paranoia si tab de mai bine de 8 luni

04-09-2012
grecia
Nu este medic/terapeut
grecia
buna ziua, am nevoie de un raspuns de la un specialist legat de felul in care ar trebui sa procedez eu.

Sunt intr-o situatie foarte delicata datorita faptului ca am avut o relatie cu cineva care a devenit paranoic, am discutat si cu un psiholog si a interpretat ca ar avea si TAB.Dupa cateva luni de 'scenarii paranoice', certuri si impacari, depresii si izbucniri, ne-am despartit in urma unui episod plin de acuze, jigniri si teroare. Acum el ma uraste, spune despre mine ca sunt mitomana si refuza orice contact cu mine. Intrebarea mea e : in ce moment e cel mai bine sa il abordez? Exista recomandari in acest sens ? As vrea sa il ajut, nu are prieteni cu care sa vb despre ceea ce i se intampla.
Familia lui nu ma mai agreeaza in urma situatiei dintre noi, nu stiu daca ar crede ceea ce spun, pentru ca au auzit doar varianta lui. Poate el sa depaseasca in vreun fel aceste episoade FARA TRATAMENT ? Paranoia este cea care a determinat aceste stari. Deja situatia dureaza de 8 luni, la inceput episoade mai putin intense, apoi din ce in ce mai evidente si agresive verbal. El justifica acest comportament si aceste stari ca fiind provocate de mine si de felul meu de a fi si de a ma comporta in relatia noastra. As incerca iau legatura cu el daca ar avea momente de luciditate. A fost un om absolut minunat inainte si merita multe de la viata. Nu poate fi lasat singur si parasit in aceste momente. Asa cred si simt eu, chiar daca toata lumea imi spune sa-l uit cat mai repede.
Multumesc
6 comentarii
0
04-09-2012, ora 18:07
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
intrebare:
- cat timp a durat relatia cu el?
- de la inceput a fost asa?
- sunteti din aceeasi localiatate?
si//mai vb..
numai bine,
0
04-09-2012, ora 23:31
grecia
Nu este medic/terapeut
grecia
Relatia noastra a durat 1 an, am locuit tot timpul impreuna, ne-am amenajat un apartament, am vrut sa ne casatorim. Nu a avut aceste manifestari de la inceput, tocmai va spuneam ca a inceput cu scenarii paranoice, a caror explicatie am pus-o pe seama temerii lui de a nu ma pierde, dar care cu timpul s-au rasfrans asupra tot ceea ce era legat de mine...ajungand foarte departe. Am fost foarte socata si am consultat un psiholog care a interpretat iesirile lui ca fiind tab.
A fost si el la alt psiholog ( nu a vrut sa mergem la acelasi) care i-a pus acest diagnostic : depresie paranoica...am inteles ca nu exista acest termen, era probabil o denumire "mascata" inventata de el.
A plecat de acasa in urma unor deliruri - nu le pot numi altfel, acum nu mai raspunde la nici un mesaj din partea mea. Si nu cred ca are puterea sa accepte faptul ca are o problema.
0
05-09-2012, ora 17:19
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@sifoda

Prietenul tau are nevoie de un psihiatru, nu de un psiholog. Si nu, o tulburare psihotica nu trece "FARA TRATAMENT", din pacate. Si nu este TAB.

Numai bine.
0
07-09-2012, ora 10:16
grecia
Nu este medic/terapeut
grecia
daca nu este tab, ce credeti ca se intampla cu el ?multumesc
0
07-09-2012, ora 17:23
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@sifonada

In primul rand, nu sunt calificata pentru a-ti raspunde la aceasta intrebare. In al doilea rand, ce intelegi tu prin "paranoia" si "deliruri", in ceea ce-l priveste pe prietenul tau? Mai exact, la ce anume te referi? S-ar putea ca lucrurile la care te referi sa nu fie atat de grave si/sau complicate pe cat le percepi si prezinti tu, pe acest forum. Daca acesta este cazul, poate ar fi mai bine sa intelegi ca relatia voastra s-a terminat si sa mergi mai departe pe drumul tau, fara el.

Daca insa are intr-adevar probleme, am spus deja ca poate fi o tulburare psihotica sau o gelozie exagerata in ceea ce te priveste (adica tot un gen de tulburare deliranta).

El unde locuieste acum? Are unde sta? Are probleme la serviciu si/sau in sfera sociala? Sau nu mai stii nimic de el de cand a plecat de acasa?

Numai bine!
0
28-09-2012, ora 14:14
KOKOLINO
Nu este medic/terapeut
KOKOLINO
Buna,

Iti scriu deoarece eu sunt sotia unui om cu aceasta boala diagnosticata deja de mai multi ani de medici. Problema este ca, intr-adevar, este o situatie dificila.Sfatul meu dupa multi ani de chin (care nu s-au terminat) este sa renunti sa mai cauti solutii, chiar daca prietenia sau dragostea sau compasiunea pentru el te face sa incerci ceva. Tratramentul, in cazul in care il face, desi e greu de convins, apoape imposibil, nu face decat sa amelioreze niste simptome, dar nu vindeca.
Eu am fost avertizata acum mai multi ani despre aceste lucuri dar le-am ignorat. Am spus ca dragostea poate trece peste orice, poate rezolva orice. Acum imi pare rau ca nu m-am gandit la consecinte ( au aparut si copiii).
Oricum daca te-a luat de dusman nu mai ai ce face, orice vine din partea ta e rau...asa ca mai bine renunta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul