Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

operatie monturi

11-11-2009, ora 08:25
Autor: alissia
Am monturi la ambele picioare si am urmarit diverse pareri si articole pro si contra operatiei . Am vorbit si cu o prietena care s-a operat la dl dr Uscatu si care se declara foarte multumita , mai ales de faptul ca tipul de anestezie sub care s-a efectuat operatia , de la genunchi in jos , cu un cateter lasat acolo pentru administrare de calmant la 6 ore , i-a asigurat o perioada de 48 de ore in care , nu a simtit nici o durere ( se stie ca operatia este dureroasa la iesirea de sub anestezie). Acum , evident ca atat eu cat si alte persoane pe care le cunosc ar vrea sa faca o astfel de operatie dar costul operatiei depaseste posibilitatile mele si ale oamenilor cu salariu mediu pe economie.
Intrebare : in vreun spital " de stat " se face o asemnea operatie si o asemenea anestezie ? Dl dr Uscatu nu opereaza si intr-un spital " de stat" ? La spitalul Foisor , care este specializat pe ortopedie nu se fac operatii de mont " modernizate " ?
Multumesc pt raspunsuri .
39 comentarii 12 INAINTE ›
12-11-2009, ora 02:18
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Stimata Doamna,
Va raspund chiar eu: este adevarat, operez doar in clinica privata care-mi da posibilitatea mentinerii unor standarde 100% occidentale, care presupun un bloc operator ultramodern si sigur, anestezie moderna, dar scumpa, materiale de implant moderne, dar scumpe etc etc. Toate acestea necesita investitii enorme, dar confera siguranta si confort interventiei chirurgicale..Este motivul pentru care nu voi opera niciodata intr-o clinica de stat...
Stiu ca pretul vi se pare mare, dar trebuie efectuata o balanta cost/beneficiu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
12-11-2009, ora 16:18
Autor: alissia
Va multumesc ca ati intervenit personal. Eu nu am intentionat insa sa scot in evidenta ca pretul interventiilor dv chirurgicale este mare. Este mare doar pentru mine si marea majoritate a romanilor , raportul pret/performanta categoric pare unul bun.Din ceea ce am auzit de la prietena mea , asa cum spuneam , operatia si atitudinea echipei medicale au fost fara repros .
Dar tot din ceea ce spunea ea ar mai fi loc de imbunatatiri ale conditiilor de spitalizare si atitudine infirmiere (venite cu obiceiuri deprinse pe la spitalele de stat ). Asadar suntem in Romania.
Pe mine insa pur si simplu ma interesa daca eu , ca roman care platesc niste asigurari medicale , pot sa sper ca imi rezolv problema undeva fara sa plec traumatizata fizic , psihic adica in niste conditii civilizate , cu evitarea durerilor inutile , eventual cu costul partial al materialelor in niste conditii in care CASS ar suporta firesc cealalta parte a costurilor. Din cate stiu , exista clinici private care au contract cu CASS pentru unele interventii . Iar in spitalele de stat mai exista , pe ici pe colo , medici bine pregatiti profesional , deci daca pe acest forum intra si persoane care au trait experiente pozitive legate de o astfel de operatie , intr-un spital de stat sau intr-o clinica in care au beneficiat de decont CASS ,fie si partial si imi pot spune si mie unde sa merg , le multumesc !
13-11-2009, ora 09:20
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Trebuie sa revin cu niste precizari:
- va multumesc atat pentru observatiile pozitive cat si pentru micile probleme. Pentru mine este esential sa le cunosc pentru a le putea imbunatati.
- din pacate, tendinta ultimilor ani apropos de serviciile decontate de CAS este una regresiva, in sensul de a deconta tot mai putin interventiile pentru maladii cronice. La fel, decontarea serviciilor medicale in privat este deja pe cale de disparitie...Sa stiti ca eu sunt perfect constient de aceste neplaceri, avand in fiecare zi paciente care nu-si permit operatia...Insa nu pot face rabat de la calitate operand intr-un spital de stat...chiar daca putem presupune ca ma va primi cineva vreodata intr-un spital de stat...
- acel tip de anestezie este unic in Romania, iar unicitatea este datorata atat factorului uman, cat si consumabilelor extrem de scumpe, si nici un dircetor de spital public nu va fi convins sa le achizitioneze. Prin urmare, anesteziile vor fi mutl timp cele binecunoscute...
Astept si eu parerea altor paciente operate, exprimata pe forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
15-02-2010, ora 21:14
Autor: colitas
buna seara .am monturi la ambele picioare.doresc sa stiu si eu care sunt costurile unei operatii la ambele picioare multumesc mult
15-02-2010, ora 21:40
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Stimata Doamna,
Costurile sunt publice si pot fi accesate pe site-ul Spitalului Medlife.
Din pacate, eu nu le pot face cunoscute aici pe site.
Va stau la dispozitie insa in privat, pe mail.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
15-02-2010, ora 22:09
Autor: colitas
va rog daca puteti sa imi da-ti mail-ul dumneavoastra sun interesata de costurile unei operatii la ambele picioare.am intrat pe site-ul spitalului medlife dar nu am gasit.multumesc mult
15-02-2010, ora 22:31
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Veti gasi datele mele de contact cand faceti "click" pe numele sau pe fotografia mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
16-02-2010, ora 23:18
Autor: colitas
buna seara .am inteles k nu se poate opera ambele picioare intrebarea mea este la ce perioada se poate opera si cel de al doilea picior pt k eu trebuie sa plec din tara multumesc
16-02-2010, ora 23:35
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Teoretic este posibila interventia asupra ambelor picioare in aceeasi sedinta chirurgicala, insa necesita fie o anestezie generala, fie o rahianestezie, iar eu sunt categoric impotriva ambelor forme de anestezie in cazul monturilor.
Eu nu am practicat-o niciodata si nici nu o recomand din cateva zeci de motive, dintre care cel mai important consta in imposibilitatea practicarii anesteziei loco-regionale bilateral. Aceasta anestezie este singura care asigura indolenta (absenta durerii) pe perioada critica a celor 48 ore post-operator.
Principial este vorba despre un interval de circa 4-6 luni. Trebuie ca primul picior operat sa fie valid, cu consolidarea osoasa si recuperarea bine definite.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
22-02-2010, ora 21:02
Buna seara!
am 31 de ani si .... am si un "mont". Totul ar fi in regula..dar sunt cardiaca. Doresc sa va intreb dn-le dr. Marius Uscat daca, pana in prezent , ati mai efectuat operatii de "mont" la persoane cardiace? Eu am avut la 18 ani o interventie chirurgicala pt strabism , interventie ce a fost realizata cu xilina 2% fara adrenalina. Ce anestezic folositi? Imi puteti spune?
Cu speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc anticipat si va urez multa sanatate !
farm. Roxana Vasilica
22-02-2010, ora 21:13
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Am mai operat pacienti cardiaci, fara nici un fel de problema.
Anestezia este una loco-regionala, bloc popliteu, cu anestezice de tip local (naropine).
Va stau la dispozitie, puteti oricand sa-mi scrieti pe mail.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
25-02-2010, ora 18:20
Va multumesc pentru raspuns ! Voi suna la clinica pentru o programare la d-vs. Atunci va voi spune exact ce afectiune (congenitala, destul de rara) am. Cu speranta ca voi putea suferi aceasta interventie chirurgicala, va multumesc anticipat !
25-02-2010, ora 23:17
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Cu cea mai mare placere, va stau la dispozitie!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
14-04-2010, ora 14:00
Autor: Michlin
Buna ziua ,Dn-ule Dr. Marius Uscatu,
Am 57 ani ....... de citiva ani (~15) am un "cioc " (os ) deasupra degetului mare de la picior,care mi-a blocat articulatia degetului ,provocindu-mi dureri si discomfort in a purta incaltaminte. La inceput a fost mic vreo 10 ani ,dar in ultimii 5-6 ani a crescut .Cred ca este si pe fond reumatic ,deoarece ma doare mai tare in anumite perioade ale anului respectiv la schimbarile de vreme. Asta la piciorul sting ,la dreptul am "mont" care si acesta a inceput sa creasca si sa ma doara .Gleznele mi se umfla foarte tare chiar daca am redus sarea asa cum mi-au recomandat medicii internisti.Sincer imi este teama sa fac operatie ,deoarece fiica mea s-a operat acum 6 ani de un cioc crescut sub degetul mare de la picior si acum o doare cam la fel de tare la anumiti pantofi sau cind se schimba vremea. As prefera daca s-ar putea fara operatie ,cu laser ,cu raze.......
In speranta ca imi veti citi interventia va multumesc anticipat.
Cu stima,
14-04-2010, ora 19:57
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
D-voastra descrieti simptomatologia tipica hallux-rigidus-ului.
Cat despre "umflarea" gleznelor, aici originea este fie cardiaca, fie renala, fie hepatica, vie vasculara (insuficienta venoasa), fie reumatologica etc.
Nu exista nicaieri in lume, nu s-a inventat inca o "operatie cu laser" pentru hallux rigidus sau pentru monturi. De fapt, este si o contradictie in termeni, datorita faptului ca laser-ul nu poate taia osul fara sa-l arda complet.
Cat despre raze, acestea se folosesc ca si radioterapie in patologia tumorala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
15-04-2010, ora 10:54
Autor: Michlin
Multumesc pentru raspuns .Ma voi interesa de tarifele pentru operatie . As vrea sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce anotimp este recomandata operatia tinind cont ca sunt reumatica si durerile de articulatii sunt accentuate de schimbarea de vreme.
Va multumesc anticipat .
Cu stima,
15-04-2010, ora 11:02
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Tarifele le veti regasi pe site-ul spitalului Life Memorial Hospital.
Ca anotimp este bine sa evitam perioada caniculara (mai-octombrie), iar cea mai propice perioada este noiembrie-martie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
14-05-2010, ora 23:12
Autor: anad_25
Buna. Am monturi la ambele picioare, insa cel de la piciorul drept ma deranjeaza, am dureri, si probleme in a-mi gasi incaltaminte comoda. Din cate am citit , alta sansa decat operatia...nu este. Am 25 de ani,...as vrea sa stiu daca este prea devreme sa fac aceasta interventie, ce riscuri implica aceasta?
14-05-2010, ora 23:20
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Tratamentul chirurgical este singura solutie, insa nu este absolut niciodata imperativ si nici urgent.
La 25 de ani nu este nici devreme si nici tarziu, momentul chirurgical depinde strict de natura prejudiciului functional.
Trebuie sa intelegeti ca interventia nu este una estetica, nu se efectueaza la cerere (ca un implant mamar) si sub nici o forma nu se efectueaza pentru a purta incaltamintea dorita.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
14-05-2010, ora 23:36
Autor: anad_25
Va multumesc mult pentru raspuns. Mentionez ca nu as recurge niciodata la o interventie estetica. M - am interesat despre acest subiect pentru ca am dureri la piciorul drept, si din cauza montului, ma sprijin mai tare pe partea stanga a talpii, atunci cand merg. Am observat ca aceasta problema se agraveaza in timp...deci inevitabil tot la operatie voi ajunge.
14-05-2010, ora 23:47
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Daca veti studia putin informatiile de pe site-ul meu, va veti recunoaste in simptomatologia metatarsalgiilor: sunt primele complicatii ale monturilor, datorate incompetentei functionale a complexului metatarso-sesamoido-halucian.
Fireste ca veti ajunge la operatie, insa este o diferenta profunda intre operatia la 25 ani si cea de la 45-50.
Va rog sa ma credeti ca eu operez doar maximum 5-10% din numarul pacientelor pe care le consult (circa 2000 pe an...), din motive ce tin de o adevarata necesitate si nu de dorinta pacientei ( sau a chirurgului).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
03-08-2010, ora 23:19
salut. am doar 16 ani si am facut un mont la piciorul drept din cauza ASLOului mare pe care il aveam.
am facut putin research pe tema asta si am vazut k singura solutie este operatia ( trucuri gen zeama de varza nici nu am vrut sa incerc). Mam pregatit sufleteste de operatie.
apoi mam dus la un medic homeopat (aveam probleme cu gatul... alta poveste) si iam aratat si respectivul mont
SOLUTIA E SIMPLA : infiltratie cu OZON.
sunt injectioare mici care se fac in jurul cartilagiului infalmat. 5 injectii am facut la 2 zile (costurile sunt mici si nici nu doare de loc) de la prima sedinta am observat o schimbare. Ar trebui sa incercati!
03-08-2010, ora 23:28
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Montul, (hallux valgus), reprezinta proeminenta unui os normal, si nu are absolut nici o legatura cu ASLO.
Infiltratiile nu pot asigura disparitia unui os normal, indiferent ce substanta se administreaza.
Un os normal nu poate fi facut sa dispara prin nici o metoda si, din pacate, nici o metoda homeopatica sau naturista nu poate aduce un os deplasat la locul sau normal.
Interventia chirurgicala trebuie sa sectioneze complet osul deplasat si sa-l repozitioneze la pozitia normala.
Nu va sfatuiesc sa efectuati operatia la aceasta varsta. Eu, din 1500 paciente foarte tinere cu monturi pe care le consult anual, operez doar vreo 20....si numai cand este cu adevarat necesar (niciodata din considerente de ordin estetic!!!!!!!).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
10-08-2010, ora 22:42

Informaţiile mele de ultima oră spun că la Policlinica Vitan, Doctorul Specialist Ortoped Dincă practica şi recomandă infiltraţiile cu ozon. Sau interesaţivă de Profesorul Doctor Tiron (specialist ortopedie si medicină sportivă).----------*
Este o altă metodă faţa de ceea ce spuneţi dumneavoastră.
:P


(*modificat de administrator)
10-08-2010, ora 22:47
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna seara!
Cred ca nu are sens sa intram intr-o polemica, mai ales ca nu intelegeti care este substratul hallux valgus-ului (monturi): este vorba despre un os normal, dar deplasat din locul lui originar si care proemina sub piele.
Acest os nu poate fi facut sa dispara nici cu ozon si nici cu iod sau vreo alta metoda "naturista".
Singura metoda de corectie este re-axarea pe cale chirurgicala. Din fericire procedura nu este niciodata urgenta, putand fi amanata zeci de ani, cu conditia sa va "impacati" cu deformatia respectiva.
Cine promite corectia hallux valgus-ului altfel decat chirurgical poate fi denumit impostor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
10-08-2010, ora 23:37
Mulţumesc pt toate informaţiile. Eu sunt un copil preocupat de o problemă care aşa cum spuneţi e minoră. Voi vedea cum va evolua.
11-08-2010, ora 08:59
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Nu va acuza nimeni de nimic, doar ca trebuie sa intelegeti un aspect esential: puteti induce in eroare pacienti, care ar putea crede ca monturile pot fi facute sa "dispara" cu ozon sau cu alte substante. In acest fel, se prezinta in consultatii la mine cu arsuri grave provocate de iod, cu complicatii grave ale feluritelor injectii sau substante aplicate.
In toate cazurile, argumentul este suveran: au citit aceste informatii pe Internet, pareri emise de pacienti nu neaparat rauvoitori.
Sper ca mi-ati inteles demersul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
27-06-2011, ora 18:18
Autor: miki2
Buna ziua domnul doctor ! vreau sa ma ajutati si pe mine cu o problema fata mea in varsta de 19 ani are probleme cu monturile cred ca snt monturi nu pot sa ma asigur dar asa presupun pana acum nu m-am dus niciodata la doctor cu ea deoarece este foarte speriata mai ales cand a auzit ca este vorba despre o operatie!nu stiu ce sa faca are de vreo 4-5 ani cam asa mai ales ca poarta incaltaminte foarte stramta si mai ales tocuri.Ce sa fac?sa ii interzic sa mai foloseasca tocurile? sau sa ii iau cu un numar mai mare? am auzit mii de discutii contra si pro operatiei sincer nici nu stiu ce sa mai cred sau in cine sa mai cred.imi puteti da adresa dumneavoastra de email sa vorbim mai multe sau nu stiu macar o consultatie la dumneavoastra sa fac? cam cat mar costa?Multumesc
27-06-2011, ora 20:57
Autor: Dr. Marius Uscatu | Dr. Marius Uscatu - Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Buna ziua!
Aveti datele mele de contact cand faceti "click" pe numele sau pe fotografia mea.
Va stau la dispozitie cu toate explicatiile necesare in timpul consultatiei.
Pana atunci puteti citi deja informatiile exhaustive de pe site-ul meu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
12-08-2011, ora 22:23
Autor: Juliettaaa
Dule doctor, eu am probleme cu monturile la ambele picioare. Acestea ma deranjeaza nu doar din punct de vedere inestetic dar ma si dor foarte tare daca stau mult in picioare. Am inteles ca pot scapa de problema prin operarea lor. Am inteles ca perioada recuperatorie este de o luna si jumatate si pentru ca nu dispun de timp din cauza serviciului, as putea sa fac aceasta interventie chirurgicala la ambele picioare deodata? Care sunt riscurile si in general, cit de complicate sunt aceste interventii? Voi avea dupa aceasta garantia ca problema nu va reaparea? Cat costa o astfel de interventie la ambele picioare? Voi putea incalta ulterior orice fel de pantofi, inclusiv cu tocuri nalte? Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 12 INAINTE ›


ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani