otita congestiva

16-03-2012
nelutucrisan
Nu este medic/terapeut
nelutucrisan
Buna totul a inceput acum 8 zile cind fetita mea de 4 ani avea nasul infundat si o tuse usoara ca pe urma seara a inceput cu febra 37.8 -38.2 rectal am mers la pediatru si a zis ca ie ceva viral iam dat nurofen sirop dupa 3 zile fetita spunea ca i se infunda urechile mai tare cea dreapta si o cam doare am anuntat pediatrul si a zis ca precis a facut o otita congestiva virala daca ma exprim bine si ne-a dat UNASYN 250mg 5 ml la 12 ore. Am uitat sa precizez ca dupa primul tratament cu nurofen am crezut ca am scapat ca nu mai avea febra si se simtea mai bine fetita dar dupa 2 zile a inceput din nou cu febra si cu simtomele de mai sus cu urechile. Dupa 3 zile de UNASYN febra persista si tot se mai plinge ca ar mai durea urechea dreapta iar pediatrul ia sccjmbat antibioticul cu KLACID 125 mg sirop si picaturi in ureche OTIS-T astea de la inceput ia prescris.Va rog sa imi spuneti daca ie corect tratamentul azi incercam sa o vada un ORL-ist, si ie posibil ca din cauza asta sa tot reapara febra?
Va multumesc pentru timpul acordat.
5 comentarii
0
16-03-2012, ora 06:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul e insuficient. e nevoie si de aerius seara. si de tratament corect pentru nas, de acolo a pornit problema/
mergeti la orl
0
16-03-2012, ora 19:00
nelutucrisan
Nu este medic/terapeut
nelutucrisan
Va multumesc foarte frumos domnul doctor pentru rapunsul acordat luni la prima ora ne ducem la un ORL. sper sa nu fie prea tirziu febra a mai scazut nu apare numai dupa masa si nu mai mult de 38 rectal.Pina luni nu am unde sa o duc la un specialist.
Va multumesc din tot sufletul.
0
21-06-2012, ora 19:42
eve_235
Nu este medic/terapeut
eve_235
Buna ziua!

Au trecut aproximativ 2 luni de cand am probleme cu urechile. Tin sa spun ca ma doare o singura ureche, iar durerile sunt alternante in intensitate si aparitie in timp (nu ma doare tot timpul). Durerea apoi s-a raspandit si sub maxilar, pana in punctul in care nu mai puteam sa imi sprijin maxilarul.
In cele din urma, am fost la medic orl-ist si mi-a spus ca am otita congestiva bilaterala. Am luat Cedax 5 zile, Otipax, Bixtonim si Ketonal. Din cauza antibioticelor, am facut si o candidoza bucala. La urmatoarea vizita, mi-i s-a spus ca s-a ameliorat problema, dar am fost sfatuita sa imi mai pun picaturi pentru urechi inca 4 zile si sa ma spal cel putin 10 zile cu un badijonaj cu nistatin, albastru de metil, ceva vitamine, glicerina boraxata si mai alte cateva lucruri, si sa iau Fluconazol de 150mg si Hexoral de 3 ori pe zi. Zis si facut.
Acum problema sta asa: candidoza din gura nu imi dispare, s-a ameliorat pe varful limbii, in sensul ca nu mai e alba, dar tot am vezicule. Iar durerea a reaparut in ureche si incepe sa ma doara din nou sub maxilar.
Deci ce e de facut?
0
21-06-2012, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un consult la gastrologie si un consult la stomatolog
regim aliementar strict fara lapte dulce, dulciuri, bauturi acidulate, fructe citrice
consulti un alt medic ORL.. care sa verifice bine si nasul si rinofaringele.. acolo sta cauza otitelor repetate
0
21-06-2012, ora 23:49
eve_235
Nu este medic/terapeut
eve_235
La stomatologie merg mereu pentru ca am aparat fix si nu mi-i s-a spus ca ar fi vreo problema. Din ce am citit in comentariilor D-voastra, am retinut partea cu regimul alimentar si l-am tinut pe parcursul tratamentului. Tin sa mentionez ca al doilea diagnostic ce mi-a fost pus a fost "faringita micotica"...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •