osteomielita cronica metafiza distala femur drept

03-10-2012
soniaherlea
Nu este medic/terapeut
soniaherlea
La 1 septembrie 2012, fiul meu in varsta de 12 ani a suferit un accident pe terenul de fotbal, diagnosticul medicilor fiind luxatie posttraumatica rotula stg. t.o.A fost aplicat un tub gipsat care a fost eliminat la 25 septembrie.
Cand i s-a îndepartat tubul gipsat, i s-au facut radiografii comparative la ambii genunchi, medicul ortoped indicand ca si observatie, in biletul de externare ( am avut internare de o zi, la spitalul Sf. Maria din Iasi), osteomielita cronica metafiza distala femur drept.Ni s-a recomandat efectuarea unui examen RMN bilateral de genunchi şi 1/3 distala coapsa, 1/3 proximala gamba. Totodata, ni s-a recomandat purtarea unei orteze, pentru cel putin 3 luni.
La centrul medical unde am fost sa efectuam RMN, ni s-a sugerat ca nu trebuie facut examenul la ambii genunchi, ci numai la cel traumatizat.
Aşa ca pentru moment nu am mai efectuat RMN insa am mers la un alt medic, pentru a afla si pararea altui specialist care, in urma studierii radiografiilor, a exclus orice suspiciune de osteomielita, explicandu-ne ca in perioada de creştere, in special la baieti, pot aparea modificari ale sistemului osos.Tot acest specialist ne-a recomandat sa nu poarte orteza copilul, acest lucru putand sa dauneze recuperarii. Spunea dlui. ca articulatiile trebuie puse la treaba insa ne-a recomandat kinetoterapie.
Mentionez ca baiatul nu acuza niciun fel de durere la picior, nu face febra, merge destul de bine ( tine piciorul putin mai rigid dar poate sa indoaie genunchiul pana la un unghi de aproape 90 grade).
Medicul meu de familie este de parere ca trebuia sa efectuam RMN, insa acum nu am banii necesari pe care sa-i folosesc.
Care este pararea dvs fata de cele prezentate si ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Mulţumesc frumos!
3 comentarii
0
03-10-2012, ora 11:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
a avut vreodata o fractura deschisa de femur? o plaga adanca in zona rspectiva care sa atinga osul? sau o stare septica grava unde putea sa se disemineze infectia in femur? - daca nu, atunci sansele ca sa aiba o osteomielita sunt infirme (insa nu este imposibil)
ce arata examenele de laborator? leucocitele sau CRP sunt marite semnificativ?
deobicei in ziua de azi acel "tub", sau ghips Böhler nu se mai aplica, dauneaza mai mult decat ajuta. se foloseste o orteza care sa tina patela in locul potrivit, de ex Patelfix si deobocei se recomanda kinetoterapie pentru intarirea vastului medial (o parte a muscilor coapsei)
daca aveti postati radiografiile sa ne putem da seama cam despre ce este vorba
acest aspect de osteomyelita cronica poate fi dat si de alte boli ale oaselor, deci nu ar fi rau de clarificat: este acolo ceva sau nu
0
03-10-2012, ora 12:09
soniaherlea
Nu este medic/terapeut
soniaherlea
Nu, niciodata nu a avut o fractura deschisa de femur, plaga sau stare septica grava.
Medicul ortoped nu ne-a recomandat examene de laborator ci ne-a indicat direct RMN, la o anumita clinica particulara, astfel incat nu pot indica leucocitele sau CRP.
Maine voi posta radiografiile, pentru observatia dvs.
Cat despre tubul gipsat, ce sa zic.?.Noi ca parinti am acceptat tot ce a facut ortopedul pentru a fi bine copilului..!
Care este opinia dvs vis-a-vis de purtarea ortezei pe care i-am cumparat-o? Sa o poarte sau nu? Copilul se descurca destul de bine la mers in sensul ca vine de la scoala pe jos, singur si nu acuza dureri absolut deloc.
Va multumesc!
0
03-10-2012, ora 16:19
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce fel de orteza ati cumparat?
pe vremuri cand am inceput, aceasta metoda cu ghipsul era standardul, insa cu timpul ideile s-au schimbat, in zilele noastre tratamentul functional este preferabil
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: