operatie menisc discoid

13-01-2009
nicoleta bunea
Nu este medic/terapeut
nicoleta bunea
In urma cu un an si jumatate am suferit o interventie chirurgicala la artroscop intrucat fusesem diagnosticata ( in baza unui RMN) cu menisc discoid congenital extern si ruptura de rotula, toate acestea de la o miscare necontrolata a genunchiului in urma careia nu mai puteam face extensie maxima, astfel incat dupa un an de zile m-am hotarat sa merg la un ortoped pentru consult. Operatia a decurs OK desi pe la sfarsitul interventiei am simtit mare parte din ea; am stat internata o jumatate de zi in spital dupa care la 2 saptamani am inceput recuperarea prin kinetoterapie (cred ca asa se numeste) tot in cadrul spitalului. Aceasta recuperare pe care am urmat-o conform indicatiilor medicului a durat cca. o luna dupa care am continuat-o singura. Problema este ca dupa un an si jumatate inca am dureri constante la baza genunchiului (mai acute decat cele de dinaintea operatiei), nu-mi pot folosi piciorul 100%, nu pot face genofleziuni, am dureri cand innot, alerg, nu pot schia sau patina si multe altele. Am sentimentul ca nu ar fi trebuit sa ma operez ci sa urmez o serie de exercitii fizice. Este foarte fustrant deoarece obisnuiam sa fac mult sport inainte iar acum aceasta durere imi limiteaza optiunile. Imi puteti spune daca aceasta stare post-operatorie este normala (desi am multe dubii in aceasta privinta) ? Daca este nevoie va pot scrie diagnosticul in urma RMN-lui. Am nevoie de parerea unui specialist dar si de cazuri similare.

Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
13-01-2009, ora 09:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Va inteleg frustrarea si nemultumirea, dar aveti tot dreptul sa mai cereti o opinie unui alt ortoped.
Important cu adevarat este examenul clinic facut de catre un profesionist al genunchiului.
Examenul IRM (""RMN"") este totalmente secundar si orientativ, constituind doar 1% din demersul diagnostic (eu nu am stabilit niciodata un diagnostic la nivelul genunchiului pe baza unui simplu IRM).
Cautati un alt specialist si stabiliti o consultatie.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul