operatie sau nu?

19-07-2010
ciuli_buli
Nu este medic/terapeut
ciuli_buli
Pentru ca aveam paartea de deasupra piciorului stang amortita am fost si am facut radiografii (la coloana) si am primit urmatoarele rezultate (in engleza si apoi o traducere aproximativa):
"Conclusions:
-L3-L4 disc bulging and small posterior central protusion compressing mildly the cauda equine, causing mild spinal canal stenosis;
-L4-L5 disc bulging compressing mildly the thecal sac narrowing mildly the exit foramina;
-L5-S1 disc bulging associated with a small posterior central protusion compressing mildly the thecal sac narrowing mildly the exit foramina compressing mildly both L5 exciting nerves".
Traducere:
- discurile L3-L4 inflamate si o mica protuberanta in spate ce apasa incet pe "cauda equine", cauzand mici apasari pe canalul "stenosis";
- discurile L4-L5 inflamate si apasand incet pe saculetul "thecal" ingustand incet capatul "foramina";
- discurile L5-S1 inflamate si, in asociatie cu o mica excrescenta la spate, apasa incet sacul "thecal" ingustand incet capatul "foramina" si apasand incet amandoi nervii L5.
Mi s-a recomandat, sa fac o programare la un doctor neurolog si el sa imi spuna daca e de operat sau pot incerca cu pastile si foarteeeee muuuuult sport. Din pacate, in tara asta unde sunt, numai analizele si rezultatul lor a durat 2 saptamani, nu stiu cat o sa dureze sa ajung si la doctor sa vorbesc fata in fata cu el.
Intrebarea mea este: din socotelile mele mi-ar mai trebui 1 an de stat sa muncesc in afara si apoi as putea sa revin acasa sa-mi indeplinesc visul pentru care am plecat: casa. Normal ca daca sugestia doctorului e sa intru in operatie nu mai comentez, dar din cate stiti, sau din cate banuiti, la mine e asa de grav ca nu mai poate suferi amanare? Sau as putea incerca pastile si alt tratament si sa continui munca, mai ales ca am rezolvat sa nu mai stau in picioare toata ziua (mentionez ca amorteala de la picior a disparut in proportie de 90 %; ea aparea pentru ca stateam toata ziua in picioare; nu am dureri de spate ci doar aceasta amorteala de la picior care m-a cam speriat).
Daca e de operat, imi puteti spune cat de grava e operatia, cat costa si cate luni dureaza recuperarea; daca mai pot munci dupa operatie.
Daca va ajuta va pot trimite scanate radiografiile.
Cu stima (si teama in suflet),
Constantin
1 comentarii
0
21-07-2010, ora 20:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Constantin,

Încercaţi să-l contactaţi pe d-nul doctor RAREŞ NECHIFOR - medic primar (specialist în radiodiagnostic (radiologie intervenţională)). Dânsul vă poate ajuta mai mult decât puteţi crede, inclusiv la capitolul interpretării radiografiilor.
-*




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvâmteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.