otita seroasa- timpanografie?

15-02-2013
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Va rog un raspuns din partea unui medic ORL, daca se poate.
Baietelul meu de 2 ani a fost diagnosticat cu otita medie supurata ac, urechea stanga, angina acuta, s-a efectuat miringotomie, antibiotic i.v. Axetim. Dupa tratamente de 7 zile ne-am prezentat la control unde dna dr. ne-a spu s ca este otita seroasa in remisie si a recomandat timponograma.A mai spus dna dr. ca ar fi lichid in spatele timpanului. Mentionez ca este prima otita si prima data cand luam antibiotic. Are si acum secretii in nas, (nu f multe) aspiram nasul, dar din noiembrie (odata cu cresa) suntem mai mult cu muci, adica incepem cu albi, galbeni, verzi.Am facut si aerosoli cu ser, flixotide, pentru a indeparta secretiile si a mentine nasul curat, dar tot ne-am ales cu otita. Copilul isi suge degetul inainte de a adormi si uneori (destul de rar) peste zi. Intrebarile mele ar fi:
1. De ce trebuie timponograma, este ceva grav, va trebui operat sau este un control in urma otitei? Poate sa fie afectat auzul? Cat de tare este afectata urechea in urma unei astfel de otite? Nu ni s-a spus ca ar trebui scosi polipii, dar este aceasta o cauza? Cand se recomanda scoaterea lor?
Multumesc pentru raspuns.
1 comentarii
0
29-06-2014, ora 17:30
doamne
Nu este medic/terapeut
doamne
Buna ziua
Ce va face copilul ca si noi acum avem acceasi problema tot la urechea stinga am facut antibiograma dar de timpanograma nu nea zis, in ce consta ata ca nu mai stim ce sa facem ca nu-i mai trece
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: timpanograma