operatie polipi

19-03-2009
ema0_00
Nu este medic/terapeut
ema0_00
Buna ziua. am un baietel de 3 ani caruia ieri i sa facut operatia de polipi. nu a avut niciodata o forma grava de raceala, nu raceste des, nu a avut niciodata otita.dar, din cauza rinitei alergice care o are dee un an, are periodic episoade de tuse care apar brusc si in cateva zile dispar, fara sa aiba alte simptome de raceala. as dorii sa va intreb daca aceasta boala(rinita alergica) este o boala care o va avea toata viata. l-am imunizat incercand sa-l feresc de raceli dar tusea tot apare. se poate sa-mi spuneti daca operatia de polipi pe care a facut-o il va ajuta sa scape d aceasta boala?
4 comentarii
0
15-04-2009, ora 12:19
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Din proprie experienta, iti pot spune ca nu. Nu sunt doctor, poate la baietelul tau va fi altfel, la al meu, insa, care a fost operat de polipi la 2 ani si jumatate, nu a fost. Eu l-am operat, tocmai pentru ca imi racea foarte des, sufla nasul urat, iar mai multi doctori mi-au recomandat aceasta operatie. Imediat dupa ea, a racit din nou, m-am dus la control la dr. care l-a operat si mi-a spus ca nu este raceala, ci rinita alergica. Mi-a dat atunci Aerius. De atunci, acum are 5 ani si jumatate, trece prin aceleasi episoade de mai multe ori pe an. I-am mai dat si Claritine. Sigur ca odata cu inaintarea in varsta se intampla din ce in ce mai rar, dar se manifesta in acelasi mod de fiecare data. Sufla nasul urat si uneori tuseste. Deci concluzia mea este ca de rinita alergica nu se scapa, Aerius, Claritine si altele ca ele o opresc pentru moment, dar nu o vindeca. A, am uitat sa-ti spun ca si eu l-am imunizat cat am putut, degeaba.
0
08-06-2009, ora 21:28
zdinu
Nu este medic/terapeut
zdinu
Din cate am aflat de la doctor chirurg, polipii pot recidiva dupa 2 ani daca se face operatie clasica (cum era pe vremuri) si aproximativ 5 ani daca se face cu laser (metoda noua) care dealtfel necesita anestezie totala.

Eu am facut aceasta operatie acum doua saptamani si ma simpt f. bine. Pentru mai multe detalii am scris un articol despre operatia mea de polili - pas cu pas ce s-a intamplat in fiecare moment cat am stat in spital.

Aici gasiti articolul:
http://forum.doctorcunoscut.ro/viewtopic.php?f=3&t=3
0
10-06-2009, ora 20:03
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Buna ziua,
Ema, operatia de polipi (adenoidectomia) nu are legatura cu simptomele rinitei alergice, care sunt reprezentate in special de rinoree apoasa permanenta si obstructie nazala, in afara episoadelor de raceala, accentuate in urma expunerii la alergeni ca polen, praf de casa, etc.

Iti recomand sa mai ceri opinia altui medic ORL-ist decat cel care ti-a stabilit indicatia de operatie de polipi,. asa fara motiv, cel putin dupa cum mi-ai relatat tu.Pentru rinita alergica poti folosi Xyzal solutie orala cate 5 picaturi de 2 ori pe zi, cel putin o luna de zile.

Ce alte forma de alergie mai are copilul tau?Te intreb deoarece episoadele de tuse sugereaza mai ales hiperreactivitate bronsica sau bronsita asa zis astmatiforma sau chiar astm bronsic, daca survin in special noaptea, sau dupa efort.

Raspunde-mi pe forum sau pe blogul meu http://pediatru.wordpress.com/.

Cu bine.
0
14-06-2009, ora 15:10
ema0_00
Nu este medic/terapeut
ema0_00
buna ziua. in primul rand va multumesc ca mi-ati raspuns.in afara de tuse copilul nu avea alte simptome, spun avea pt ca de aproximativ jumatate de an nu a mai tusit deloc si nici nu a avut nicio forma de raceala.l-am tratat cu flixotide si singulair, si de fiecare data tusea ii trecea cu aceste medicamente. am fost si internata cu el la grigore alexandrescu si in urma analizelor la fel mi sa spus, rinita alergica. sincer si mie mi sa parut ciudat ca nu are alte simtome.mai ales ca in ultima perioada chiar nu am avut nicio problema cu el.singura problema a fost ca doi ani consecutiv avea periodic episoade de tuse, apareau brusc si dispareau dupa tratament. mentionez ca il apuca tusea fara sa aiba nicio alata forma de raceala. normal ar fi fost acum, in primavara, sa se manifeste iar boala nu?el nu a avut anul acesta nicio reactie nici la polen, tei..etc. eu stiam ca este o boala care se manifesta mai ales primavara, nu stiu ce sa cred. oare e vindecat? va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali
  •