operatie de polipi - cauterizare de cornete la copil de 3 ani?

24-10-2008
ana2706
Nu este medic/terapeut
ana2706
Buna ziua!
Sunt extrem de noua pe acest forum si am citit raspunsurile d-nei dr, specialist ORL.
Fetita mea de 3 ani si 3 luni raceste in mod repetat de cand am dus-o la gradinita, septembrie 2008. I-am facut toate analizele, HLG, IgE, IgA, IgM, IgG, exudat faringian, exudat secretie nazala, fibrinogen, ASLO, VSH, calciu total, magnezemie, transaminaze TGP, teste alergologice, coprocultura si examen coproparazitologic si toate i-au iesit absolut normal.Problema mea este ca se infunda groaznic pe nas si nu se mai desfunda cate 2 luni. Ultimul tratament pe care i l-am administrat la recomandarea medicului orelist a fost hidrocortizon injectabil, timp de 2 zile, zyrtec 5 picaturi de 2 ori pe zi, Ketof 5 ml seara, siar pe nas ophtamesone N 2picaturi de 2 ori pe zi. Am intrebat daca este cazul de operatie si mi s-a spus ca polipii nu au crescut foarte mult, ca pentru extirpare.
Eu am cornetele cauterizate.Este posibil sa fi mostenit ceva genetic care sa-i ingreuneze respiratia?
Recomandati scoaterea polipilor sau cauterizarea cornetelor?Are 3 ani si nu sm reusit sa aflu daca se face la aceasta varsta.
Va multumesc mult si poate ma mai luminati un pic, ca nu mai stiu ce sa fac.
Nu are nici deviatie de sept.
8 comentarii
0
26-10-2008, ora 12:06
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
Este necesara, cu siguranta, o reexaminare ORL. La virsta de 3 ani, este putin probabil ca obstructia nazala sa fie determinata de o hipertrofie de cornete. Cea mai frecventa cauza este hipertrofia vegetatiilor adenoide ("polipii"), dar trebuie luate in calcul si rinitele, rino-sinuzitele, alergiile nazale, etc.
Daca examenul clinic nu este edificator, se poate face o fibroscopie, care, cu ajutorul unei camere video, vizualizeaza pe un ecran interiorul foselor nazale si al faringelui. Analizele de singe nu pot pune diagnosticul de rinita / sinuzita / vegetatii adenoide.
0
26-10-2008, ora 16:05
ana2706
Nu este medic/terapeut
ana2706
va multumesc mult pentru raspunsul dvs. fetita mea a fost examinata de 3 medici ORL-isti, si toti au spus acelasi lucru, cum ca polipii nu au crescut astfel incat sa fie nevoie de operatie. analizele de sange i le-am facut pentru ca s-a suspectat un astm sau ceva asmatiform, precum si pentru a determina ceva alergii ( am completat cu teste alergologice ).
fibroscopia despre care pomeniti, unde se poate face? si cam care ar fi costurile? asta daca puteti sa-mi spuneti.
0
28-10-2008, ora 21:43
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
Examenul fibroscopic se poate efectua la unul din cele doua spitale de copii (Grigore Alexandrescu sau Marie Curie) si necesita, la aceasta virsta, anestezie generala. Ar fi de preferat sa o mai monitorizati o perioada (2-3 luni). Daca nasul ramine infundat si in afara perioadelor cind este racita, daca sforaie noaptea sau sta mai tot timpul cu gura deschisa, fara sa aiba secretii in nas, atunci inseamna ca polipii au crescut mult si trebuie operati. Ar fi bine sa incercati aceasta perioada si o imunostimulare (septilin, bronchovaxom, etc). Igiena nazala este importanta - ser fiziologic caldut, 5-6 picaturi in fiecare nara de trei ori pe zi, si sa invete sa sufle nasul singura.
0
29-10-2008, ora 10:14
ana2706
Nu este medic/terapeut
ana2706
va multumesc inca o data. imunostimulare ii fac deja de aproape 2 luni. i-am dat seprilin, dar s-a constipat extraordinar de rau si are deja antecedente in ceea ce priveste constipatia. a trebuit sa renunt si ii dau si acum imunoroyal junior si ou de prepelita japoneza. compozitia imunoroyal este laptisor de matca, propolis, polen si echinaceea. de infundat se infunda doar cand este racita si, in special dupa antibiotic (amoxiciline), si mai mult ziua. noaptea respira normal, pe nas, nu sforaie, doarme in orice pozitie, dar prefera sa doarma pe burta, nu doarme cu gura deschisa nici cand este infundata.
acum astept sa ii termin tratamentul vineri, sa merg cu ea la control din nou si sa vad ce imi mai recomanda specialistul.
mi s-a spus tot de catre medicul care o vede in prezent, dna.dr. Siminischi, ca este posibil sa fie nevoie sa iau aparat de aerosoli si sa-l folosesc acasa. dvs. ce credeti? as putea avea rezultate cu acest aparat?
chiar daca ma repet, multumiri inca o data pentru raspunsuri.
0
29-10-2008, ora 20:48
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
Aerosolii o vor ajuta in perioadele de raceala. Depinde cu ce vi s-a recomandat sa faceti aerosoli. De ex: ser fiziologic efedrinat si dexametazona, flixotide - pentru dezobstructie nazala, atunci cind exista un edem important de mucoasa; fluimucil - cind are secretii groase, dificil de eliminat. Este important ca aerosolii sa fie facuti o perioada determinata (5-7 zile), pentru a nu se instala reactiile adverse din substantele folosite. Eu cred ca merita investitia, pentru ca multi copii "raspund" bine la aerosoli (cu precizarile mentionate).
0
02-11-2008, ora 18:25
ana2706
Nu este medic/terapeut
ana2706
buna seara!
de-abia astazi am reusit sa ajungem la dna.dr. a consultat copilul si ne-a trimis sa repetam exudatul faringian si examenul de secretie nazala, ne-a dat tratament cu genticol si erdomed(parca), dar dupa ce ii fac analizele.
problema mea este ca nu inteleg diagnosticul pus de dumneaei, acela de rinita adenoida supurenta sau, asa cum scrie pe reteta, rinoadenoida sup. ca nu mai inteleg.
puteti sa-mi spuneti ceve despre acest diagnostic, va rog?
ah, sa nu uit. ne-a spus sa luam aparatul de aerosoli, dar nu ne-a spus, inca, ce medicamente ne trebuie.
am intrebat-o daca este cazul sa venim la Bucuresti, sa-i facem fetitei fibroscopie, dar a spus ca inca nu este cazul.
dvs ce ma sfatuiti?
de cand o curat cu batista bebelusului se simte mai bine, isi sufla si singura nasul,.
va multumesc, in primul rand, pentru timpul pe care il acordati citirii si raspunsului la acest mesaj, iar in al doilea rand, ca explicati pe intelesul oamenilor de rand
0
11-11-2008, ora 17:39
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
"rinoadenoidita supurata" = infectia, cu scurgere de puroi, de la nivelul nucoasei nazale (rino-) si a pachetului de vegetatii adenoide (polipii). Nu este un diagnostic "de gravitate"; reprezinta o infectie care trebuie tratata corespunzator. Daca acolo s-a "cantonat" un microb, trebuie depistat - prin exudat - si tratat, deoarece infectia poate determina o obstructie nazala permanenta. Cind veti avea rezultatul la exudat se va vedea exact despre ce este vorba.
0
12-11-2008, ora 10:24
ana2706
Nu este medic/terapeut
ana2706
buna dimineata!
am facut exudatul si rezultatele au fost negative, nu au crescut germeni, nu s-a depistat nici candida, nici stafilococ, nici streptococ.
am ajuns luni la bucuresti, la budimex, la dr. Ursuleanu, care a si operat-o pe fetita mea, descoperind ca avea un volum destul de mare de vegetatii, si pe deasupra erau si infectate. nu mi s-a putut explica de ce nu au aparut la analize niciun fel de microbi si de ce a persistat infectia daca i s-a administrat un nr destul de mare de antibiotice.
oricum, acum speram ca o sa fie bine.
multumesc mult pentru raspunsuri. daca ar fi mai multi medici ca dvs., ca dr. Ursuleanu sau ca multi alti medici prezenti pe internet, daca ar fi si in Ploiesti, ne-am putea trata si noi copiii altfel.
inca o data, va multumesc mult de tot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.