pareza faciala, va rog rsp urgent!!

29-11-2007
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
buna ziua, am 19 ani si de o luna si jum am facut o pareza facila perif stanga, inca nu mi-a trecut. asi vrea sa stiu si eu ce sa fac ca sa imi treaca. am fost la medic si mi-a dat tratament cu predison tablete, bilobil si milgama injectabil. ochiul stang nu mi se inchide si gura imi e intr-o parte, cat de cat m-am vindecat un pic dar cred ca a trecut deja mult timp si rezultatele sunt minore, doctorul mi-a mai prescris sa imi fac masaj si gimnastica faciala 2 ore pe zi, imi pute-ti recomanda sa ma duc si altundeva decat neurologie? de ex electrostimulare ?
multumesc
142 comentarii 12 ..... 4 5 Înainte ›
0
06-12-2007, ora 00:00
mihaela714
Nu este medic/terapeut
mihaela714
Puiut, nu stiu la ce medic ai fost, dar stiu prin ce treci!
Eu am avut semipareza la 16 ani.In ziua in care am fost la doctorita de familie, mi-a facut trimitere la neurologie, am fost acolo la consultatie si Docotrita de acolo m-a internat de URGENTA!!!!Si asta a fost a doua zi cand au aparut simptomele(zambeam intr-o parte)-nu ma durea nimic, decat in spatele urechii daca apasam simteam discomfort.Mi-au facut tratament intensiv vreme de o luna.Pastile, raze, injectii.Si mestecam guma toata ziua -era pe vremea lui Ceausescu- si era guma de mestecat asa de tare!-dar mi-a folosit.A fost cea mai buna gimnastica faciala!Am stat in spital o luna de zile.Am 37 de ani acum, boala nu a revenit!Nu te poti trata in alta parte decat la neuro, dar nu te ingrijora, toata lumea stie ca nu se duc acolo numai nebunii.Si eu am fost ingrijorata la inceput dar tu o sa fii internata in alta sectie nu cu cei "saraci cu duhul."
Fugi la Doctor ACUM!!!Scuze nu vreau sa te sperii dar sunt ingrijorata ca ai stat o luna fara tratamentul adecvat, atat de necesar!Tratamentul pe care l-ai facut a ameliorat numai conditia ta, si atuunci boala o sa recidiveze, cu urmari mai grave.
Boala e creata de un virus, poate fii chiar meningita.Timpul e un factor f. important in situatia asta.Sper ca o sa gasesti mesajul si o sa faci ce ti-am spus.Pe mine nu m-a lasat doctorita sa-mi spal parul o luna!Poarta caciula tot timpul.Eu am facut pareza din cauza ca imi spalam parul zilnic si nu purtam caciula nicoiodata! Si era Ianuarie.Sa nu refuzi spitalizarea, ai nevoie sa stai acolo pt. tratament, sa nu iesi afara in frig daca vrei sa te vindeci si sa ai din nou un zambet perfect.
Sanatate multa si ai grija de tine.
Locuiesc in USA de 5 ani si nu ma prea uit pe site-urile Romanesti.(poate de 2 ori pe an)-am vazut anuntul tau si m-am inscris ca sa-ti pot raspunde.
Girl, everything happens with a reason!GOOD LUCK!!!
0
07-12-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
multumesc mult pentru sfat, eu am mers la neurologie din prima zi mi-a dat tratament si nu m-au internat. sti cum e in spitale? un curent si mizerie, in fine daca trebuia ma internam. mi-au facut acum un emg sa vada cum reactioneaza nervul si un reactioneaza nici cum. dumneavoastra dupa cat timp v-ati vindecat? eu am mai mers la un medic foarte bun la recuperare sectia neurologie si mi-a recomandat foarte mult masaj si gimnastica faciala o sa incerc si cu guma de mestecat :)) sper sa aiva efect. eu am dureri, ma doare obrazul dupa ce imi fac masaj si mi-au aparut foarte multe cosuri. e nasol eu nu umblu cu capul gol ca imi e foartefirica si nu mai ies afara de cat am patit asta numai la doctor, sper sa imi treaca si sa pot sa imi reau din noul activitatea. mie doctorii mi-au spus ca o sa ma vindec dupa cateva luni, nu stiu ce sa mai cred eu fac ce imi spune si sper sa iasa bine.
nu te supara da meningita ce este? nu cred ca am pentru ca am pareza de la curent,.
va multumesc mult.
0
10-12-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
draga Mihaela vreau sa iti multumesc din suflet pentru mesajul tau si iti doresc tot binele din lume. vreau sa-ti zic ca de cand am citit mesajul tau de vineri dimineata, am mestecat guma intruna si azi am reusit sa imi misc buza de sus si obrazul un pic, sunt foarte bucuroasa, iti multumesc din suflet pentru mesajul pe care mi l-ai dat si totodata pentru sfatul pe care mi l-ai dat.
te pup si sa iti dea Dumnezeu sanatate.
0
13-12-2007, ora 00:00
arianna80
Nu este medic/terapeut
arianna80
sunt curioasa cum a evoluat vindecarea ta!de aproape 3 sapt am si eu semipareza stanga, se pare ca tot de la curent, dar l-a mine a fost insotita de dureri cumplite dupa si in interiorul urechii, cu ameteli si pierderi de echilibru.medicii spun ca ar fi si zona zoster, dar cine stie...
am fost internata 12 zile in care am luat perfuzii la greu cu hemisuscinat si vit b, iar acum de cand sunt acasa iau prednison, milgama, betaserc si aulin in caz de dureri.starea mea nu s-a imbunatatit decat s-au redus ametelile si durerile.
deja sunt psihic la pamant, parca nu mai am rabdare sa astept, cand vad atatea pers care dupa mai mult timp nu si-au revenit...
e cumplit sa nu ai control asupra fete, sa nu te prea descurci la vorbit, etc.imi poate da cineva vreun sfat sau poate sa-mi impartaseasca din exerientele similare traite?mi-ar fi de mare ajutor.sanatate tuturo!si rabdare, chiar daca noi nu mai avem!
0
15-12-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
adrianna80 -*. si eu nu am putut sa imi misc obrazul, ploapa, nu mi se inchidea ochiul da mi-am facut masaj si am mestecat guma din ziua cand am primit mesajul de la mihaela, iti zic sincer ca dupa ce m-am trezit mi-am miscat coltul guri si am continuat si am mestecat guma in continuu si acum imi misc si obrazul pot vorbi clar si gura nu imi mai merge asa de mult intr-o parte, ochiul la fel il inchid. tot ce trebuie sa faci este sa te linistesti sa stai la caldura si sa ai sperante ca te faci bine.
iti doresc multa sanatate si sa stai linistita ca o sa te faci bine.





(*modificat de administrator)
0
29-01-2008, ora 00:00
LauraMihaela
Nu este medic/terapeut
LauraMihaela
Buna. Ma numesc Laura si am avut si eu o problema asemanatoare. in ziua de Craciun mi-a aparut varicela. Virusul varicelei mi-a afectat nervul fetei si am facut o pareza faciala stanga.Am stat internata in spital si am luat Aciclovir. Cand m-au externat am continuat cu prednison si milgama. A trecut o luna si mi-am revenit. Din cauza prednisonului insa mi-a aparut o acnee puternica si niste dureri de genunchi ingrozitoare care am inteles de la doctora ca sunt din cauza acestui medicament. mi s-a spus ca nu mai am nevoie de fizioterapie.
0
29-01-2008, ora 00:00
mihaela714
Nu este medic/terapeut
mihaela714
Buna Eli,
ma bucur mult sa aud ca sfatul meu te-a ajutat, m-au pornit lacrimile cand am citit.
Cat despre meningita afli aici mai multe (copy & paste):
http://ro.wikipedia.org/wiki/Meningit%C4%83
In cazul meu, dupa doua saptamani totul a revenit la normal, dar doctorita m-a tinut o luna in spital pana am terminat tratamentul.
Am fost tratata la Sibiu, foarte curat spitalul, mancare buna(trebuie sa tii regim-fara sare!-f. important!-fiindca te ingrasi de la medicamente, si tin minte ca dupa externare am urmat un tratament cu vit. A+D (ulei de peste) in forma de pastile.
Daca crezi ca te ajuta o sa incerc sa aflu exact ce tratament am urmat desi asta mi-e cam greu ca fisa mea e in Romania si a trecut mult de atunci.
-*
Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si astept sa-mi scrii.





(*modificat de administrator)
0
29-01-2008, ora 00:00
mihaela714
Nu este medic/terapeut
mihaela714
Ariana la tine se pare ca e o forma mai severa daca ai pierderi de echilibru.
Se pare ca guma de mestecat ajuta.Eu mestec guma de la 16 ani intruna!Stiu ca suna amuzant dar cred ca am devenit dependenta !Sfatul meu e: mergi la un alt doctor pentru o a doua opinie.
Cat despre zona zoster (care e o inflamatie a nervilor terminali, care au ca efect aparitia unor pete rosiatice pe corp)nu prea cred fiindca nu te-ai plans de pete care apar pe corp!Simptomele pe care le descrii sunt clasicele simptome ale parezei faciale.
Eu nu sunt medic, dar consider ca o a doua opinie nu strica.
0
06-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Eu am facut o pareza acum o saptamana si acum fac un tratament cu placute de cupru si acupunctura. Merge inspre bine, dar pana nu ma recuperez complet tot mai am ceva temeri. E un doctor super. Iau si pastile, ceva acid folic+complex de vitamine B si penicilina.
Daca e cineva interesat de aceasta metoda de tratare stau la dispozitie cu informatiile necesare.
Sanatate multa.
0
19-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Buna tuturor, am facut si eu acum 10 zile pareza periferica dreapta tot din cauza curentului plus caa fost insotita de o viroza. Am fost la un neurolog de la Municipal Bucuresti. Mi-a prescris urmatorul tratament: Medrol, Famotidina, Aciclosir si Milgamma. Am vazut ca cei care au mai scris aici aveau si vitamina B injectabil. Mi-e teama ca pastilele au un efect mai slab decat injectiile. Voi ce parere aveti? Si mie mi-a spus doamna doctor sa fac multa gimnastica faciala, in sensul sa ma stramb cat pot de mult in fata oglinzii. Am inteles ca faceti masaj, e vre-o unul special sau doar asa...? Mie mi s-a prescris si kinetoterapia si as vrea sa stiu daca a facut cineva asa ceva, unde si in ce consta? Vreau sa zic ca am inceput sa imi ridic coltul drept al gurii si spranceana dreapta si asta imi da sperante mari.
0
19-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Buna Christin, mai spune-mi cum iti merge? Daca are efect tratamentul pe care il faci? Sunt si eu interesata de metoda cu care te tratezi tu si daca poti sa-mi spui si mie unde si la ce medic te tratezi? Ideea e ca eu sunt alergica la penicilina, asta ar fi o problema? Sanatate multa
0
19-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Buna! Sunt incantata de-a dreptul de tratamentul pe care il fac! Am 2 saptamani de tratament si pot sa zic ca nu mai am nimic, doar la nas mai am f putin de reparat, dar asta cu 2-3 sedinte termin. Inainte de a merge la acest doctor am fost la un alt doctor neurolog care mi-a prescris 3 medicamente, dintre care 2 nu mai exista pe piata de ani multi. Nu inteleg de ce mi le-a recomandat, dar asta spune multe despre el, deci...
Doctorul este din Timisoara. Daca nu iti este peste mana sa ajungi aici si vrei mai multe detalii spune-mi si iti zic cum poti ajunge la el. El nu trateaza cu medicamente, eu am luat penicilina si vitaminele asa ca sa fiu sigura ca nu se agraveaza, dar el n-o sa-ti recomande nici un fel de medicament.
Eu sunt 100% multumita de cum m-a tratat. Timp scurt, fara sechele, fara durere.
0
20-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Buna Christin, iti multumesc pentru raspuns si ma bucur mult pt tine. Din pacate eu sunt din Bucuresti si nu am cum sa ajung tocmai in Timisoara. Eu insa vroiam sa te intreb daca acolo unde te duci tu e un cabinet particular ? Daca da poate au si in Bucuresti vreo reprezentanta sau ceva de genul acesta. Sau poate stie domnul doctor la care te tratezi tu pe cineva din Bucuresti care are o metoda de tratare asemanatoare.Te superi daca te rog sa te interesezi pentru mine despre asta? Merci mult !Sanatate
0
20-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
De fapt, Christin te rog totusi sa-mi dai datele de contact ale medicului tau sa ma ajuti si pe mine sa ajung la el, mi-e teama ca voi ramane cu sechele si tare nu vreau acest lucru. -*. Iti multumesc mult, iti voi fi foarte recunoscatoare, pa




(*modificat de administrator)
0
20-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Da si as vrea sa stiu si cat a costat tratamentul. Multumesc, pa
0
21-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Ti-am trimis un mail cu toate detaliile!
0
21-02-2008, ora 00:00
arianna80
Nu este medic/terapeut
arianna80
Christin, e vorba cumva de dr.Ometa din Timisoara?Eu am facut pareza acum 3 luni.Am incercat tot ce a fost posibil: medicatii diferite, acupunctura si placute de cupru la dr. Ometa, electropunctura la alt cabinet, recuperare, masaje.si nu mi-am revenit, decat usoare ameliorari am.Chiar sunt intr-o stare de disperare deoarece mi-e teama ca voi ramane asa.Unii medici mi-au spus ca perioada de recuperare dureaza pana la 6 luni.Chiar daca au aparut unele imbunatatiri, in clipa cand ies din casa e rau.Are cineva sugestii?
0
22-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Da, Arianna. Chiar despre el. Nu stiu ce sa-ti zic... Te-ai tinut de tratament? Pt ca eu mi-am revenit foarte repede. Chiar azi am fost la el pentru ultima data si mi-a zis ca nu mai este nevoie, lucru pe care l-am vazut si eu, dar am vrut sa fiu sigura. M-am refacut complet fara nici un fel de urma. Chiar nu stiu ce sa-ti zic. Cat timp ai mers la tratament la dr. Ometa?
0
22-02-2008, ora 00:00
arianna80
Nu este medic/terapeut
arianna80
am facut 22 de sedinte, mergeam zilnic, exclus duminica.dar eu am stat si in spital inainte vreo 2 saptamani. nu am spus ca medicul nu ar fi ok!e un profesionist, stiu asta, insa la mine nu a prea avut efect tratamentul.Iti punea si ace pe care tu sa le scoti ulterior?ai mers la el in prima faza?ai luat ceva medicatie?cat de afectata iti era fata?
0
22-02-2008, ora 00:00
ditza
Nu este medic/terapeut
ditza
Buna
Am 30 ani si de o luna si jumatate am o pareza faciala afrigore stanga.
Am facut fizioterapie cam 20 sedinte(ultrasunete, curenti), am luat 2 pungi de medicamente(milgama, arcoxia, vitamine.) dar inca nu pot inchide ochiul de tot, si nu pot fluiera si restu
Ce ma sfatuiti?
Peste 2 saptamani am programare la doctor Besleaga la bucuresti pentru EMG. Este prea tarziu(mai repede nu s-a putut) sa astept ?
0
22-02-2008, ora 00:00
arianna80
Nu este medic/terapeut
arianna80
ditza, de cat timp ai pareza?eu ma confrunt cu o situatie similara.la mine au trecut 3 luni.Am incercat tot ce am auzit si nu mi-a trecut.
0
22-02-2008, ora 00:00
ditza
Nu este medic/terapeut
ditza
de o luna si jumate cum am scris.ce fel de tratament ai facut?
0
25-02-2008, ora 00:00
ditza
Nu este medic/terapeut
ditza
PENTRU CHRISTIN de la ditza
am rugamintea sa-mi spui tot ce consideri benefic pentru vindecarea mea pentru ca sunt un pic cam dezamagit de evolutia bolii (vezi detalii mai sus)
-*




(*modificat de administrator)
0
25-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Nulea, cum mai esti?
0
26-02-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Buna, Christin, uite parca incep sa-mi revin. Adica pot face unele miscari pe care nu le puteam face. M-am inscris la niste proceduri de fizioterapie de la spitalul Universitar din Bucuresti. Mai intai am facut un consult la doamna medic de acolo si mi-a prescris 3 proceduri ( laser, curenti cu unde scurte, ionizare). Am inceput de ieri sa le fac. Dar doctorita mi-a mai recomandat sa fac incontinuu exercitii pentru partea dreapta a fetei: 1-ciupituri;2- se ia aer in gura(se umfla obrajii), astfel incat sa fie obrazul umflat si lovesti usurel cu mana stransa in pumn, astfel la fiecare bataie sa iasa putin aer pe buze, pana iese tot, si se repeta din nou. Asa trebuie sa fac ore in sir. Mai scriu pe forum dupa cateva zile de proceduri sa va spun cum imi mai merge.Sanatate tuturor!!!
0
26-02-2008, ora 00:00
christin
Nu este medic/terapeut
christin
Bravo, ma bucur pt tine! Sanatate multa iti doresc si tie si tuturor celor care inca mai au probleme! Astept vesti bune...
0
02-03-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Buna tuturor, vreau sa va spun ca dupa 5 zile de proceduri sunt rezultate vizibile, mai am de lucrat putin ca sa-mi revin la ochi si nas. Mergeti la sectii de recuperare pt tratament si feriti-va de rece si CURENT!!!!
0
16-03-2008, ora 00:00
andrea1
Nu este medic/terapeut
andrea1
buna tutror, in urma cu 15 respectiv 10 ani am avut doua pareze pe parte stanga si mai apoi partea dreapta. Cred ca le-am facut din cauza unui virus si din cauza unui dezechilibru din organism ( carenta de calciu si magneziu ).
As vrea doar sa adaug ca in ambele cazuri am urmat un tratament doar cu prednison si vitaminea B6, 12, B1 injectabil, si magneziu pastile. Am facut in fiecare zi timp de o luna masaj facial si fizioterapie.
Va rog sa aveti mare mare grija la ce mancati in timpul tratamentultui cu prednison, pentru ca se pot pune niste kg ce nu se mai pot da jos atat de usor, mai mult decat atat se petrece o schimbare de metabolism in organism foarte greu de restabilit. Nu mancati deloc cu sare, fara mancaruri grele, multe fructe, legume.
Am trecut de doua ori prin acest chin, este ceva ingrozitor, daca pot sa fiu cuiva de folos cu sfaturi nu ezitati, Sanatate tuturor !!!
0
25-03-2008, ora 00:00
nimeni nu-i perfect
Nu este medic/terapeut
nimeni nu-i perfect
am 19 ani si sunt din bucuresti..akm 3 ani am facut o pareza faciala dreapta, rezultata in urma unei operatii in zona urechii, mi-au atins nervul facial si asta a fost...2 ani si jumatate am umblat prin spitale, am incercat toate metodele pe care le-ati enumerat, insa fara nici un rezultat... cand era sa ma dau batuta, o prietena mi-a recomandat un doctor din afara orasului, mai precis din campina...de cinci luni de zile merg la el si ma simt excelent..pareza nu se mai vede, mai am ft putin de mers acolo pt recuperare..e un geniu si a facut in 5luni ce n-au facut altii in atata timp..daca vreti sa aflati mai multe detalii scrieti-mi -*..sanatate tuturor!





(*modificat de administrator)
0
29-03-2008, ora 00:00
nulea
Nu este medic/terapeut
nulea
Salut tuturor, scuze ca nu am mai scris pana acum. Vreau sa va spun ca eu m-am recuperat complet!!! Nu mai sunt semne pe fata deloc de la pareza.
Am avut nevoie de 15 sedinte de fizioterapie.Deci, daca ati facut pareza faciala a frigore va recomand sectia de recuperare de la spitalul Universitar (daca sunteti din Bucuresti).Acolo au cele mai bune ionizari din Bucuresti+ sunt niste asistente destul de dragute :)
Va doresc sanatate multa si sa va faceti bine cat mai curand.
Adaugă un comentariu / răspuns
142 comentarii 12 ..... 4 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: