operatie cataracta subcapsulara OD FACOEMULSIFIERE | Forumul Medical ROmedic

operatie cataracta subcapsulara OD FACOEMULSIFIERE

12-11-2010
mihat
Nu este medic/terapeut
mihat
am facut op de mai sus in urma cu 2 zile. medicul considera operatia reusita dar eu constat ca vad incetosat si ca pupila nu se modifica dimensional in functie de intensitatea luminii.in plus ochiul lacrimeaza si exista un edem corneean. este normal?
7 comentarii
0
13-11-2010, ora 13:09
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Vederea incetosata si lacrimarea, cred ca sunt cauzate de un edem cornean postoperator trecator( poate dura cateva zile) cauzat frecvent de traumatizarea intraoperatorie a endoteliului prin contactul cu instrumenetele, fragmentele de cristalin sau IOL, interventie prelungita, aparitia de complicatii introperatorii, cresterea tranzitorie a tensiunii intraoculare. Mergi la consult la medicul care a efectuat interventia pentru controlul TIO, examenul biomicroscopic al polului anterior, trebuie exclusa si o infectie postopoeratorie si stabilita conduita terapeutica optima;pupila este miotica( mica) sau midriatica( dilatata)? Daca este vorba doar despre un edem postoperator se poate administra un corticosteroid, de obicei, in asociatie cu un antibiotic( Netildex, Tobradex). Daca exista o reactie iriana, cu o pupila intens miotica( endoftalmita neifectioasa??? ), se administreaza timp de cateva zile, pe langa corticosteroid, si un midriatic;tensiunea intraoculara crescuta necesita administrarea temporara de coliruri antiglaucomatoase( de exemplu, Cosopt); numai
0
13-11-2010, ora 22:15
mihat
Nu este medic/terapeut
mihat
multumesc pentru raspuns dna doctor.urmeaza sa fac un consult in data de 18.11 2010 (programat la o saptamina de la operatie) iar timp de 3 saptamini tratament cu Netildex, Mydrum, Acetazolamida, Aspacardin.Din nou multumiri pentru ajutor. Mihat.
0
14-11-2010, ora 10:46
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Inca ceva; daca pui Mydrum( midriatic), pe durata tratamentului, pupila se dilata, devine midriatica si areflexiva (nu isi modifica dimensiunile in functie de intensitatea luminii);Numai bine
0
15-11-2010, ora 13:53
mihat
Nu este medic/terapeut
mihat
multumiri dna doctor.pupila este miotica si areflexiva cu exceptia perioadei de dupa tratamentul cu Midrum cind se dilata dar nu copiaza dimensiunea pupilei OS.ramine dilatata pt un timp apoi redevine miotica si tot areflexiva.pare inerta la modificari ale intensitatii luminii.inplus retina apare tulbure(osor opaca ) in comparatie cu OS.deranjant este ca la 7 zile dupa op. nu simt un progres vizibil.nu sunt capabil sa vad numerele de inmatriculare auto la mai mult de 4-5 m iar despre citit nici nu poate fi vorba.sunt ingrijorat din cauza job-ului (lucrez sub lupa).in cit timp pot spera la o vindecare/ameliorare? Multumesc mult pentru sprijin.
0
21-11-2010, ora 09:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Daca pupila este miotica, asta nu inseamna ca este areflexiva. Pupila se examineaza la biomicroscop si se poate aprecia motilitatea ei.Medicatia prescrisa este corecta, urmati indicatiile medicului operator. Retina tulbure??? Exista si cateva complicatii retiniene care pot apare, m-as putea gandi la edem macular cistoid, dar acesta apare, de obicei, la 6 -10 saptamani pana la 6 luni dupa o interventie in care s-a rupt capsula posterioara, cu hernie de vitros; de obicei, vindecarea se face spontan in aproximativ 6 luni. pentru diagnostic, se recomanda examenul fundului de ochi, camp vizual, OCT, angiofluorografie.Se pot administra coliruri cu antiinflamatorii nesteroidiene pana la 6 saptamani, eventual combinatii de antiinflamatorii nesteroidiene si steroizi, inhibitori de anhidraza carbonica( Ederen).Numai bine
0
26-11-2010, ora 01:05
mihat
Nu este medic/terapeut
mihat
Multumesc mult, dna. doctor.Voi avea un al diolea consult postoperatoriu in 07.12.2010 cind, probabil, vor fi scoase si firele de sutura. Din nou, multumiri.
0
13-01-2011, ora 20:34
0Silvia
Nu este medic/terapeut
0Silvia
Buna ziua!Am 31 de ani!In urma cu o luna de zile am suferit o interventie chirurgicala la ochiul drept, diagnosticat cu cataracta.M-am panicat, , este drept spunandumi-se ca sunt prea tanara si chiar Medicul care a descoperit-o a ramas uimit!Am inceput sa consult diverse site-uri sa ma consult si m-am mai linistit descoperand ca este o operatie usoara si dupa interventie sunt sansele destul de mari sa revina vederea la normal..acele sanse de 95%.Am respirat usurata.Dupa interventie am constatat cu stupoare ca vederea mea tot incetosata este, adevarat nu puternic dar aceleasi simptome ca la aparitia cataractei.Nu pot citi absolut nimic, daca imi acopar ochiul cu palma in coltul stang al ochiului observ claritatea si pot vedea clar, cum am luat mana revine la normal, ceata, ! Am revenit pe site-uri si descopar ca 1din 4 pacienti pot face post operatoriu..cataracta secundara, , Iara-si m-am mai linistit putin.Astazi am avut sa zic ultimul control, dupa fel si fel de probe cu lentile din care cu niciuna nu aveam vederea clara, ori ceata ori deseori dublura obiectului s-au literelor, in final mi s-au prescris o pereche de ochelaricu dioptria ochiului drept(cel operat)de +1, 50 cu -1, 50.Mi s-a spus dupa controlul la aparate ca este curat nu apare nc-un semn de cataracta secundara!Mentionez ca inainte de interventie dioptria ochiului drept era de +0, 25.Nu am specificat, nestiind daca este cazul, o voi face acum...la ochiul stang am strabism de la varsta de 3 ani!Cauza purtarii ochelarilor, inainte de interventie!As dori sa stiu daca este normal ceea ce mi se intampla, dupa interventie!!Multumesc! Am uitat sa specific..chiar si cu dioptria ochelarilor prescrisi, nu am claritate totala, acea dublura exista!Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cataracta poate fi prevenită?
  •