operatie tumorala - solicit sfaturi pt viitor

25-07-2010
generalul
Nu este medic/terapeut
generalul
sotia mea (35 ani) a facut urmatoarea operatie : histerectomie totala cu anexectomie bilaterala in bloc cu rezectie recto-sigmoidiana a la hartmann si peritonectomie pelviana.Omentectomie totala.splenectomie.peritonectomie parieto-colica bilaterala si diafragmatica bilaterala.colecisttectomie.gastrectonomie parcelara cu gastrorafie.frenectonomie parcelara bilaterala cu frenorafii bilaterale.pleurostonomie bilaterale.electrofulguratia nodulilor de carcinomatoza.ablatia adenopatiilor iliace externe si interaorticoncave. rezultat de analize histopatologic : 1- piesa de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala in bloc cu rezectie recto-sigmoidiana prezentand intestinu, ovarele si uterul incluse intr-o masa pelviana tumorala coloida cu aspect histopatologic de carcinom tubulo-papilar hipersecretant mucipar extracelular bine-moderat diferentiat G1-G2.2-piesa de omentectomie totala in bloc cu splenectomie si peritonomie disfragmatica stanga prezentand multiple focare carcinomatoase.
sotia face citostatice ( folfox) 12 sedinte in total.
intrebare: ce sfaturi puteti sa imi dati in legatura cu alimentatia si cu unele produse adjuvante care amelioreaza chimioterapia? specific faptul ca am in casa 3 recipiente de Zeolite lichid cu DHQ si daca e cineva amabil sa ma indrume la un specialist sau sa ma convinga, ca sunt bune pt sotia mea
7 comentarii
0
25-07-2010, ora 11:22
elvy.elvira
Nu este medic/terapeut
elvy.elvira
Sunt foarte impresionata de suferinta sotiei dvs. Nu sunt de specialitate dar cred ca Zeolite ar putea interfera cu chimioterapia, in sensul diminuarii efectului. Ar fi bine sa consultati un oncolog, specializat in astfel de terapii. Zeolithe este un adjuvant in afara perioadei de chimioterapie. La fel despre alimentatie. Sunt sigura ca trebuie sa tina un regim foarte restrictiv, avand in vedere complexitatea operatiei la care a fost supusa. Trebuie sa colaborati cu oncologul care i-a prescris terapia.
Dumnezeu sa o ocroteasca iar dvs sa va dea sanatate si putere de a rezista in lupta cu boala. Cel mai bun medicament pe care puteti sa i-l oferiti este faptul ca in aceasta suferinta se sprijina pe dragostea unui sot devotat.
0
25-07-2010, ora 13:57
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
generalul, dupa cate vad e un cancer colorectar si carcinomatoza peritoneala. Partea cea mai buna e ca operatia a reusit. Pentru a combate efectele secundare ale chimioterapiei mai bine vorbiti cu medicul oncolog, rezidentul sau asistentele. Va vor da diferite medicamente contra greturilor sau contra altor efecte secundare. NU luati tratamente adjuvante din auzite pentru ca, dupa cum spunea si elvira, pot diminua efectele chimioterapiei asupra celulelor maligne. Tot ce vreti sa incercati trebuie sa intrebati oncologul si sa folositi acele produse doar daca a existat acceptul medicului.
0
01-08-2011, ora 11:58
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
supradin (complex de vitamine) are vreun efect asupra chimioterapiei. mama le ia la recomandarea med de fam
0
01-08-2011, ora 11:58
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
era o intrebare, am uitat sa pun semnul
0
01-08-2011, ora 18:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca are vreun efect, el nu este cunoscut... nu are nici un efect direct cunoscut asupra chimioterapiei, dar poate, teoretic cel putin, sa ajute in combaterea unora dintre efectele secundare ale unor tipuri de chimioterapie.
0
03-08-2011, ora 18:33
generalul
Nu este medic/terapeut
generalul
sotia mea a decedat acum 9 luni. in chinuri groaznice. DUMNEZEU sa o odihneasca in pace. nu pot zice mai mult decat ca aceasta boala e ireversibila. e pe "sens unic".
0
04-08-2011, ora 08:44
mant66
Nu este medic/terapeut
mant66
Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe sotia dumneavoastra desi si eu am trecut printr-o operatie histerectomie radicala cand nu mai credeam ca scap Dumnezeu mi-a intins o mana si am trecut cu bine.
Dumnezeu sa o ierte.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele negative ale chimioterapiei ar putea fi reduse de bacteriile intestinale benefice
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •