Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

paralizie dupa 3 sapt de tratament tbc.va rog ajutatima

09-03-2010, ora 13:27
Buna. am un prieten care in urma cu 4 saptamani a prins raceala si de acolo se pare ca a ajuns la tbc. el fuma foarte mult, este slab si manca si dormea aiurea. cand lau internat in spital avea 40 kg la o inaltime de 1.77 cm, arata groaznic, acum are 45 de kg. chiar astazi am aflat de la el ca din cauza tratamentului prea puternic la piciorul stang are dureri foarte mari la muschi si nu sil mai poate misca din bazin.a aflat de la asistenta ca poate sa fie paralizie din cauza medicamentului pirazinamida.el este internat in timisoara si tot ce a primit elinformatii despre cum se administreaza tratamentul este ca trebuie sa ia toate medicamentele care le are pana la ora 12 (pranz) si din cate stiu are cam 10 medicamente de luat.am citit tot aici pe romedic ca pirazinamida se ia in tberculoza pulmonara si extrapulmonara cu germeni rezistenti la isoniazida si/sau rifampicina.el mia zis ca i se administreaza si isoniazida.si stiu ca nu ia nici un medicament pentru intarirea corpului.intrebarile mele sunt:

NU exista o regula, o ordine in care trebuie luate medicamentele?eu nu cred ca le poti lua dupa cum te taie capu.in salonul unde e internat sunt cel putin 10 bolnavi si fiecare le ia dupa cum crede el ca e mai bine.

Posibil ca acea presupusa paralizie sa fie din cauza tratamentului prea puternic pt corpul lui slabit?

Uitasem sa zic ca el la internare nu scuipa sange cu toate ca treisfert din plamanul stang era gaurit si plamanul drept nu are nimic.
Va rog sa imi dati cat maimulte detalii pt ca de la doctorita nu am primit mai nimic, ba dimpotriva o amenintare ca dak mai merg la ea inca odata il va externa.Va rog mult, imi este prieten din copilarie si un copil extraordinar.
Va multumesc din suflet
3 comentarii
09-03-2010, ora 08:44
Autor: scarface
Toate medicamentele sunt toxice. Unele sunt mult mai toxice ca altele. Cand sunt mai date mai multe deodata nimeni nu stie ce combinatii de substante iau nastere in corp. Tratamentul de tuberculoza este oricum unul total nepotrivit care duce mai mult la distrugerea pacientului decat la salvarea lui caci dupa 200 de stiinta inca nu s-a inteles cauza ei.
Mergi cu prietenul la un medic homeopat, de ex. Dr. Jurj Ghoerghe sau Radu Sarandan in TM. Ii gasesti in google.
09-03-2010, ora 09:51
Autor: IuliaCristianaB | Dr. Boia Iulia Cristiana - Pediatrie, Bucureşti
ordine neapărat nu există ci doar doze, tratamentul pt TBC are anumite asociații de medicamente, și trebuie luate toate așa cum trebuie- există tot felul de scheme, de obicei se incepe cu mai multe- durată variabilă- până la câteva luni, apoi se mai scad din medicamente și tot așa. dar depinde de schema aplicată de la pacient la pacient. este un tratament destul de puternic, dar dacă s-ar folosi doar unul sau două medicamente există riscul creeării unei rezistențe- tuberculoza MDR-multi drug resistant, greu de tratat dacă nu chiar imposibil. Așa că momentan trebuie să ia cum trebuie tratamentul, pentru a scăpa de această infecție, eventual asociere de complex de vitamine B și va trece cu bine și peste acest tratament și boală.
în ce oraș, spital este internat?
09-03-2010, ora 13:27
scarface multumesc mult pentru raspuns. am sa ma interesez si am sa merg sa vedem cu ce poate sa il ajute.

IuliaCristianaB multumesc mult si tie pentru raspuns.am sa ma interesez mai exact de toate medicamentele care le ia si sa vad ce schema de tratament sau ordine trebuie aplicata. El este internat in Timisoara la spitalul ~Victor Babes~. Si dak spui ca un surplus de viatmina B il va ajuta atunci voi comunica asta si asistentelor.

Pentru deocamdata va multumes la amandoi si dak vor mai fi intrebari, sper sa nu mai fie, am sa le postez.
Adaugă un comentariu / răspuns


01-02-2016, ora 14:15
Grintuss
Remedii naturale împotriva tusei
Siropurile GrinTuss de la Aboca sunt eficiente în terapia tusei, atât pentru copiii peste 1 an, cât și pentru adulți. Cu o formulă 100% naturală pe bază de Grindelia, Patlagina, Helichrysum si Miere, siropurile au o acțiune mecanică atât împotriva tusei uscate, iritative, cât și a celei productive. Grintuss calmează tusea, hidratează mucoasa și eliberează căile respiratorii. Aflați mai multe
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK