operatie genunchi Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis (AMIC)

19-01-2013
claudia6
Nu este medic/terapeut
claudia6
Buna ziua
In luna decembrie 2012 mi s-a efectuat operatie AMIC (Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis) impreuna cu PRP. Operatia a fost efectutata in strainatate. Dupa operatie din cauza durerilor foarte mari am avut 2 zile o pompa cu un derivat de morfina. La 3 zile de la operatie am putut sa indoi genunchiul 80 de grade pe un aparat special CPM. Revalidare fac zilnic am dureri mari cand indoi genunchiul cred ca deja pot sa-l indoi cam 110 grade dar problema cea mai mare e ca nu pot sa-mi ridic piciorul intins. Am dureri foarte mari pe leziunea cicatriceala si in interior. Timp de 2 saptamani nu am avut voie sa ma sprijin pe picior iar dupa aceea 10 kg pe saptamana. Acum am ajuns la 40 kg sprijin pe picior dar am dureri destul de mari. Mentionez ca am 35 ani si 60 kg. Normal in 2 saptamani ar trebui sa ma sprijin pe picior in totalitate. Terapeuta cu care fac recuperare a spus ca nu e normal sa am dureri asa mari si normal ar fi trebuit sa pot sa-mi ridic piciorul intins fara probleme. Intrebarea mea este daca poate fi de la leziunea cicatriceala (are 5cm).
Diagnosticul meu este de defect de cartilaj 1.5 x1.4cm condil femural medial.
Va multumesc.
2 comentarii
0
19-01-2013, ora 18:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia este destul de complexa si poate fi evaluata numai de catre un chirurg care are experienta acestor proceduri chirurgicale.
Poate fi o problema cicatriceala, dar poate fi si o problema intra-articulara, musculara, neurologica, vasculara, sau pur si simplu ati exagerat cu kineto-terapia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-01-2013, ora 16:43
claudia6
Nu este medic/terapeut
claudia6
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns. Cu kineto-terapia nu cred ca am exagerat, mi s-a mai efectuat o artroscopie in luna iune anul trecut in timpul careia sa efectuat o microfractura operatie dupa care 6 saptamani nu am avut voie sa calc pe picior dar pana inainte de a doua operatie din decembrie m-am recuperat aproape in totalitate singurul incovenient era doar ca dupa vreo 4 luni am inceput sa am durerile pe care le aveam inainte de a ajunge la doctor, iar genunchiul mi s-a blocat de 2 ori. Din pacate la a doua operatie nu s-a mai facut inspectia genunchiului au rezolvat doar leziunea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul