otite repetate

11-01-2013
lavinia01
Nu este medic/terapeut
lavinia01
Am un baietel de 3 ani jumate, in noiembrie l-am operat de polipi, din cauza multiplelor otite, ultima data inainte de operatie avand 3 otite in 3 saptamani.
Dupa operatie, la 2 saptamani am revenit in colectivitate, din nou secretii nazale, din nou otite. De revelion, nu eram in oras, nu am putut apela la un medic, s-a trezit noaptea plangand ca il doare tare urechea, i-am dat nurofen si am avut antibiotic zinnat. I-am administrat 7 zile.
Acum, la nici o saptamana de la terminarea tratamentului, am fost la medicul de familie si iar e rosu, in ambele urechi. I-a prescris din nou antibiotic, 5 zile, apoi revenim la control.
Nici nu mai stiu ce sa fac. O singura data am scapat de otita fara antibiotic, cand dupa 2 ture de antibiotic, medicul ORL-ist nu i-a mai dat, ramanand sa vedem daca ii trece cu mucolitic adica ACC si antiinflamator, adica Nurofen. Si i-a trecut.
Acum sunt in dilema: sa-i dau antibiotic sau nu? Nu se plange de dureri, nu are febra. Ii curge putin nasul, a avut secretii, dar acum i-au mai trecut, pentru ca am fost si la alergolog, care i-a prescris Prednison 5 zile si ACC 100 pentru eliminarea secretiior, si Xyzal picaturi pt alergii. I-am mai pus saculet cu sare calda la urechiuse inainte de culcare. Am impresia ca deja e prea mult antibiotic. Va rog, un sfat!
1 comentarii
0
12-01-2013, ora 09:22
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
e cam mult antibiotic intr-adevar, si poate nu ma pricep eu atat de bine, dar nu ar fi fost utile la fiecare episod analize de sange pentru a vedea daca este intr-adevar infectie bacteriana si nu virala, eventual examen din secretia din ureche cu antibiograma pentru a da exact ce antibiotic trebuie? adica daca nu e puroi nu e bacterie, nu asa? si off ce efecte or avea atatea antibiotice?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: