Am palpitatii si in stare de repaus si uneori ma inteapa si simt o jena...

17-10-2008
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Buna ziua.Am facut un ekg si medicul mi-a spus ca nu am nimic dupa ce mi-a facut control la inima (ascultatie), dar nu m-am lamurit caci traiesc cu teama ca as putea avea ceva la inima.Am palpitatii si in stare de repaus si uneori ma inteapa si simt o jena in regiunea inimii.La emotii la fel am palpitatii si nu stiu ce sa mai cred caci imi iau tens odata pe luna la dispensar si cea mai mare a fost 100 cu 60.Obosesc si ametesc dar nu stiu de unde vin astfel de simptome.La ekg se vad toate semnele ce ar putea da de baniut ca exista ceva in neregula?
4 comentarii
0
18-10-2008, ora 00:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca examenul cardiologic si ecg sunt normale nu sunt motive de ingrijorare.Palpitatiile apar si la persoane sanatoase, dar care au un sistem nervos vegetativ mai labil.Ce inseamna asta?Ca ele pot aparea in anumite conditii si se reflecta in modul d-voastra de viata: emotiile puternice, stress-ul, excesele de cafea, tutun alcool, noptile nedormite, pot produce palpitatii.Anumite situatii fiziologice cum ar fi menopauza, anumite medicamente pot genera, de asemeni, palpitatii.Sfatul meu este evitarea emotiilor, creearea confortului familial si social, renuntarea la alcool, cafea si tutun ; o viata ordonata, cu efort fizic zilnic, plimbari, excursii, respectarea ritmului veghe- somn si neimplicarea in conflictele zilnice va va reduce in mod substantial aceste crize.Exista ceaiuri calmante, medicamente ca Distonocalmul sau Extraveralul care va pot ajuta. De asemeni, dusurile alternante cald- rece sunt benefice in aceste situatii.Intrebati medicul de familie daca e necesara o suplimentare vitaminica si minerala.
0
21-10-2008, ora 14:01
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Nu beau deloc alcool am redus cafeaua si nici inainte nu beam cafea multa(maxim o ceasca pe zi ) dar sint o fire mai emotiva.Ceaiul de sunatoare e bun?Am luat cam o periada de o luna distonocalm dar imi dadea somnolenta in timpul zilei.Sint o fire ff ordonata.Momentan iau calciu si multiminerale dar nu se prea vad imbunatatiri
0
27-10-2008, ora 16:47
ingrid_de_ruxxe
Nu este medic/terapeut
ingrid_de_ruxxe
Sunatoarea si valeriana sunt sedative naturale puternice inlocuind cu succes "drogurile" farmaceutice. Intereseaza-te si fa o cura de astfel de ceaiuri.
Nu te astepta ca dupa tratamentul cu calciu sa se vada imbunatatiri intr-o luna de zile. Uneori, persoanele care au avut o lipsa de calciu, au nevoie de cateva luni b une de tratament pentru a incepe sa simti ameliorari. Sunt benefice curele de 3 luni - 10 zile calciu/luna sau ceva de genul asta,. Intreaba medicul.
pe de al ta parte nu e important sa iei calciu, ci felul in care se absoarbe, si felul in care il pierzi. Daca absorbtia ta nu este buna, nu il asimilezi. Daca esti stresata, elimini f mult. De exemplu, balanta calciului din organism este asa:
10% conteaza ingestie
40% contreaza absorbtie
50% felul in care se elimina
Oricum ia calciu numai dupa ce faci analizele care sa arate o lipsa de calciu. Altfel riscti sa dai in altele, precum calculi renali sau calcifierea altor tesuturi moi.
0
28-10-2008, ora 13:19
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
multumesc pentru raspuns.Beau ceai de sunatoare de ceva timp.Am sa intrerup calciu caci e a zecea zi desi medicul de fam a spus sa iau mai mereu.Stiam ca se poate depune de aceea as vrea sa nu abuzez.sint cam deceptionata parca nimic nu isi face efectul.De doua zile simt ca o apasare la inima si o greutate care ma ingrijoreaza.Ce as putea face sa nu ma mai sperii asa?Nici cafea nu mai beau din cauza asta.De fumat nu fumez mult as zice ocazional
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • De ce apar palpitatiile?
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •