operatie deget taiat

20-06-2012
adriano_11
Nu este medic/terapeut
adriano_11
Buna Ziua!am 24 de ani...acum 2 luni mi-am taiat degetu 2 de la mana stanga cu flexu...aproape de tot...mam dus la spital la chirurgie si mau operat..mi-au bagat o tija metalica prin deget si mi sa pus o atela.am stat tim de 2 luni cu aceasta tija in deget dupa care mi sa scos..am deja aproape 2 saptamani de cand mi sa scos tija..dar nu pot misca degetu...nu il pot indoi...mai exista vreo sansa sa il mai pot folosi vreodata?...va multumesc..
2 comentarii
0
21-06-2012, ora 19:00
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cazul nu poate fi apreciat fara examen fizic. ce inseamna ca nu-l puteti misca?
varianta 1 dupa o imobilizare indelungata este normal sa apara o limitare a mobilitatii articulatiilor, in asemenea cazuri deobicei ceva miscare exista insa nu este suficienta, cu ajutorul unui kinetoterapeut se poate imbunatatii situatia.
varianta 2 ar fi ca tendoanele suturete s-au vindecat cu aderente si aderentele nu lasa ca tendoanele sa alunece ca lumea. in aceste cazuri un kinetoterapeut poate inbunatatii situatia insa deseori este nevoie de o reoperatie
varianta 3 ar fi ca tendoanele nu au fost suturate sau sutura s-a desfacut si atunci muschiul degeaba trage de tendon pentru ca tendonul nu poate sa traga de os, nefiind integru. in acest caz numai reoperatia poate sa ajute.
varianta 4 ar fi ca cu flexul a fost distrusa una dintre articulatiile mici si cu brosa a fost facuta o artrodeza a articulatiei, in acest caz articulatia nu se va misca niciodata (sa speram)
si sunt si cateva variante mai putin probabile
care este adevaraul nu se poate spune fara un examen fizic. cautati un chirurg bun in chirurgia mainii (deobicei in romania chirurgii plasticieni se ocupa cu asa ceva) si-i cereti parerea
0
22-06-2012, ora 11:54
adriano_11
Nu este medic/terapeut
adriano_11
nu-l pot indoi deloc...il pot misca de sus in jos...dar de indoit nu pot...oricum multumesc frumos pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul