ovare polichistice

05-09-2010
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
In urma cu trei luni am fost diagnosticata cu ovare polichistice. Am un chist de 2, 2 cm pe ovarul stang si unul de 4, 5 cm pe cel drept. Momentan iau Diane- 35. Am doua intrebari. Pot sa raman insarcinata in acest moment, n-as avea probleme sa duc sarcina pana la capat? Cat de bun este tratamentul cu Diane- 35? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
17 comentarii
0
12-09-2010, ora 00:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Atata timp cat luati Diane, este foarte improbabil sa ramaneti insarcinata din cauza efectului puternic contraceptiv al acestor pilule. Dupa ce nu le veti mai lua, exista o probabilitate ceva mai mare, dar care se mentine totusi mai scazuta, de a ramanea insarcinata, din cauza bolii.

Tratamentul cu Diane35 este considerat unul de prima alegere in boala ovarelor polichistice, mai ales daca este insotita de hirsutism (=parul creste aiurea). De cele mai multe ori tratamentul cu Diane aduce beneficii evidente, dar nu intotdeauna aceste beneficii se mentin dupa incetarea tratamentului.
0
14-09-2010, ora 13:13
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
Multumes mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare legata de tratamentul cu Diane- 35. Data fiind marimea chisturilor, cam in cat timp credeti ca as scapa de ele? Este periculoasa operatia pentru inlaturarea chisturilor? Am uitat data trecuta sa specific ca lungimea uterului meu este de 4, 3 cm ( am 21 de ani). Se incadreaza in limite normale sau voi avea probleme mai tarziu in mentinerea unei sarcini? Va multumesc anticipat.
0
21-09-2010, ora 23:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca este o adevarata boala a ovarelor polichistice, operatia nu va ajuta prea mult: sunt chisturi multe si, de regula, mici: ca semintele intr-o smochina, nu ai ce opera. Daca e vorba, insa, de 1 chist sau de cateva, atunci operatia ar putea fi o solutie. In mod normal, operatia nu ridica probleme deosebite.
Referitor la cealalta intrebare: dimenisunile uterului sunt normale. Daca aveti in vedere o viitoare posibila sarcina, mai degraba luati tratament homeopatic decat Diane. Luat ani de zile, Diane poate duce la sterilitate.
0
30-10-2010, ora 16:23
Mada I
Nu este medic/terapeut
Mada I
Buna, as avea si eu cateva probleme...
Am 16 ani 8luni si am fost diagnosticata cu ovar polichistic (trebuie sa mentionez ca prima data mi-a venit ciclul la varsta de 15 ani si 8luni, o zi, la fel si mama si bunica mea au avut chisturi)am inceput sa ma ingrijorez asa ca am mers la control, dupa contol timp de 3 luni am tinut tratament cu Diane 35(si mi-a venit si ciclul), dar m-am ingrasat cu mai bine de 10 kg, deoarece ma ingrasam pe zi ce trecea am decis sa renunt la tratamentul cu anticonceptionale si am mers la un alt ginecolog, mi-a fost prescris prima luna tratament cu Clostilbegyt, tratamentul nu a dat roade, asa ca am mers iar la control, apoi mi s-a prescris tratament cu Duphaston, tratamentul a dat roade, mi-a venit ciclul(am renuntat o luna la tratament..si nu am avut ciclu)...deci de fiecare data cand renuntam la tratamente nu-mi venea ciclul..luni merg din nou la control...cred ca va trebui sa incep sa iau din nou medicamente.DIN CE CAUZA NU-MI VINE CICLUL?CE AS PUTEA FACE ?

O alta problema pe care o am este acneea vulgara...o am deja de cativa ani, am incercat cu tot felul de creme, am fost la derma, am primit tratament cu zineryt, insa imi tot apare cosuri, ce e mai urat ca sunt multe care imi apar sub piele(nesuportand sa le vad, le strang, si mi se face rana..sau mi se fac iar ca niste vezicule micute cu apa..) Ce as putea face ?

Va rog sa ma ajutati cu o sugestie macar :( AR TREBUI SA MA INGRIJOREZ PT LIPSA CICLULUI ? (stiu ca nu e prea normal)
Multumesc anticipat !
0
19-11-2010, ora 14:18
NicoNicole
Nu este medic/terapeut
NicoNicole
Buna ziua Am 24 de ani si ma confrunt cu aceeasi problema, ovare micropolichistice.Ginecologul mi-a explicat ca aceste chisturi le-am facut dupa ce am luat contraceptivele Novinette pe care le iau de 1an.Este primul tip de anticonceptionale pe care le-am luat, la prescrierea medicului.Acum a aparut aceasta problema, din cauza cantitatii mici de hormoni pe care le contin.Doctorul m-a trimis la Bucuresti pt a-mi face un test hormonal in urma caruia sa mi se prescrie alte anticonceptionale.Imi puteti da detalii despre acest test, ce implica el?Nici Papaniccolaul nu mi-a iesit bine si nici ecografia intravaginala, alte detalii nu am primit, mi-a dat o reteta, am urmat-o, dar ma doare in continuare foarte tare spatele, din cauza ovarelor.Eu sunt din Galati, nu stiu cum sa procedez pentru o trimitere la Bucuresti, de unde o pot obtine?Multumesc f mult
0
25-11-2010, ora 17:26
mirelaa12
Nu este medic/terapeut
mirelaa12
Am si eu o problema. Am luat anticonceptionale karissa timp de 1 an si jumatate, in aprilie 2010 le-am intrerupt.iar din mai si pana la sfarsitul lui iulie menstruatia nu a mai venit. Am fost la un ginecolog, i-am povestit si a dat "vina" pe AC (zicand ca e normal sa se deregleze) dandu-mi sa iau duphaston timp de 5 zile cate 2 pastile pe zi. La 3 zile mi-a venit menstruatia, apoi dupa ce a trecut a venit iar la 2 sapt. si de atunci nu a mai venit. Am fost iar la un cabinet de ginecologie. Medicul dupa ce mi-a facut un control mai amanuntit (am facut si analize de sange FSH, LH, PROLACTINA) mi-a zis ca am ovare polichistice si mi-a dat sa iau duphaston 5 zile, 2/zi, si diane 35 din a 5-a zi a menstruatiei tp de 6 luni. Problema este ca am terminat de luat duphastonul de 9 zile si menstruatia nu a mai venit. Dr ne-a zis ca sanse de a avea un bebe sunt dupa tratament sau in cel mai rau caz dupa operatie (cu laser). Dupa cele spuse de dr eu si sotul meu nu ne-am mai protejat. Este posibil sa fiu insarcinata? Am facut azi un test si a iesit negativ. Ne dorim mult un bebe. De ce trebuie sa incercam intai tratamentul si nu ma opereaza?
0
27-11-2010, ora 10:35
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@NicoNicole: nu este foarte clar despre ce test hormonal e vorba. In orice caz, trimiterea pentru Bucuresti o obtineti fie de la medicul de familie, fie de la medicul specialist ginecolog din policlinica de la Galati.

@mirelaa12: lipsa menstruatiei si sterilitatea sunt reactii adverse frecvente ale anticonceptionalelor. Nu mai luati medicatie hormonala fara avizul doctorului dv de familie. Pentru reglarea ciclului si fertilitate, solutia de prima alegere in prezent ar fi un tratament homeopatic.
0
25-01-2011, ora 16:24
anrra
Nu este medic/terapeut
anrra
Buna ziua,

Am fost diagnosticata cu ovare polichistice, nu am ramas insarcinata pana acum, am menstruatie foarte neregulata intre 31 si 55 zile, par crescut in exces, se ingrasa repede, etc. Doctora ginecolog mi-a dat tratament cu duphaston pentru a putea avea menstruatie, apoi timp de 3 luni tratament cu diane35 pentru reglare hormonala. Dupa cele 3 luni putem incerca sa vedem daca se prinde bebe, iar in cazul in care nu vine bebe a zis ca stam altfel de vorba. Ma intereseaza sa stiu ce analize mai trebuie sa fac intre timp sa vad de ce nu raman insarcinata si daca tratamentul acesta este ok ( l-a mai tinut careva, ce rezultate au fost, daca termin tratamentul ma dereglez din nou, sau depinde asta de fiecare organism?

Multumesc
0
27-01-2011, ora 21:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce s-a stabilit ca este vorba de boala ovarelor polichistice, nu sunt necesare noi investigatii: cauza sterilitatii este, deja, clara.
In ceea ce priveste tratamentul, este cel mai frecvent recomandat in boala ovarelor polichistice. Reglare hormonala va aparea, adica un fals ciclu indus hormonal. Mai rar, se raporteaza imbunatatirea hirsutismului (parului in exces). Foarte rar reapare fertilitatea, fiindca tratamentul hormonal, de fapt, nu rezolva problema, ci o mascheaza.
0
01-02-2011, ora 16:19
anrra
Nu este medic/terapeut
anrra
Multumesc pentru raspuns...mai vreau sa intreb ceva. Sotului meu i-a iesit la spermocultura prezenta streptococului viridans...vreau sa stiu care este cauza si daca se face tratament se vindeca total? nu am gasit mare lucru despre acesta pe net... si vreau sa stiu daca faptul ca inainte de aceasta analiza cu 2 zile a fost la stomatologie si i s-a facut anestezie si apoi i-a dat tratament cu o solutie, tratament ce l-a inceput imediat a influentat rezultatul spermogramei? ( nu ne-a zis nimeni inainte de spermograma care sunt conditiile). Multumesc
0
03-02-2011, ora 21:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Streptococul viridans este nepatogen, adica nu provoaca nici o neplacere. Suntem inconjurati de multi microbi si avem noroc ca marea majoritate sunt microbi foarte de treaba. S. Viridans face parte dintre ei.
Pe de alta parte, daca sotul are impresia ca acest microb e dusmanul lui, il poate ucide imediat cu banalul antibiotic Ospen-1000, administrat o tableta la 8 ore timp de 5 zile.
0
23-04-2012, ora 21:16
addrada
Nu este medic/terapeut
addrada
Buna ziua.am cateva probleme mari si anume:1.am inceput sa ma ingras, desi fac si sport si mananc sanatos, legume, fructe, nu mananc prajit, paine si nu exagerez cu dulciurile!Si cu toate astea am inceput sa ma ingras si pentru mine este foarte aiurea, nu ma simt bine in corpul meu, sunt foarte suparata pe acest lucru si ma stresez foarte tare.
2.Mi-au aparut pe fata numai puncte negre si foarte multe cosuri pe corp!Toate adolescenta nu am avut probleme cu astfel de lucru iar de asta vara nu mai pot sa ma scap de ele!Este la fel de stresant pentru ca pur si simplu nu stiu ce naiba se intampla cu corpul meu3
3.Un alt lucru grav este faptul ca am foarte mult par pe corp, in exces, pe maine, pe picioare foarte mult, pe abdomen pe spate, pe tot corpul!
Toate astea pur s simplu ma omoara si ma fac sa ma simt extraordinar de groaznic cu corpul meu, nu ma simt bine in corpul meu si pur si simplu trebuie mereu sa imi ascund anumite parti ale corpului din aceste cauze!
Am fost la un consult ginecologic si mi-a zis ca am ovarul drept polichistic si de 5cm!m-a trimis sa imi fac si analize pt testosteron(si mi-a iesit 1.8) si FT4 si TSH normale!Mi-a recomandat sa iau Yasmin insa mi frica pentru ca nu vreau sa ma ingras si vreau sa recin la greutatea mea si sa ma scap de cosurile astea de pe corp si macar sa nu mai am atat de mult par pe corp! e ok sa iau aceste pastile sau ce imi recomandati altceva?
Multumesc!
0
15-01-2013, ora 12:40
georgetaheitei
Nu este medic/terapeut
georgetaheitei
Buna, numele meu este Georgeta. Am 26 de ani, si de cand ma stiu am avut probleme cu menstruatia. Am urmat diferite tratamente pe parcursul aniilor insa nu cu multe progrese. In urma cu 5 ani am descoperit ca am ovare polichistice. Incercam cam de 5 ani sa avem un copil. In urma unui tratament cu Clomid tablete si injectie cu Hcg am ramas insarcinata. Am pierdut sarcina la 8 saptamani. Am reinceput tratamentul cu clomid insa fara nici un rezultat. In iulie 2012 am facut o laparoscopie, apoi mi s-a recomandat sa fac inseminare artificiala. Ar fi trebuit sa incepem tratamentul din aceasta luna( ianuarie) dar minunea s-a intamplat. Pe 4 ianuarie am aflat ca sunt insarcinata. Din cauza ca menstruatia nu mi-a mai venit din septembrie am fost la un ecograf unde am aflat ca am 4 sapt si 6 zile. Asta se intampla joi 10. ianuarie2013. S-a vazut doar sacul gestational si mi s-a recomandat sa revin in 2 saptamani. Mi-a fost depistat si un chist septic complicat pe partea stanga de 4, 4x 3, 5x4, 5 cm. precizez ca sunt in londra.
Totul a fost ok pana azi noapte la 3:20 cand am sangerat dintr-o data rosu cu cateva gheaguri. Am plecat de urgenta la spital. Mi-au facut programare pe joi la ecograf insa nu mi-au dat /facut nimic. Sunt foarte ingrijoarata. Intrebariile mele sunt urmatoarele: poate sa fie sangerarea de la sindromul ovarelor polichistice? Avand in vedere ca nu am avut menstruatie de 4 luni si acum ovarele functioneaza sa se fi produs o hemoragie interna? Sau poate fi de la chistul recent descoperit. Tin sa precizez ca e prima data cand apare vreun chist. Am facut gramezi de ecografe si in afara de ovare polichistice nu au descoperit nimic. Trompele sunt ok. Stiu ca se poate sa pierd sarcina 99 la suta, insa totusi as vrea sa am o ultima speranta. Va multumesc anticipat.
0
15-11-2013, ora 20:26
marciuca
Nu este medic/terapeut
marciuca
buna ziua:am 25 de ani, am aflat ca am ovare polichistice...pentru ce ar trebui sa mi fac griji...pot spune ca am menstruatia neregulata...ce mi puteti recomanda?
0
01-04-2014, ora 10:55
claudia01
Nu este medic/terapeut
claudia01
Am 21 de ani si nu am avut niciodata menstruatia regulata. In primii ani mi-a venit odata la 2-3 luni, am fost la analize, eco din care a rezultat ca am ovare micropolichistice si cantitatea de progesteron putin mai mare decat normal. La recomandarea medicului am inceput sa iau Diane 35 timp de aproape un an in care mi s-a reglat ciclul, mi-au trecut cosurile, o duceam bine cu ele pur si simplu m-am saturat sa iau medicamente in fiecare zi mai ales ca pot dezvolta alte complicatii in timp...
Le-am lasat iar ciclul mi-a mai venit o data si gata. Se face un an si o luna de cand nu mi-a mai venit, nu sunt insarcinata, am fost chiar luna trecuta la eco, ovarele mele sunt exact la fel, nu am chisturi sau alte chestii, nici cosuri nu mai am dar nici ciclul nu-mi vine.
Oricum, ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult acum e problema pilozitatii. Am pufulet pe fata si par pe corp mai mult decat normal. Ma innebuneste deja ideea de decolorare si vreau sa scap de el + ca mi-e frica nu cumva in timp sa se ingroase firul.
Ce imi puteti recomanda inafara de anticonceptionale?
0
24-05-2017, ora 09:01
Anafais
Nu este medic/terapeut
Anafais
Bună ziua!Aș vrea să vă întreb, care sunt manifestările sindromului de ovar polichistic?Printre acestea se pot număra:creșterea în greutate fără nicio explicație, apariția unor coșuri în piele?
Mulțumesc anticipat!
0
09-01-2018, ora 22:30
Mada199602
Nu este medic/terapeut
Mada199602
Buna seara ! in urma cu 2 luni am fost diagnostica cu sindrom de ovare polichistice in urma unor ecografii si analize hormonale, eco mamar, test PAP Dr ginecolog care m-a consultat mi-a recomandat YAZ, un dr endocrinolog mi-a recomandat tot YAZ iar alt doctor endocrinolog mi-a recomandat BELARA. in Final am inceput sa iau YAZ, sunt la prima folie si mai am si ea 7 pastile cu tot cu cele placebo. Problema este urmatoarea, la 4 zile dupa terminaea menstruatiei am avut spotting, dupa cateva zile mi-a trecut apoi a reaparut iar.. uneori este maro, alte ori este rosie scurgerea, in cantitati foarte mici.. sa continui cu YAZ sau sa iau BELARA de luna urmatoare ? ma cam sperie aceste scurgeri cu toate ca doctorita gincolog a spus ca o sa am asemenea scurgeri in prima luna.. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul