operatie de polipi

16-06-2010
mamica dariei
Nu este medic/terapeut
mamica dariei
fetita mea de 4 ani si jumatate a fost operata ieri de polipi, interventia fiind necesara in special in scopul rezolvarii pb pe care le are la ambele urechi (otita medie seroasa). Marea mea ingrijorare vine acum de la faptul ca aude mai rau astazi decat ieri inainte de operatie. Sa fie, oare, un efect normal al operatiei??!! Din ce mi-a spus dr care a operat-o nu este de asteptat decat dupa un anumit nr. de zile o respiratie normala, pe nas si nu pe gura cum se intampla acum. Sa fie acelasi lucru in cazul auzului, sa vad efecte benefice dupa o perioada de asteptare sau era normal sa-i revina auzul mai repede?
32 comentarii 12 Înainte ›
0
16-06-2010, ora 14:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. in 10 zile.. va fi mai bine.
trebuie sa.i desfundati bine nasul...
sa incalziti urechele si sa faceti manevra.. de apasare cu degetul in conduct.. spre timpan.. des si repede.. producand o vibratie a timpanului
0
16-06-2010, ora 14:37
mamica dariei
Nu este medic/terapeut
mamica dariei
multumesc mult dlui dr. Flueraru pt raspuns. Manevra de apasare cu degetul in conduct sau incalzitul cu foenul poate fi folosita la asa scurt timp de la operatie ? De cate ori pe zi? Mai precizez si ca i-a aparut o mancarime in ureche. M-am uitat sa vad daca este vreo scurgere dar par sa fie uscate urechile.
0
16-06-2010, ora 15:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
dupa 3 zile de la operatie se poate incepe...
0
19-06-2010, ora 16:26
miluda
Nu este medic/terapeut
miluda
buna ziua!pt.inceput am si eu o intrebare.am un baiat cu varsta 10 ani.are polipi siface frecvent alergii primavara si toamna.nu stiu dak e mai bn sa il operez sau sa ii tratez mai intai alergia.mentionez ca sunt din BC si aiaci preturile sunt usturatoare.as dori sa stiu c imi puteti recomanda?va multumesc!
0
20-06-2010, ora 17:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii la acessta varsta.. ar trebui sa dispara.. daca sunt prezenti.. si NU il operati acum.. o sa se chinuie toata viata cu probleme de respiratie nazala.
la spitalul de copii.. cred ca va puteti interna si opera numai cu bilet de trimitere de la medicul de familie
0
20-06-2010, ora 18:33
miluda
Nu este medic/terapeut
miluda
va multumesc mult, dl. dr. -conteaza fff mult pt mn raspunsul pe care mi l-ati dat.sanatate multa si dvs. si pacientilor dvs.
0
21-06-2010, ora 09:58
pavlinca
Nu este medic/terapeut
pavlinca
am operat fetita mea in varsta de 5 ani si 8 luni de polipi in data de 03.06.2010, la budimex.
operatia a decurs normal, nu a reactionat urat cu plans si voma, a stat linistita, a dormit si apoi s-a simtit bine, dar cu o usoara jena in gat care a trecut dupa 2 zile.
insa, desi dna dr a zis ca totul e ok, fetita mea mai sforaie noaptea si acum, dupa cca 3 saptamani de la operatie.
e normal? multumesc anticipat pt raspuns.
0
21-06-2010, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu...
trebuie sa gasiti o farmacie care Prepara Colargol sau protargol.. si sa.i puneti 10 ziel cate 3 pic la 8 ore.
culcat pe spate.. sa ajunga in rinofaringe.
0
26-07-2010, ora 23:00
mirelavenin
Nu este medic/terapeut
mirelavenin
Buna seara,
am un baietel de 3 ani si 3 luni si de 7 luni locuim in Africa de Sud si tot de-atunci au inceput si problemele mai grave as putea spune cu el. Am venit din tara cu el in Ianuarie aici spunand ca il doare gatul desi nu avea febra, nu-i curgea nasul de vreo 3 sapt. La 3 zile cand am ajuns mi-a facut febra 39 grade si i s-a dat antibiotic 5 zile dupa care n-a mai avut nimic 1 luna jumate. Dupa care mi-a racit in fiecare luna iar in Mai a ramas cu nasul infundat dupa o raceala cu muci dar fara febra. El stie sa-si sufle nasul si de-atunci am mers la pediatru care ne-a dat 7 zile PROZEF(antibiotic), picaturi de nas si pt desfundat si pentru alergii fara nici un rezultat. A m fost la ORL-ist care ne-a prescris FLIXONASE - PICATURI NASLAE- cate o filola pe zi pusa in ambele nari timp de 4 sapt. Am facut analize de sange in toata aceasta perioada si a iesit alergic la lapte si suspect de beta-talasemie. Acelasi lucru legat de beta-talasemie a iesit si in tara la noi anul trecut dar medicul pediatru a zis sa nu ne ingrijoram si eu sunt foarte speriata. As vrea sa stiu daca baiatelul meu este de operat pentru polipi pentru ca ORL-istul ne-a recomandat scoaterea lor dar si amigdalelor dupa ce vom incerca o cura de 2 sapt de hrana fara lapte si continuarea de picaturi cu FLIXONASE. Avem deja 3 saptamani de alimetatie fara lapte si 7 Sapt de picaturi si polipii nu s-au retras, timp de operatie sa facem aici numai avem pentru ca pe 3 august venim in tara si copilul meu respira foarte greu noaptea incontinoare. Ma ingrijoreaza si beta-talasemia asta care nu stiu in ce masura il afecteaza daca il operez. Poate ma puteti ajuta si poate imi spuneti unde as putea sa va gasesc pentru o programare pentru 5 sau 6 august?
Va multumesc si astept raspunsul Dvs
Mirela
0
27-07-2010, ora 09:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cabinetul este in Pascani. jud.IASI
0744196583 pt.programare.
Nu trebuie sa va grabiti cu interventiea chirurgicala...
0
27-07-2010, ora 18:41
mirelavenin
Nu este medic/terapeut
mirelavenin
Va multumesc pentru promptitudine si raspuns, voi tine cont de sfatul Dvs
0
13-01-2011, ora 17:42
cristian_oradea
Nu este medic/terapeut
cristian_oradea
Buna ziua. Avem o fetita de 2 ani si 5 luni, si a facut deja 3-4 bronsiolite pana la varsta de 2 ani, in prezent are wheezing recurent si ia singulair. Are si rinita alergica( alergie la plop, in rest imunograma foarte buna) si polipi - face 2-3 adenoidite pe luna. Dupa fiecare cura de antibiotic, dupa maxim o zi revin simptomele de nas infundat, etc., desi curatam nasul cu apa de mare cu cupru si aspiram secretiile + diferite picaturi nazale. Secretiile ii coboara si trebuie sa ii acem si aerosoli cu ventolin si flyxotide. Majoritatea medicilor au spus sa ne mai chinuim cu antibioticele pana la 3 ani, pentru ca doar dupa aceasta varsta se poate face interventia pentru polipi. Un medic ne-a spus totusi ca interventia chirurgicala se poate face si inainte de 3 ani, numai cu anestezie locala, si ca dureaza foarte putin. Am vrea sa alegem acesta optiune, nu am vrea sa-i mai dam atatea antibiotice, pentru ca este deja palida la fata. Vrem sa stim daca pentru acest fel de operatie este necesara analiza de singe si la ce trebuie sa avem grija. Va multumim.
0
13-01-2011, ora 18:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa spun daca in cazul Dvs.. este sau nu indicata interventia.
pot sa va asigur ca interventia la aceasta varsta.. o sa aiba o ameliorare de cateva luni.. dupa care polipii recidiveaza.
ei au un rol in organizm si panala 5 ani cresc in volum.. dupa 7 se micsoreaza singuri.
Cred ac Nici tratamentele cu antibiotic la fiecare secreti eabundenta din nas.. Nu este o abordare corecta.
Ar trebui sa vorbiti cu un medic Homeopat.. si cu un medic Nutritionist..
Un regim strict alimentar care sa evite toate produsele ce produc multe secretii si care sunt alergene...
ar usura mult starea copilului.
faceti investigatii repetate pentru a exclude parazitii intestinali
Aerosoli faceti cu ACC + ulei volatil de eucalipt si busuioc
faceti spalaturi nazale cu ceaiuri + aceleasi uleiuri volatile
0
07-02-2011, ora 09:01
andrapg
Nu este medic/terapeut
andrapg
Stimate domnule doctor,

Am o fetita de 6 ani cu care nu am avut probleme mari de sanatate pana de curand. Din cauza racelilor repetate din aceasta iarna insa, a inceput sa vorbeasca pe nas si sa respire din cand in cand pe gura seara la culcare, ceea ce m-a facut sa cred ca are polipii inflamati, diagnostic confirmat si de medicul ORL. Acesta mi-a recomandat sa o operez, insa din cate am inteles si am citit, cam aceasta este recomandarea celor mai multi medici ORL-isti pentru orice afectiune indiferent de gravitate si nu as vrea sa ma grabesc pentru ca alte probleme nu are - otite, dureri, senzatie de sufocare etc. Singura problema este cea cu tusea, care trece in vreo luna (a tusit toata luna decembrie si acum de vreo 10 zile nu da niciun semn ca ar trece, ci doar se amplifica).
Tratamentul pe care l-am aplicat fara rezultat pana acum, recomandat de medicul pediatru, a fost Sinupret si aerosoli timp de 6 zile cu Flixotide. Imi puteti spune daca aceasta tuse are legatura cu polipii si ce tratament as putea sa ii aplic pentru a o ameliora si totodata pentru a ajuta la micsorarea polipilor ? Am citit mai sus ca recomandati aerosoli cu ACC si ulei volatil de eucalipt si busuioc, in ce cantitati ?
Apelez la dvs. cu toata increderea, sunteti printre putinii medici care nu se grabesc sa recomande operatia de polipi de parca ar fi vorba de o simpla injectie. Multumesc mult.
0
07-02-2011, ora 10:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aerosoli 1 fiola de acece + cate 1 pic dinuleiuri+ ceai cald de musetel +2 pic de ser.efedrinat in cazul Dvs.. pentru a desfunda nasul se fac 2-3 sedinte de aerosoli pe zi cate 10 minute
Colargol 1% cate 3 pic la 8 ore in pozitie culcat pe spatea ca picaturile sa ajunga in rinofaringe
Regim alimentar fara acru, bors, otet, muraturi, fara citrice si fara acidulate
gargara dupa fiecare masa
propolis cu Echinaceea de supt
Faringo spray.. 2 puf la 6 ore in gat
aerius 1 lingurita seara la culcare
0
09-04-2011, ora 08:48
andrapg
Nu este medic/terapeut
andrapg
Domnule doctor, am intrat doar pentru a va multumi pentru sfaturile bune, acest tratament tinut doua saptamani a fost miraculos pentru fetita mea, acum respira bine si nu a mai tusit cand a avut o mica raceala ulterior tratamentului. Acum nu ne mai gandim cu groaza la o posibila operatie, pentru care aveam deja trimitere !!!
0
01-05-2011, ora 22:32
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
Domnule Doctor, am o fetita de 2 ani si 8 luni care a fost perfect sanatoasa pana acum 2 luni cand a inceput cresa! la inceput au fost raceli tratate fara antibiotic. nu dura 2 zile ca incepea dinnou raceala. pana la urma am apelat la zinat pe cale orala, a fost bine cateva zile, apoi a inceput iar. in toata perioada nasucul a fost infundat. dupa inca 2 sapt am apelat la ceclor, pe langa restul siropelepor de tuse sau picaturi in nasuc...pot sa spun ca am incercat totul...toate tratamente date de la medicul pediatru si orl-ist. dupa inca 2 sapt de nas infundat si respirat numai pe gurita a facut otita medie seroasa. orl-istul ne-a dat ampicilina 500 injectabil la 8 ore si 2 feluri de picaturi pt ureche pe care le-am folosit chiar daca am citit peste tot ca nu se recomanda picaturi atunci cand curge urechea. nu stiu daca am facut bine...dupa tratamentul injectabil respira tot pe gurita. nu stiu ce sa mai fac. in mintea mea au ramas doar polipii. alta explicatie nu gasesc. in astea 2 luni au consultat-o 2 medici orelisti care au zis ca polipii sunt crescuti dar ca ar fi bine sa o mai tinem asa macar pana la 3 ani. dar cum sa o tin asa sa se chinuie? nu se odihneste, nu poate sa doarma ca nu poate respira!
acum suntem pregatiti sa o ducem in bucuresti sa o operam de polipi...numai sa scapam.
ce parere aveti? credeti ca sunt polipii? sau au fost tratamente inadecvate? nu stiu daca ma exprim bine.
credeti ca ar fi bine sa mai incercam un alt tratament pana ajungem la operatie?
multumesc mult anticipat!
0
01-05-2011, ora 22:48
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
gandindu-ma la operatia de polipi...am tot citit...dar nu sunt lamurita...
1. am inteles ca daca operatie este facuta cu endoscopul, polipii nu se mai regenereaza(asta probabil pt ca are camera si vede medicul mai bine) e adevarat? sau cu endoscopul nu doare asa rau...este adevarat?
2. m-am orientat spre spitalul Budimex. credeti ca este un spital bun? puteti sa imi recomandati un medic de acolo?
suntem din Targoviste, Dambovita. pt noi cel mai aproape este Bucurestiul.
multumim anticipat!
0
02-05-2011, ora 14:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii se gasesc in mod normal in rinofaringe.. pana la varsta de 5-7 ani.., au rolul lor foarte important in formarea imunitatii ( fiind un tesut limfatic)
orice interventie pana la varsta de 5 ani.. ducela recidiva polipilor
acum trebuie sa va cumparati aspirator nazal, aparat de aerosoli, aparta salin..si sa faceti tratamente locale zilnic
in cateva luni ( pana la 3 ani) copilul o sa.si formeze sistemul imunitar si o sa scapati de probleme.
E normala reactia organizmului.. dupa ce sta numai acasa, cu " microbii din familie"., . sa reacioneze violent la contactul cu alti microbi de la alti copii.
0
02-05-2011, ora 16:08
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
buna ziua si multumesc pt raspuns!
daca deja polipii sunt asa de inflamati incat nu respira deloc pe nas, mai putem sa o ducem asa luni de zile? nu dauneaza? stiu ca polipii nu se retrag, deci...singura varianta ar fi operatie dupa 5 ani. asta ar insemna sa se chinuie pana atunci? sau credeti ca exista trament bun si pt noi?
in timpul tratamentelor am folosit "batista bebelusului"pt aspirare si intradevar am avut de facut si aerosoli dar pt ca nu am avut aparat am incercat cu inhalatii cum ne facea mama noua cu prosopul in cap, cu Inhalant si ceai de musetel. o fost o ameliorare dar cum am lasat a revenit la normal, adica iar nu mai respira decat pe gura.
am vazut ca recomandati foarte mult niste picaturi pt nasuc preparate in farmacie care nu prea se gasesc. credeti ca sunt bune si pt noi? sunt total dezorientata. cu ce credeti ca ar trebui sa facem aerosoli?
multumesc !
0
02-05-2011, ora 16:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.vibrocil spre de desfundat nasul
2. inhalatii cum ati mai facut zilnic
sau aerosoli cu SEr. efedrinat 2 pic + 1 fiola de ACC + ceai musetel si inhalant cat incape in recipient ( de 2-3 ori pe zi
3 aspirat secretiile nazale dupa fiecare tratament cu aerosoli, inainte de masa si inainte de culcare
4. Colargol sau Protargol cate 3 pic la 8 ore.. in pozitie culcat pe spate, sa ajunga picaturile in rinofaringe, acolo.s polipii
5 Aerius 1 lingurita seara
6.regim alimentar strict fara ciocolata, galbenus de ou, coloranti artificiali din sucuri si dulciuri, fara fructe citrice..s.a alergeni
7. nasul incalzit cu saculete cu sare sau lampa cu infrarosu, sau bioptron
totul 10 -14 zile.. cu pauza de 1 saptamana si reluat de la capat.. pana la vindecarea completa
0
03-05-2011, ora 08:44
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
multumesc frumos pt raspuns! o sa tin cont de el si o sa va anunt cum a fost!
0
02-06-2011, ora 12:56
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
buna ziua!

am urmat tratamentul dumneavoastra aproape 2 sapt, timp in care fetita a fost mai bine dar nu s-a desfundat nasucul de tot. intre timp a revenit la gradinita si am luat-o de la capat. a avut o raceala mai puternica, a avut un tratament mai "serios" sa zicem, si-a mai revenit dar cu nasul tot asa este..nu stiu ce concluzie sa trag pt ca nu mai atiu ce sa ii fac...o sa reincep tratamentul de la dumneavoastra si sa vedem ce se intampla. la gradinita va merge in continuare.
0
08-08-2011, ora 14:57
AVDIA
Nu este medic/terapeut
AVDIA
Buna ziua,

Am o fetita de 3 ani si opt luni ce a fost operata de polipi acum 4 saptamani.
Dupa operatie o saptamana a respirat si vorbit normal.Acum insa vorbeste pe nas si e ragusita. Nu inteleg ce s-a intamplat si ma sperie vorbitul pe nas, de asemenea dimineata e ragusita.
Credeti ca operatia nu a fost reusita sau s-a intamplat ceva de genul unei infectii?
Repet, am fost foarte multumita de vorbit si respiratie dupa operatie, iar medicul s-a comportat excelent.
Ce ar trebui sa fac?

Va multumesc anticipat!
0
08-08-2011, ora 15:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. sa Excludeti din alimentatie toate produsele acre, fructele citrice si bauturile acidulate
Vocea poate sa fie schimbata din cauza unui reflux gastric
2 sa desfundati nasul cu Vibrocil sau ser. Efedrinat.. dupa care sa faceti un tratament cu Colargol 10 zile
3 daca simptomele persista o sa mergeti la ORL
0
25-08-2011, ora 10:49
1puimic
Nu este medic/terapeut
1puimic
buna ziua! am revenit cu noutati..

ne-am hotarat si am facut operatia de polipi. sunt foarte fericita si linistita acum. bianca respira din prima zi de dupa operatie perfect. nici nu o auzi cand doarme. la noi clar a fost necesara operatia. ma bucur ca am facut-o!
0
21-05-2012, ora 21:15
leticia07
Nu este medic/terapeut
leticia07
buna ziua!!!!fetita mea a fost operata anul trecut in august de polipi (avea 4 ani).dupa aproximativ un an de zile observ ca fetita mea vorbeste din ce in ce mai rau, si doarme cu gurita deschisa.se poate sa-i fi aparut din nou polipii, si asa repede?
astept raspuns de la d-voastra si sa-mi spuneti ce e de facut.va multumesc!!!!poate exista alte solutii, numai sa nu mai ajungem la operatie
0
22-05-2012, ora 10:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. polipii se refac foarte repede la copii cu fon alergic sau intoleranta la anumite produse
trebuie excluse ciocolata, galbenus ou, fructele citrice..s.a produse cu coloranti artificiali si condimente din comert
ca si tratament
tot ce am scris mai sus este valabil
0
14-02-2013, ora 19:02
vovelu
Nu este medic/terapeut
vovelu
Buna seara.
Am 40 de ani, si am fost la un control specialist orl.
Dupa examinare mi-a spus ca trb sa fac operatie de polipi.
Vreau sa va intreb cit costa aproximativ asa o operatie si daca e nevoie neaparat de computer tomograf.?In ce perioada a anului e mai indicat pt operatie?
Va multumesc.
Vlad.
0
14-02-2013, ora 19:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuie sa intelegeti... ca polipii la adultine altceva decat asa zisii pllipi la copii /vegetatii adenoide/
la adulti este vorba de formatiuni polipoide...care deobicei sunt pe fon alergic
pot sa fie si in sinusurile fetii..deaceia este nevoie de investigatii..
sa stie medicul daca e sufucient sa scoata polipii din nas..sau trebuie operate si sinusurile..
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •