otita

02-10-2007
geta76ro2002
Nu este medic/terapeut
geta76ro2002
am o fetita de 1 an si 10 luni si acum 3 saptamani a fost diagnosticata cu rinofaringita acuta. am urmat tratament cu aerius si eurespal. Nu a cedat, am mers din nou la medic si i-a dat sumetrolim cu ambroxol, dupa care tot tusea. Dupa tratamentul acesta a inceput sa faca febra care a debutat cu 37, 5 si a ajuns pana la 39, 4. Ne-am dus din nou cu fetita si la un consult mai amanuntit a fost diagnosticata iarasi cu un rosu in gat mai puternic dar si cu un inceput de otita. Acum i-a dat Klacid, Humex si Nurofen. Intrebarea mea este: de ce dupa toate aceste medicamente pe care i le-am administrat, fetita a facut un rosu in gat si mai puternic si a facut si aceasta otita. Posibil sistemul imunitar sa fie scazut? Ce as putea sa-i dau pentru imunitate? (pentru ca in anotimpul rece raceste ffff usor). Si inca ceva: Klacid (administrat timp de 5 zile) ii poate afecta flora intestinala?
1 comentarii
0
09-11-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
Prima conditie pt a vindeca copilul dv. este sa efectuati intr-un laborator bun un exudat faringian implicit cu antibiograma.Aceasta e forma corecta de a trata rinofaringita-rosu in gat.In afara de antibioticul ales puteti aplica badijonarea zilnica (de 2 ori/zi timp de 3 zile) cu albastru de metilen.Retineti ca un antibiotic trebuie administrat minim 5 zile chiar daca simptomatologia a cedat ca sa nu se creeze rezistenta la antibiotic.Copilul a facut in continuare rosu in gat pt ca nu a fost tratat cu antibioticul de electie.Otita e o reactie secundara a infectiei in gat.Orice antibiotic afecteaza flora intestinala.E indicat dupa cura cu antibiotice consumul de iaurturi degresate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul