paraziti intestinali

08-02-2008
cristinabejan
Nu este medic/terapeut
cristinabejan
va rog frumos ajutati-ma si pe mine, eu si sotul meu am descoperit ca avem paraziti intestinali.sunt ceva albi cam de 1 cm-1.5 cm si se misca.vrem sa stim ce sunt si ce putem face.multumesc
16 comentarii
0
09-02-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Parazitoza intestinala - viermi intestinali. Puteti apela la medicamente (Decaris, Zentel etc.) sau la natura: usturoi, sa beti o caciulie seara, seminte de dovleac etc.
0
09-02-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Ce fel de helminti (viermi intestinali) sunt puteti afla prin analiza scaunului.
0
30-06-2009, ora 16:23
mikaela28
Nu este medic/terapeut
mikaela28
ce fel de paraziti am nevoie de ajutor caci altfel o sa ajung la nebuni de ceva vreme ma confrunt cu prurit in zona anala intepaturi in burta in jurul buricului uneori mancarime pe nas.Am luat decaris zentel metronidazol vermox...m-am indopat cu pastile si nimic. Ma linisteste putin pentru o vreme apoi o iau de la capat. Am facut analize de copro..zeci cred. Inainte ieseau chisturi de giardia desi eu stiu ca giardia e ceva microscopic si nu m-ar putea intepa in burta sau mi-ar provoca mancarime.Am zis ca stiu ei mai bine la laborator..am luat pastile de m-a durut ficatul fara rezultat. Odata am zarit in scaun ceva albicios ca o macaroana de 5 cm care nu misca aparent goala pe dinauntru.Am dus-o repejor la analize plina de speranta ca voi afla cu ce ma confrunt.Raspuns- surpriza: absenti oua paraziti in proba examinata. Si-atunci chestia aceea ce era nici nu mancasem macaroane. Ulterior nu am mai vazut asa ceva in scaun. Am luat parazitol seminte de dovleac ulei de dovleac usturoi..dimineata pe stomacul gol.Dupa ce luam uleiul de dovleac mai rau incepea mancarimea si trecea brusc atunci cand mergeam sa mananc. Am facut analize peste analize la diferite laboratoare si acum rezultatul e negativ. Dar eu cu 2-3 zile in urma ma simteam atat de rau era o viermuiala insuportabila pe colon spre anus si un prurit groaznic. Luasem decaris cu o zi inainte.Am luat din nou zentel 3 zile si mi-e putin mai bine mai simt ceva dar nu asa intens.I-am dat si sotului pastile desi a zis ca n-are nici un simptom. Azi am aflat ca s-a depistat din nou giardia in scaun la proba de ieri de copro. Am dus probe exact in zilele acelea in care mi-a fost groaznic de rau..Nu-mi vine sa cred ca giardia ar da simptome atat de grave fiind microscopic. Cand aveam giardia mai demult eram mereu deranjata la stomac.acum din contra.Mai sunt si foarte balonata in burta in stanga parca apas pe un balon cand ma aplec. Ce sa mai fac eu
0
02-07-2009, ora 21:07
Violeta Botescu
Identitate neconfirmată
Violeta Botescu
Problema dvs se poate trata prin fitoterapie si homeopatie deoarece este o boala de "teren" cum se numeste in homeopatie. Asta inseamna ca organismul dvs permite parazitilor sa supravietuiasca (de multe ori este un deficit imunitar). Dr Violeta Botescu(www. violetabotescu.ro)
0
05-02-2011, ora 02:00
auracarmen
Nu este medic/terapeut
auracarmen
Doamne, cata putere ne dai in momentele grele!
0
05-02-2011, ora 02:25
auracarmen
Nu este medic/terapeut
auracarmen
AM descoperit ieri ingrozita ca pot elimina un vierme alb de 5-7cm.CE ESTE??
Cum se poate la varsta de 34 ani, cu dieta echilibrata, sa am asa ceva?
Fara nici un fel de simtome ? am baut cam 600ml.apa aseara si mam unflat deja in burta.,.
ce pot sa fac in ac caz, voi manca usturoi de azi, dar nu voi putea sa dorm linistita !? Oare mai sunt! ??
Am urmarit subiectele dvs. diverse despre paraziti si viermi intestinali...
ar fi bine sa fac analize de singe?...sunt mama, si sunt ingrijorata!
ce pot face cel mai urgent in ac.caz?
va multumesc frumos A.
0
14-02-2011, ora 17:29
andr33itta
Nu este medic/terapeut
andr33itta
am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv! am probleme mari, nu iau in greutate si am niste simtome ciudate! am fost la endocrinilog sa vad daca nu cumva am hipertiroidie dar in urma consultatiei si a analizelor se pare ca o as avea tendinte de hipotiroidism! m/i sa zis sa merg la gastro sa imi fac analize ca poate tine de asta. apoi mi a zis ca as putea suferi de anorexie.dar nu cred ca se pune problema de asta pt ca am o alimentatie cat se poate de adegvata si de sanatoasa! din contra am un coplex mare ca nu pot lua in greutate! ce analize as putea sa fac ca sa imi arate daca intradevar sunt bolnava cu stomacul sau am paraziti! va rog frumos astept un raspuns
0
25-02-2011, ora 18:17
Mihai 42
Nu este medic/terapeut
Mihai 42
SI eu am luat Zentel, metronidazol duador si altele, fara nici un rezultat.Am inceput cu ulei de seminte de dovleac doua lingurite dimineata pe stomacul gol si doua seara inainte de masa si dupa 5, saptamini am scapat de paraziti Lambli.Merita sa incercati se gaseste in farmaci naturiste 18 lei sticluta.
0
25-12-2011, ora 12:04
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
@cristinabejan
si eu am gaze, ragai, nu am diaree dar ma manaca pielea aiurea fara motiv, mi-ai aparut si cateva eczeme mici dar deranjante.
Faptul ca ati eliminat macaroanele alea inseamna ca exista mai multe, unul dintre medicamente sau toate va ajutat,
nu iese nimic la analize pentru ca trebuie sa duceti la analiza luand in considerare ziele de reptoducere ale parazitului, din prezentare par a fi limbrici, dar aceia cresc mai mari si nu cred ca sunt goi pe dinaumtru.
Cred ca vizita la un parazitolog ar fi indicata el stie cand se reproduc animalele astea, daca aveati macaroana i-o puteati arata, sau uitativa cu lupa la animal si cautati sa-l gasiti pe net, astfel o sa gasiti si tratamentul pentru el,
eu n-am gasit nimic pana acum dr sigur este ceva ca nu pot sa dorm, orce mananc se face otet in gura, am facut analize peste analize pentru diverse organe si sunt sanatoase, eu nu pot manca usturoi, ceapa condimente, sunteti o fericita ca le puteti manca.
cautati pe net, cand o sa mai reproduceti macaroane, sa vedeti cu ce seama, o sa aveti pe urma si tratament si la cate zile se reproduce ca sa il duceti si la laborator,
sanatate
poate vorbim totusi pentru ca sunt curioasa ce ati mai facut
-
0
25-12-2011, ora 12:05
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
bolile parazitare n-au nici o legatura cu sistemulimunitar, posibil sa existe o gena favorizanta.
0
18-04-2012, ora 20:44
Cristian Florean
Nu este medic/terapeut
Cristian Florean
Buna, bine v-am gasit,

am si eu o nelamurire legata de parazitii intestinali si as dori sa primesc de la dumneavoastra, cei care poate s-au confruntat sau cei care cunosc fenomenul sa ma ajute:

De aproximativ un an de zile, la intervale neregulate (chiar si la o luna poate si mai mult distanta) elimin prin scaun un fel de substanta alba, care se prelungeste aproape omogen, cateodata de un alb intens, care seamana cu albusul de ou... nu stiu cum sa o descriu mai bine... culoarea paleste spre transparent... e mai alba doar intr-un punct ca un mic conglomerat.
seamana mai mult cu tentaculele unei meduze:

aici o poza (cea din mijloc): http://www.google.ro/imgres?q=meduzaum=1hl=rosa=Nbiw=1024bih=610tbm=ischtbnid=xi4oWWVRG2-RSM:imgrefurl=http://www.certitudinea.ro/articole/de-la-lume-adunate/view/meduza-rosie-singura-fiinta-nemuritoare-de-pe-pamantdocid=GDzrdt9qehtXOMimgurl=http://www.certitudinea.ro/fisiere/image/meduza2.jpgw=470h=352ei=hPqOT8CeGYOdOrfEzfUKzoom=1iact=hcvpx=257vpy=177dur=504hovh=192hovw=256tx=134ty=114sig=107144101153363369688page=2tbnh=130tbnw=141start=15ndsp=19ved=1t:429, r:6, s:15, i:141

cu precizarea ca este mult mai compacta (deci nu se imprastie ca tentaculele meduzei) si ramane fixata cu partea inferioara de scaun, partea superioara plutind.

nu am nici un fel de simptoma care sa ma alarmeze... sunt slab de cand ma stiu, nu am dureri abdominale, insa ma sperie chestia asta care tot apare la intervale de 3-4 sau poate si mai multe saptamani.

Nu am luat medicamente de nici un fel, insa nu as lua de capul meu, fara macar sa am o idee ce poate fi.

Initial, cand am vazut primele dati, am facut 3 examene copro, insa au iesit negative toate. Acum nu sunt in tara si incep sa imi fac probleme pentru ca ultima data a iesit mai mult... si de culoare mai alba.

Am acces la medicamente antiparazitare aici, insa nu cunosc procedura de a ajunge la un specialist. Peste 3 saptamani revin in tara.

Aveti idee ce ar putea fi?
0
07-05-2012, ora 18:34
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
de regula parazitii care se reproduc la interval de 1 luna, o luna si jumatate sunt mai mari gen tenie, bine ar fi sa pastrezi acea substanta eliminata din scaun si s-o arati oricarui medic iti iese in cale nu trebuie sa fie musai parizitolog, toti medicii invata in faculatate si putina parazitologie, mananca mai mult usturoi daca poti, poate iese o cantitate mai mare si fuga cu ea direct la un laborator, in romania se poate, nu stiu daca si acolo.
0
28-10-2012, ora 18:01
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
daca mai este cineva care imi poate rasp la intrebare.eu in urma cu 3sapt in urma unei investigatii mi-au gasit chisti de giardia si limbrici.de atunci chiar am inceput un tratament de 5 zile cu zentel am facut pauza 8zile si acum fac ink un tratam de 5 zile cu zentelintrebarea mea ar fi, e normal de 3 sapt sa am scaune galbene urat mirositoare cateodata scaun moale, cateodata constipata, asta in functie de ceeea ce mananc.ma cam ingrijorez din cauza scaunelor.azi am inceput sa iau si seminte de dovleac cu miere de albine mai devreme am iesit afara si cred ca am eliminat o parte din ei dar mie frik de ce nu imi revin cu scaunul.am ink stari de greata lipsa de mancare.nici nu sunt in tara sa ma pot duce la medic.va rog un rasp
0
16-07-2016, ora 18:23
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua!
In decurs de un an, fiica mea a avut viermisori(ii elimina prin scaun)dar la copro nu iesea nimic.I-am administrat tratamentul corespunzator, am respectat regulile de igiena (fiert lenjerie pat, lenjerie de corp, calcat etc) dar noi, ceilalti ai casei nu am urmat tratament.In urma cu o luna am inceput sa am stari de rau, ameteli, am scazut in greutate, zero pofta de mancare, probleme gastro(scaune moi), uneori mai resimt o durere de burta.toate astea au coincis cu o perioada de anxietate(fara nici o legatura cu subiectul) care nici acum nu mi-a trecut.
Exista posibilitatea sa am paraziti si sa nu fie depistati?Mentionez ca am facut recent la Bals o analiza si nu a iesit nimic.
Multumesc.
0
23-10-2016, ora 10:14
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Si eu am aceasta problema.
Am cautat pe net analize si am gasit:
Bioclinica : disbioza din materii fecale
Wor;ld Clinic : microbiota, costa cam 350 lei si se face in Germania.

Acum ma gândesc pe care sa o fac.

Mi-am facut mii de examane copra si imi iesea giardia.

Am citit ca exista viermi intestinali care pot trai si 25 ani.

Eu am facut o detoxifiere si asa am vazut ca am eliminiat ceva albicios si dupa eliminare ma simteam asa de bine la burtica.

Am vazut un filmulet in care un vierme se plimba asa de frumos prin colon.

Multa sanatate
0
19-11-2018, ora 21:28
Katylina
Nu este medic/terapeut
Katylina
Buna seara. Am și eu o problema referitoare la acest subiect de discuție. De cateva zile simt un disconfort, în special seara, care da senzatia și nevoia de a merge la baie, în urma caruia apare o secretie apoasa si putin vizibil viermisori albi. Am făcut o serie de analize amanuntite in urma cu mai bine de o luna și au ieșit bune, nici un semn de asa paraziti și tot de atunci am început sa iau, împreună cu soțul meu, medicamente pentru conceperea unui bebe. Întrebarea mea este, au acele medicamente vreo legătură cu eliminarea acestor viermi intestinali sau trebuie tratati separat si cat mai repede? Mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viermii paraziți ar putea preveni afecțiunile asociate îmbătrânirii? Un studiu recent susține această ipoteză
  • Viermii intestinali - tratament, cauze, simptome, diagnostic
  •