operatie cataracta

25-04-2010
eugen67
Nu este medic/terapeut
eugen67
Am fost operat de cataracta cu implant de cristalin in urma cu 5 zile. Primele 2 zile dupa operatie totul a fost normel, din a 3 a zi a aparut o umflatura sub ochiul operat, spre coltul exterior, deasupra pometului, nedureroasa, ca si cand ar fi lichid acumulat. Vad la fel de bine ca in prima zi dupa operatie, nu am dureri, continui tratamentul cu Tobra Dex, Uniclopen si Betabioptal. Ma poate ajuta cineva cu o parere avizata?
16 comentarii
1
25-04-2010, ora 15:51
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Cel mai bine ar fi bine sa va vada medicul care v-a operat. Vi s-a facut anestezie locoregionala(retrobulbara)? Pare sa fie vorba despre un edem al pleoapei inferioare; se poate administra un antiinflamator nesteroidian, de exemplu, ibuprofen 200mg -3 tb pe zi, 7 zile;numai bine
1
26-04-2010, ora 13:19
eugen67
Nu este medic/terapeut
eugen67
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Mi s-a facut anestezie generala i.v. TIVA. Este posibil sa fie o reactie la medicamentele folosite?
0
28-11-2010, ora 19:27
dick
Nu este medic/terapeut
dick
mama mea a suferit o operatie de cataracta dar nu vede bine cu ochiul operat este posibil o noua interventie pt a schimba cristalinul
0
26-07-2011, ora 20:00
borali veaveghiul
Nu este medic/terapeut
borali veaveghiul
buna seara, am fost operata de cataracta la dr Pop, acum 5 ani desi am fost in mod regulat la control in primul an, nu mi a pus un diagnostic in ce priveste senzatia de ceata pe care am avut o chiar in prima saptamana dupa operatie, cand m a consultat sotia d lui Dr. care M a trimis si la control ORL, deoarece era luna ianuarie 2006 si eram si putin racita.Da, mi s a intamplat si mie acelasi lucru, cum povestea o doamna ca a patit o in cabinetul dr Carstocea, astepti, , te duci din provincie la consultatie si cand ajungi in cabinet, dr se hlizeste cu rezidentele care de altfel te si consulta, d l Dr spune sec, operatia este in regula,..Esti dezamagit si te opresti din cautari pana intr o zi cand observi ca se ingroasa gluma si reiei cautarile
Astazi 27 iulie/2011 am fost la un cabinet Otalmologic si m a diagnostuicat cu CATARACTA SECUNDARA, dar trebuie sa spun ca pe ochul meu s a mai intervenit anterior operatiei de cataracta, am avut miopie forte, de catre dr Cojocaru Ghe. la Spitalul din Campina-CHERATOTOMIE
Dl Dr mi a recomandat sa ajung in Bucuresti la, locuiesc in Constanta, la d l DR Carstocea, pentru o interventie cu laser
Va rog cine poate sa mi scrie ce ar trebui sa fac, inca muncesc si am nevoie de ambii ochi, deoarece cu ochiul drept nu vad clar, doar zaresc ceva culorila la o distanta de cca 2 cm
Va multumesc,
0
29-07-2011, ora 23:24
borali veaveghiul
Nu este medic/terapeut
borali veaveghiul
Buna seara, astazi sunt foarte multumita SI BUCUROASA de modul in care esti primit si tratat la EUROPEEYE spitalul oftalmologic din Bucuresti
Am avut o programare la d l profesor dr Carstocea vedeam in ceata cu OD, in acest moment scriu fara ochelari, si vad plang, de bucurie, si i multumesc pentru priceperea si rabdarea cu care m a consultat, a intervenit imediat cu laserul si mi a deschis ochiul, nu mai este ceata..mai sunt niste musculite..dar cred ca vor disparea..nu speram ca ochiul meu cu atatea cheratotomii si cristalin artificial se va limpezi si ca am sa ajung sa vad cu el.!
Deci eu am gasit doctorul care m a facut bine, ii doresc multa sanatate si tot binele din lume d lui PROFESOR CARSTOCEA
0
29-06-2012, ora 11:28
RUSU NICOLETA
Nu este medic/terapeut
RUSU NICOLETA
BUNA ZIUA! TATAL MEU ARE DIABET ZAHARAT TIP 2 INSULINO DEPENDENT DIN ANUL 1990. DIABETUL I A AFECTAT AMANDOI OCHII. LA STANGUL ARE NEUROPATIE DIABETICA, IAR LA DREPTUL ARE CATARACTA. NU MAI VEDE DELOC CU OCHIUL STANG IAR CU DREPTUL VEDE FOARTE GREU. ESTE VREO SANSA SA SE OPEREZE DE CATARACTA SI SA REUSEASCA OPERATIA? MULTUMESC.
0
10-04-2013, ora 10:39
Marrylyn
Nu este medic/terapeut
Marrylyn
D-na Doctor Simona Ardelean este un medic excelent pe partea de cataracta! Si eu o recomand! O poti gasi si la West Eye Hospital!
Bunica mea s-a operat la ea...si acum se simte f bn! :)
0
09-08-2013, ora 12:45
vladginghina@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
vladginghina@yahoo.com
Tatal meu a fost operat de catarcta la inceputul anului, tot la West EYe.Doctorii sunt profesionisti, amabili, lucreaza cu aparatura foarte moderna, iar rezultatele lor sunt pe masura. Tata s-a recuperat foarte bine si a fost foarte multumit. Recomand!
0
13-12-2014, ora 14:56
Raluca0410
Nu este medic/terapeut
Raluca0410
Buna ziua! Are cineva vreo informatie legata de Dr. Dorin Nicula de la clinica Optilens din Cluj-Napoca? Mama mea este programata aici peste cateva zile la operatie de cataracta prin facoemulsificare, cu impant de cristalin monofocal foldabil - si as vrea detalii de la cineva care a beneficiat deja de serviciile medicilor de la Optilens Cluj. Multumesc!
0
28-09-2017, ora 16:35
raduvizirul
Nu este medic/terapeut
raduvizirul
Eu am fostu cu tatal meu pentru o operatie de cataracta in Brasov, la Opticristal. Din fericire nu am avut parte de neplacerile despre care citesc pe aici. Nici acum, la 4 ani de la operatie, nu a avut probleme. Insanatosire grabnica va doresc!
0
04-03-2018, ora 18:45
liliana25
Nu este medic/terapeut
liliana25
Buna seara! Tatăl meu a fost operat de cataracta la un ochi care in trecut a suferit și o operație de dezlipire se retina. A urmat tratamentul postoperator cu picături, și la 2 săptămâni de la operație au apărut durerile deasupra ochiului, la tâmpla, dureri de cap, înroșirea ochiului, senzația de gunoi in ochi. A fost la control, iar in urma unor raze i s-a comunicat ca aceste simptome nu au legătura cu operația, și a fost îndrumat sa meargă la ORL-ist. A primit un tratament cu infuzii, dar nici asta nu l-a ajutat prea mult. S a mai confruntat cineva cu așa ceva?
0
09-06-2018, ora 14:30
tib
Nu este medic/terapeut
tib
Buna ziua, va rog o parere. Ochi stanga inplant multifocal Panoptix, la 6 saptamani dupa operatie vad halouri (cerculete) in jurul fasciculelor de lumina(bec, far, etc). Problema mare este ca vad cat decât bine la o distanță de focalizare 35-45 de cm., peste 45 de cm.vad in ceata si putin dublat, mai mult percep de vad. Multumesc anticipat de păreri și îmi doresc să fie pertinente întrucât medicii mei oftalmologi susțin că este în regulă.
0
05-07-2018, ora 00:02
RMR
Nu este medic/terapeut
RMR
Buna seara, Am EXACT aceeasi problema ca user ul eugen67 mesajul din 25-04-2010. Adica la 3 zile dupa operatia de cataracta mi-a aparut o umflatura sub ochiul operat. Umflatura este la circa 1 cm mai jos de ochi si are forma apropiata de a unei semilune de lungime 2 cm.
Nu am informatii exacte referitor la anestezie, dar din ceea ce facea asistenta au fost doar picaturi. Doctorul care m-a operat a spus ca probabil este o alergie de la Ocluzorul folosit, care desi este antialergic nu a fost tolerat.
Am folosit unguent de Kanamicina, dar dupa 2 zile nu am rezultate.
As vrea sa stiu daca tratamentul recomandat de d-na doctor Bălţăţeanu a dat roade la pacientul de mai sus.
Orice alt ajutor este binevenit. Multumesc
0
28-03-2019, ora 12:48
pacient101
Nu este medic/terapeut
pacient101
Si mama a fost operata de cataracta de Dna Dr Simona Ardelean la Ophtamax in Ploiesti, si se simte foarte bine. Dna Dr e un specialist super profesionist, e blanda cu pacientii, care se simt in siguranta in timpul actului operator. O recomandam cu caldura!
0
13-09-2019, ora 10:32
aniela2
Nu este medic/terapeut
aniela2
Buna ziua

Tatal meu are o cataracta avansata pe care dorim sa o operam. Problema este ca tatal meu sufera de sindrom mielodisplazic ( anemie severa hemoglobina in jur de 7 si trombocitopenie( 40.000 la ultimele analize de acum 2 luni).Avand in vedere aceste

probleme de sanatate, care ar fi riscurile operatiei de cataracta dorim si care ar fi cea mai noninvaziva metoda la care ar trebui sa

apelam?

Cu multumiri
0
11-07-2023, ora 14:47
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. În urmă cu 7 săptămâni, am fost operat de cataractă senilă (am 75 de ani), la ochiul drept (cu implantare de cristalin). Până atuncă, foloseam ochelari de vedere (pentru citit și pentru distanță), cu mai multe dioptrii. Fără ochelari vedeam ca prin ceață, iar medicul oftalmolog mi-a recomandat operație la ochiul drept. Operația a decurs bine. Am făcut toate analizele cerute și, după operație, la primul control, mi s-a spus că totul este perfect. După câtva timp (cam la o lună după operație), la urmăyotul control, mi s-a spus că s-a colectat lichid și mi s-a dat tratament: BETA-BIOPTAL, YELOX (picături) și pastile: ASPACARDIN, ACETAZOAMIDĂ. Am urmat acest tratament (am renunțat, acum zece zile, la Aspacardin, deoarece am gastrită și pastilele mi-au provocat niște dureri foarte mari). În continuare. iau cele două feluri de picături și Acetazolamidă. La cele două controale (în 12 și 26 iunie), lichidul era prezent și, de asemenea, s-a menținut la fel și la controlul recent (10 iulie). Știe cineva dacă este ceva grav, din ce cauză apare acest lichid și cât durează până dispare în urma tratamentului? Vă mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operația de cataractă ar putea fi înlocuită cu picături de ochi
  • Risc mai mare de cataractă la pacienții cu diabet
  • Ce trebuie să știi despre operația de cataractă
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Cataracta poate fi prevenită?
  •