osteofite

22-12-2009
puiuta
Nu este medic/terapeut
puiuta
buna ziua, multumesc din suflet ptr raspuns si imi cer scuze ca am omis sa va spun mai multe amanunte;sint menajera la casino marriott, (avem mult de lucru, stam in picioare foarte mult, stam in picioare la bar c-am in aceeasi pozitie, mentionez ca acolo imi este cel mai greu deoarece ma doare spatele foarte rau), am 36 de ani, 1.65 inaltime si 95 kg, eu am o problema mai veche si cu ovarele, care sint polichistice, (din aceasta cauza am dereglari hormonale si probleme cu greutatea, am tot facut tratamente hormonale DAR fara nici un rezultat, mi s-au dat si pastile de slabit REDUCTIL dar cu un rezultat foarte mic, acum 2 ani aveam 104kg, va multumesc din suflet si o zii buna in continuare, sarbatori fericite si un an bun
1 comentarii
0
22-12-2009, ora 16:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Va voi raspunde punctual:
- problema D-voastra esentiala este obezitatea (peste 35 kg in plus) si orice tratament, absolut oricare, nu va avea eficacitate fara scadere ponderala drastica. Este pur si simplu o problema de suprasarcina la nivelul coloanei vertebrale, si orice tratament, conservator sau chirurgical, este sortit esecului daca nu intelegeti acest lucru.
- fara sa mi-o luati in nume de rau, dar nu aveti o problema cu ovarele, ci cu alimentatia. Orice cura de slabire presupune reducerea drastica a aportului alimentar, in absenta careia orice pastile de slabit sunt inutile si chiar periculoase.
- problema obezitatii este nu atat una endocrinologica ("glande") cat una psihologica. Este vorba despre o clasica dependenta de drog (mancarea) si doar psihologul va poate ajuta sa scapati de aceasta dependenta.
- cat priveste durerile lombare, ele nu au legatura cu osteofitele. Pentru a solutiona problema puteti consulta un neurochirurg.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.