otita medie...? fara antibiotic?

21-02-2008
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
Buna,
Fetita mea de 3 ani are otita medie, tratament dar fara antibiotic ????, doar paracetamol si un sprei pt ureche, se poate da paracetamol mai mult de 7 zile ( este racita din data de 15.02, timp in care iam dat nurofen+paxaladin+ventoli.fara prea multe rezultate insa si cu temp de 38, 5 timp de 4 zile ).
Sa mai merg si la alt medic ?????????? Ce ma SFATUITI sa fac.
26 comentarii
0
21-02-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Pai tratamentul otitei medii are la baza antibioticele si medicamentele pentru febra si durere (antibiotice, antipiretice/analgezice)! Se poate sa fi facut otita din cauza unei infectii respiratorii. Trebuie sa vorbiti cu medicul, sa-l intrebati de ce nu v-a prescris antibiotic.
1
21-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu va suparati !
Ati fost la ORL..sau medicul de familie trateaza asa otita!?
Ce fel de otita este..Externa...sau Medie ?
Daca e medie..este Congestiva..sau SUPURATA.
este foarte important sa aveti un diagnostic corect !
Tratamentul difera la fiecare din aceste diagnostice !
Astept mai multa informatie ca sa va pot da un sfat util!
ps.
Nu ati zis nimic de respiratia nazala a copilului si ce picaturi nazala folositi?
trebue sa stiti ca otita la copii cel mai frecvent...incepe de la un nas cu probleme!
0
21-02-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
Am fost aseara la med.de fam si ia prescris un antibiotic pe baza retetei pe care am avut-o de la spital ( acolo a vazut-o un ORList), otita este medie si am inteles ca era de asteptat sa faca pt ca raceala a fost tratata doar cu antipiretice/analgezice.

Are si ceva vegetatie dar nu ne recomanda sa o operam...inca
0
22-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este foarte important sa.i puneti ser.efedrinat in nas si sa.i curatati naul cu un aspirator nazal(in caz ca nu stie sa sufle nasul.)
0
02-07-2009, ora 10:04
alin02
Nu este medic/terapeut
alin02
Buna.de cateva zile incoace mi se tot infunda urechea dreapta prima data am sesizat ca e infundata cand mam trezit.se infunda seara si dimineata isi revine la loc...dar astazi nu sa mai desfundat si ma simt de parca as vorbi dintrun canal precizez ca am avut otita la aceeasi ureche anul trecut.nu simt nici o senzatie de durere...doar starea asta jenanta ca parca nu aud bine se poate sa am otita din nou repet inca o data ca nu am nici un fel de durere Nu am fost la doctor inca pentru c aam zis ca nu e grav si mam gandit ca mati putea ajuta dv cu un sfat.am auzit de la mai multe persoane ca mi se infunda pentru ca stau in curent.e posibl va rog sa ma ajutati
0
02-07-2009, ora 14:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa te ajut. sunt 2 posibilitati. 1. sa fie o otita seroasa.. cu lichid in spatele timpanului fara durere. 2. dop de cerumen. in conduct. tratamentul difera.. de la caz la caz.. si nu stiu ce sa.ti spun pana nu iti vede cineva urechea
0
05-03-2010, ora 00:39
nirod
Nu este medic/terapeut
nirod
Buna dimineata am si eu aceeasi problema ca alin02. Am sesizat ca urechea stanga s-a infundat dintr-o data si a ramas asa de 2 saptamani, am fost la un medic specialist. Canalul este curat, timpanul nu este deloc inflamat si m-a diagnosticat cu Otita Seroasa. Ca tratament mi-a dat Cexyl 1000 nurofen si picaturi de nas. Pot face si altceva sau continui asa sa vad rezultatul ?
0
05-03-2010, ora 13:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o otita seroasa. vine neaparat dupa un nas infundat si cu senzatie de lichid in ureche!
daca nua fost asa.. pot sa ma gandesc la o surditatea brusc instalata si al afectarea nervului auditiv, , , , ce e mult mai grav!!!!
este Vital.. sa faci cat mai urgent o audiograma complete( aer+ os)
si o Timpanograma.. unde arata clar daca ai sau nu lichid in spatele timpanului.
este foarte important.
fiindca o otita seroasa.. se vindeca in 10 zile 3 saptamani.
dar nervul afectat daca nu e tratat in primele 3 saptamani corect.. Mort ramane !!!
0
01-11-2010, ora 20:01
elizarebeca
Nu este medic/terapeut
elizarebeca
buna ziua
fetita mea a fost diagnosticata cu otita bilaterala seroasa
medicamente recomandate augumentin de 467 5 ml.2 ori
mucosolvan junior5ml3ori
aerius 5ml seara
olynth 2 pufuri in fiecare nara de 3 ori
nurofen 5ml2ori
vitamina c 3 tablete pe zi
ok dar mi-a zis caci ar trebui operata la urechi
as dori sa stiu si parerea dumneavoastra va multumesc
am uitat sa precizez caci are 4 ani si5 luni
0
02-11-2010, ora 09:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o otita seroasa poate fi...:" operata"" in 2 feluri
1. punctie transtimpanica.. la 2-3 saptamani dev tratament daca nu se elimina lichidul seros
2. plasarea unui aerator.. daca nu cedeaza la tratamentul de 1-2 luni.
daca acum o sa faceti tot posibilul ca respiratia nazala sa fie perfecta.. urechea se vindeca fara interventie
0
27-06-2011, ora 17:32
Darius91
Nu este medic/terapeut
Darius91
de o saptamana am o durere cumplita de urechii...initial am crezu ca o sa treaca dar apoi in cele din urma am fost nevoit sa merg la spital(locul pe care il urasc cel mai mult) mi s'a pus diagnosticul de otita congestiva bilaterala.ca antibiotic am primit "augmentin" iar pentru nas "pinosol"
Vroiam sa va intreb cam in cat timp tratamentul va da roade, iar daca nu va da roade putem vorbi de o interventie chirurgicala?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
0
27-06-2011, ora 21:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu PInosol.. nasul n.o sa se desfunde bine..si vindecarea o sa dureze
pune in nas Olynthn sau Vibrocil.. sufla bine nasul separat fiecare parte a nasului
incalzeste bine urechea cu saculet cu sare sau cu aer cald de la uscatorul de par..
si asa o sa te vindeci mai repede
0
28-06-2011, ora 14:25
Darius91
Nu este medic/terapeut
Darius91
va multumesc mult!
0
18-10-2011, ora 14:09
simidalove
Nu este medic/terapeut
simidalove
buna ziua...am probleme la urechea dreapta de mult timp am mers la medic si mia dat antibiotic.. dupa 3 luni durerea a aparut din nou si am 1 saptamana de cand ma doare si mai nou de vreo 3 zile imi curge un lichid usor galbui din ureche... facut o programare la un ORL.credeti dupa descrieri o sa fie ceva grav?..
0
22-12-2011, ora 15:40
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
Buna ziua d-le doctor;
am citit foarte multe din raspunsurile adresate de catre dvs mamicilor ingrijorate de problemele copiilor lor cu polipii, otite etc si m-a impresionat cat de clar si prompt ati fost de fiecare data;

am si eu o problema cu baietelul meu de 4 anisori, pe data de 5 octombrie a venit de la gradinita si imi spune educatoarea ca se tot vaita de dureri de ureche ( el a avut nasucul cam infundat cam 5 zile inainte); el bietul ne=a zis ca a cazut pe scarile unui topogan acolo la gradi si ne=am speriat foarte tare sa nu aiba ceva la creier Doamne fereste ; l-am dus la spital in seara aceea pt ca incepuse sa aiba febra 38, 2 si inca il durea urechea dar nu mereu; acolo nu aveau dr orl la ora aceea si l-a vazut o dr care i-a gasit pneumonie desi nu avea alte simptome si sa il internez sa ii dea antib intravenos etc; m-a trimis totusi si la un dr neurolog care ne-a spus ca nu are nimic la cap si ca ar putea fi otita-ACOLO LA SPITA NU IL MAI DUREA URECEHEA; a-2-a zi am mers la medicul de fam care i-a prescris klacid 5 zile ( nici acum nu il mai durea urechea); i-am dat klacid si peste abia 5 zile am ajuns la un dr orl-ist care s-a uitat in ureche si a spus ca mai este un pic rosie-deci otita in regresie
peste 2 luni, pe 2 dec a inceput deodata cu febra ziua 38, 6 si noaptea 39, 5 am mers iar la alt spital si dr orl-ist a zis ca are timpanul f rosu la urechea care a avut probleme si data trecuta, si mai putin rosu la cealalta; i-a prescris Augmentin ES 7 zile si Rinonef si Nurofen; a ramas nasucul infundat ; deci din data de 8 DECEMBRIE cand am terminat Aug., a ramas nasucul infundat si desi ii pun ser, Biorinil, i-am luat si aparat pt aerosoli sapt trecuta si i-am facut cu Flixotide 2mg/2ml 5 zile acum 2 nopti s-a trezit ca il doare urechea si i-am dat nurofen si apoi a adormit la loc ; ieri si azi nu l-a durut nimic ; de dim am fost totusi la dr orl-ist (care il consultase pe data de 8 Noiembrie si spusese ca o ureche este vindecata complet alta mai are peretele un pic rozaliu) si mi-a spus, bine ca am venit ca acum a facut OTITA SEROASA bilaterala; i-a prescris Zinnat-10 ZILE, Biorinil si Aerius..(intr-o ureche se vedeau doua bule ; si in cealalta peretele era alb cu vascularizari mici)
MENTIONEZ ca el nu sforaie noaptea, ba chiar de multe ori sta cu gura inchisa, dar nu mereu ce-i drept; iar inainte de luna noiembrie nu ave pb cu nasul nici macar noaptea.
1. ne-a spus ca trebuie sa il operam de polipi cat de curand posibil;
2. nu inteleg de ce a facut iar asa repede?(el nu a avut raceli grave sau dese...)dar ce-i drept rara ii scoteam la raceala mucisori dinnas asa multi cum auzeam in alte parti)
3. de unde stiu sigur ca are polipi mariti ca sa ajung la operatie-mi-e tare frica de acest lucru(s-a uitat doar cu un cleste care i-l baga in nasuc ca sa ii largeasca narile)
3.mi-a zis ca ii pot face baie chiar si la cap???oare e ok?
4.acest lichid nu trebuie scos cumva?-desi am citit pe net ca este f riscant
5. el de ieri are si o tuse productiva poate din cauza flixotide-ului...); dr mi-a zis sa nu ii dau sirop de tuse; este in regula?

IMI cer scuze ca am scris asa de mult si sper din suflet sa aveti timp sa citit, daca am noroc chiar zilele astea desi stiu ca vin sarbatorile...

CRACIUN FERICIT si va multumesc anticipat.
0
23-12-2011, ora 12:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. cautati o farmacie care prepara colargol, administrat in pozitie culcat, ca sa ajunga in gat, , poate micsora polipii in volum si sa va salveze de operatie
2. prima otita NU a fost tratata complet si nu a avut nasul desfundat ca sa se aeriseasca urechea medie.. de aici si recidiva
3da se poate face baie.. problemma defapt e la nas.. nu la ureche prin exterior
nu se poate face baie daca pacientul are timpan perforat
4se face cu anestezie totala.. se poate face si in acelas timp cu operati ade polipi
5da e suficient aerosoli
0
28-12-2011, ora 10:35
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
buna ziua,

va multumesc foarte mult pentru raspuns;
abia acum l-am citit deoarece eu m-am tot uitat zilele acestea la subiectul nou care il postasem, in ideea ca nu mai cititi acest subiect care este mai vechi adica "otita medie fara antibiotic";
tare as vrea sa gasesc un dr. asa responsabil aici in Bucuresti;se vede ca va place meseria dvs, mai ales pt faptul ca aveti rabdare sa cititi si sa raspundeti atator persoane ;
chiar aseara i-am luat colargol; o sa ma uit pe mesajele dvs anterioare sa vad cate pic trebuie sa ii dau;

tratamentul cu flixotide 2mg/2ml, l-am treminat exact inainte de Zynnat (miercurea trecuta), si mi-a fost frica sa continui mai mult de 6 zile; iar tusea cea urata a inceput cam a 2-a zi de la Zynnat dar a tinut 2 zile si o noapte -si uite asa ii dau si eurespal 6ml de 2 ori pe zi (de 5 zile deja);
biorinilul i l-am dat 12 zile (la recomandarea medicului-inainte si in timpul tratamentului cu zynnat) si apoi am citit ca poate da dependenta, etc si ca se foloseste doar 4 zile si l-am oprit si pe acesta;
acum tuseste mult mai rar, productiv si ii si curge nasul dar nu f mult si inca il vad ca respira des doare pe gurita;
ma asteptam ca dupa 5 zile de Zynnat sa fie mai binisor dar nu prea pare (el este bine dispus, se mai scarpina insa uneori la nas si chiar la urechi - si intru iar in panica)

in acest moment: nu ii mai facem aerosol cu nimic, ii dau cu spray apa de mare in nas de 3 ori pe zi; ii mai pun si ser si acest colargol(de aseara); ce ar mai trebui?poate aerosol cu altceva? ca iar nu ii mai curge nasul...decat foarte rar si putin?(si tuseste o data la o ora appx)

multumesc ca mi-ati raspuns si la intrebarea cu spalatul pe cap!

1.acest antibiotic din pacate l-am dat in intervalul 9-10 dimineata; 21-22 seara; credeti ca nu isi face efectul bine din aceasta cauza?
2. dna dr orl-ist i-a prescris 6 ml la 12 ore de Zynnat; noi deja suntem la a 2-a sticla...facand un calcul reiese ca trebuie sa ii mai luam una??! (el are 19 kg, 115 cm)

Abia dupa anul nou cred ca vom putea merge la un dr de la un spital de copii sa mai aflam o parere. (pana atunci nu ne primeste nimeni-decat poate la urgenta)

Va urez un an nou cu multa sanatate si impliniri pe toate planurile!
0
28-12-2011, ora 11:44
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
nu am mentionat ca de 5 zile ii dau si sinupret 15 pic de 2 ori pe zi si de 3 zile un plic Biotus.
iar eurespalul 6 zile (ieri l-am oprit0.
0
28-12-2011, ora 12:14
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
Ceea ce ne ingrijoreaza cel mai tare este faptul ca, (desi au trecut 5 zile de antib. ), de ex, seara la culcare cand ii spun soptit povestea spune ca nu o aude (inainte nu avea aceasta pb) si chiar si ziua desenele animate le da cam tare.
0
28-12-2011, ora 13:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti o confuzie
NU are antibioticul.. nici un efect benefic asupra auzului
antibioticul doar omoara niste microni ( daca ii omoara) si atat.. nu are efect nici antiinflamator nici nu elimina exudatul din ureche.
Antibioticul trebuie administrat cand este oi infectie Bacteriana confirmata
starile virale.. NU se trateaaz cui antibiootic
0
28-12-2011, ora 14:38
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
Sa inteleg ca dvs spuneti ca ceea ce am vazut in urechile lui nu poate fi vindecat de acest antibiotic ?(va povesteam ca intr-o ureche se vedea peretela alb si in cealalta avea 2 basicute cu aer si un lichid-asta joia trecuta)
atunci cum putem vindeca asa ceva?
daca am terminat deja un spray biorinil mai putem incepe altul-cum insista dr lui?

scuzati-ma daca pun prea multe intrebari.
0
28-12-2011, ora 14:56
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
Este drept ca acest lucru l-am dedus noi nu am intrebat si dr-ita
0
28-12-2011, ora 15:06
danyela30
Nu este medic/terapeut
danyela30
Dna dr ne-a spus ca din cauza a ceea ce are in ureche nu aude prea bine.
1
28-12-2011, ora 15:27
andreeamocanu
Nu este medic/terapeut
andreeamocanu
Cu ca va confruntati dvs dna Danyela cam cu acelasi lucru ne-am tot confruntat noi. (Mi-ati trimis mesaj dar nu am apucat sa va raspund) : noi am luat tratament pentru otita seroasa, pana cand dr a spus ca nu mai stie ce sa mai faca.Am schimbat dr de curand(am apucat sa mergem doar o singura data la dansa, mai mergem si pe 3 Ianuarie( Clinica Audifon) si ne-a spus asa :nu se pune vorba ca ar avea polipii inflamati, nu ne recomanda)momentan operatia de polipi deoarece dansa considera ca nu este nevoie atata timp cat el nu arata ca are polipi) trebuie sa luam exudat din nas sa nu aibe vreo bacterie sau virus(mai intai trebuie tratata bacteria si apoi otita, degeaba luam tratament pentru otita daca avem bacterii/microbi).Ne-a dat tratament naturist pentru secretiile nazale numeroase pe care le are copilul, iar din ianuarie ne-a fost recomandat : un test alergolog, un exudat nazal, + control microscopic si in functie de rezultate ne va prescrie tratament..etc
0
20-11-2018, ora 08:44
Ana1122
Nu este medic/terapeut
Ana1122
Buna ziua. Fetita mea de 4 ani si 9 luni a fost racita cca 3 saptamani. Desi a urmat tratament si i-am curatat foarte bine nasul, s-a pricopsit cu otita medie acuta congestiva bilaterala. Diagnostic pus de medic Orl. Urechea care o doare foarte tare era rosie si umflata. Cealalta avea niste bule de aer??!!
Tratament avem Augmentin daca face febra... Nurofen, Otipax in ureche, Biorinil. Il mai dau? Il folosea deja de 10 zile...mai are voie inca 10? Si Gentamicina sulfat 3 pic de 3 ori/zi in nas.
Totusi...de 2 zile nu o lasa durerea?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Tratamentul este corect?
Mai trebuie si altceva administrat? Antibioticul? A mai luat o tura de Augmentin in august pentru o laringita.
Va multumesc!
0
12-01-2019, ora 16:22
Georgi7
Nu este medic/terapeut
Georgi7
Buna ziua. Fetita mea de 3 ani dupa o raceala ce dureaza de aprox. 7-8 zile amanifestat o durere la ureche. Am fost la medic O.R.L care i-a pus urmator diagnostic dupa un control vizual.
Otita medie acuta supurata( neperforata) ureche dr
Otita seroasa acuta ureche stg
Mentionez ca fetita s-a pla s numai intr-o singura zi de durere iar de atunci au trecut 3 zile si cand o intreb de durere spune ca nu o mai doare( nu curge, nu doare nici daca presez in zona)
Tratamentul recomandat este Augmentin 7 zile 5, 5 ml la 12 ore. Vibrocil picaturi 3-4 zile, Nurofen 4-5 zile( nu inteleg de ce pentru ca fetita nu mai manifesta durere), aerius 10 zile.
Pana in prezent nu i-am mai administrat fetitei antibiotic, deoarece sunt adepta tratarii cu antibiotic numai dupa antibiograma. Considerati ca este ok tratamentul prescris? De ce a recomandat antibiotic fara o antibiograma, cum isi putea da seama medicul ca posibila infectie este bacteriana sau nu la urechea dreapta. Medicul de familie mi-a recomandat si aerosoli 3ml ser fiziologic cu 10 picaturi sinupret care am vazut ca ii fac foarte bine si ii desfunda nasul, care se mai infunda numai in timpul noptii spre dimineata deparece in timpul zilei avem grija sa il curatam tot timpul. Considerati ca este necesar sa mai merg la un alt medic ORL sau sa uez tratamentul cu antibiotic. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  •