt obișnuiți sa funcționeze perfect normal. O tine puțin întoarsă, însă prin kinetoterapie își va reveni complet cu siguranță. Nu va speriați, elongatia se vindeca, în special la bebelusi. Fiți puternice mămici, totul va fi bine!
0
17-12-2022, ora 00:47
Liviaczc
Nu este medic/terapeut
Liviaczc
Update: fetita si-a revenit 100%. Am făcut kinetoterapie și acum la 3 lunite e foarte bine.
Noi suntem din Iași.
Nu vreau sa fac nicio reclama ascunsa, scriu asta în vederea celor din același oraș care poate trec printr o situație similara. Am făcut kinetoterapie la Kineterra cu o domnișoară terapeut foarte draguta și atenta, Andreea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: