operatia de schimbare valva aortica si valva mitrala

12-02-2009
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Buna ziua, sunt din Galati si am nevoie de cat mai multe amanunte privind operatia de schimbare a valvelor aortica si mitrala. Din pacate mama mea, in varsta de 60 ani trebuie sa decida daca face o astfel de interventie chirurgicala avand in vedere ca starea sanatatii ei s-a agravat. Verdictul medicului cardiolog de la Galati subliniaza ca operatia este sansa mamei de trai o viata normala insa in aceeasi masura inteleg ca si riscul unei astfel de interventii este foarte mare. Va rog sa ma sprijiniti cu toate amanuntele privind riscul la care s-ar expune un pacient de varsta mamei (60 ani neimpliniti, supraponderala si diabetica) in timpul si dupa operatie si care este procentajul de reusita (statistic vorbind) a unei astfel de interventii.
Mentionez ca locatia recomandata pentru efectuarea operatiei este clinica din Timisoara unde din cat am inteles exista specialisti in domeniu si astfel de operatii sunt ca si "de rutina".
Va multumesc anticipat si va rog sa-mi dati o mana de ajuror bazata pe informatii medicale si experiente traite, care sper sa ne usureze cat mai mult situatia in care ne aflam, luarea unei decizii in acest moment fiind extrem de grea.
57 comentarii 12 Înainte ›
0
10-05-2009, ora 20:28
ANIAVALI
Nu este medic/terapeut
ANIAVALI
Compozitorul si interpretul de muzica usoara MIHAI CONSTANTINESCU, a avut nevoie de protezare valava aortica si valva mitrala. Il vedeti deaja la TV in diverse emisiuni si a declarat ca se simte bine. Operatia s-a facut la INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE TG. MURES. La mama Dv. DIABETUL complica probabil interventia. Intrati pe GOOGLE si accesati INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE TG. MURES si INSTITUTUL INIMII CLUJ. Prin e-mail sau telefonic faceti programarea. BUNUL DUMNEZEU SA VA LUMINEZE PENTRU A ALEGE VARIANTA CEA MAI BUNA.
0
10-05-2009, ora 21:36
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Va multumesc pentru raspuns. Pe data de 4 Martie 2009 mama a fost operata si bunul D-zeu ne-a ajutat.
Operatia a fost facuta la Timisoara. Cat despre echipa Prof. Socoteanu numai cuvinte de lauda. Sa-i tina D-zeu sanatosi si sa le dea putere de munca in continuare.
0
10-05-2009, ora 21:55
ANIAVALI
Nu este medic/terapeut
ANIAVALI
Ma bucur din tot sufletul.
0
17-05-2009, ora 13:56
Rodica 2009
Nu este medic/terapeut
Rodica 2009
Va rog sa-mi spuneti cam cat ar costa o operatie, sufera de insuficienta mitrala severa, are 66 ani(mama mea), a trimis-o la tg.mures, dar am vrea sa stim dinainte cu banii.
0
17-05-2009, ora 18:59
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Stimata d-na /d-ra,
Cu toata sinceritatea va spun ca pentru operatia mamei mele am cheltuit peste 100 milioane(pentru ambele valve) insa am avut acesti bani. La spitalul din timisoara insa am intalnit persoane care nu detineau astfel de sume si totusi...au fost operate. Eu va recomand sa vorbiti deschis si direct cu cei care se ocupa de mama dvs.(profesorul, chirurgul mana a -2-a, anestezistul ...) si de asemenea va sfatuiesc sa evitati pe cat posibil intermediarii...care cu siguranta sunt peste tot. Nu stiu cum este situatia la Tg Mures dar pot sa va asigur ca la Timisoara sunt profesionisti, care in mod cert, nu conditioneaza atentia si actul medical de bani. Va doresc sa aveti parte de reusita si de aceeasi liniste sufleteasca pe care eu o am astazi. Si daca mai doriti si alte amanunte, sa nu ezitati sa-mi lasati un mesaj.
0
21-06-2009, ora 22:05
manuli
Nu este medic/terapeut
manuli
buna ziua
Sunt din Brasov si am citit despre operatia mamei dvs.; mama mea este in aceasi situatie operatia de scimbare de valva dar are 74 de ani si asteptam concluzia comisiei de medici de la clinica CC Iliescu la Fundeni.
Mama este ingrijorata din cauza varstei si as vrea amanunte despre operatie daca se poate. Avem emotii mari.
0
22-06-2009, ora 09:33
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Buna ziua,
Din pacate nu stiu ce sa va spun cu privire la varsta insa pot sa va spun ca dupa parerea marilor specialisti in domeniu, in zilele noastre, in Romania, nu se mai moare "de inima", astfel de interventii fiind pentru unii chiar de rutina.
Cat despre operatia in sine pot spune ca este o interventie cu mare risc, care presupune oprirea inimii si inlocuirea valvelor sau dupa caz repararea lor. In tot acest timp, sangele este pompat in organism prin intermediul unui aparat care tine de fapt locul inimii. Dupa repararea sau inlocuirea valvelor inima este pusa la locul ei si atunci este momentul cel mai critic.pentru ca ea trebuie sa reporneasca. Postoperator este destul de greu, pentru ca primele 72 de ore sunt critice, insa daca puterea de refacere a organismului este mare, dupa trei zile coboara din pat. Va purta dupa operatie un corset pentru protejarea zonei si ca sa-i fie mai usor la miscari, tusit, , , etc. Operatia dureaza in jur de 4-5 ore incluzand anestezia si va sta in terapie intensiva cca 24 de ore dupa acesta.
Eu va recomand cu mare caldura echipa de la Timisoara, insa acesta nu este singurul loc in care activeaza specialisti.
Daca mai aveti si alte intrebari, va rog sa nu ezitati sa-mi scrieti si cu mare drag va raspund. Sa aveti parte de reusita si Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca.
0
19-12-2009, ora 15:16
Pedros
Nu este medic/terapeut
Pedros
Cat ar costa o operatie de inlocuire de valva mitrala?
De unde ar trebui sa cumpar valva si cat m-ar costa?
0
26-12-2009, ora 11:11
carmen iancu
Nu este medic/terapeut
carmen iancu
buna ziua, numele meu este carmen si pot spune k trec printr-o perioada destul de dificila, sotul meu a fost diagnosticat cu insuficienta mitrala severa prin ruptura de cordaj, adik trb operatie pt ai inlocui valva mitrala si va spun sincer k sunt foarte speriata.precizez k sotul meu are 40 de ani si trb sa programam cat mai repede interventia chirurgicala, avem doua optiuni;fundeni sau spitalul militar.As dori sa ma informati cat de mult se poate despre operatia in sine, despre riscuri si recuperarea dupa operatie si sa nu uit cam cat m-ar costa tot.va multumesc
0
26-12-2009, ora 12:05
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Stimata doamna, despre operatie in sine, atat cat ma pricep, nu stiu ce as mai putea spune in plus fata de ce am scris mai sus.
0
26-12-2009, ora 12:15
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Cu scuzele de rigoare am trimis mesajul fara sa fie complet. Deci, cum ziceam despre operatie am mai discutat pe acest forum. Recuperarea este de asemenea destul de grea; fara efort, plimbari lente si scurte, alimentatie potrivita pentru ca exista risc de crestere in greutate... si pot sa va spun ca mama mea si acum dupa noua luni inca mai are(mici)dureri de la taietura insa in rest se simte mult mai bine decat innainte de operatie. Despre partea financiara nu pot sa va spun nimic pentru ca noi am facut operatia la Timisoara, dar sa stiti ca aflati amanuntele astea destul de repede, chiar de acolo la spital... oricum e destul de costisitoare !!!! Sa va ajute D-zeu sa scapati cu bine si sa va dea in primul rand sanatatea de care aveti nevoie. -*

(*modificat de administrator)
0
17-04-2010, ora 22:48
craniul
Nu este medic/terapeut
craniul
buna ziua !
imi paate spune si mie cineva cat este de mare taietura la operatia de shimbare de valva, ma refer la taietura pe piela, se da coastele la o parte, se scoate inima, si in cat timp se recupereaza pt activitatea profesionala ???

multumesc !
0
21-07-2010, ora 16:28
arco
Nu este medic/terapeut
arco
buna ziua!
As avea si eu nevoie de cateva sfaturi sau pareri referitoare la perioada post operatorie in urma unei inlocuiri de valva aortica. In urma cu cateva saptamani(3 sapt) tatal meu s-a operat la spitalul militari de valva aortica ( dr Mocanu)...trecand prin toate etapele post operatorii, mai precis reanimare, terapie si apoi salon, in total cam 10 zile de la operatie, dupa o perioada de inca aprx 5 zile de stat la salon, sub supraveghere teoretica, ca practic nu te mai vede nimeni dupa ce esti dat la salon...au inceput sa apara mici complicatii, insemnant acumulare de lichid pericardic.In urma unei ecografii s-a hotarat reintroducerea in sala de operatie pentru eliminarea lichidului si montarea unui dren.si iar reanimare, terapie si de 3 zile la salon. In urma unei alte ecografii iar sa gasit ceva lichid la pericard.si ma gandesc ca iar o luam de la capat a-3-a oara.
Bine acuma ce sa va zic in tot acest timp, cu orice medic vb, fie el chirurgul, anestezistul, etc sfaturile erau urmatoarele: stati linistit ca e bine, nu va faceti griji.
As fi dorit sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva si cat va mai dura situatia asta.sau ce sfaturi imi puteti da.

multumesc
0
21-07-2010, ora 16:32
arco
Nu este medic/terapeut
arco
rasp pentru craniul: taietura in cazul operatiei de schimbare de valva este de la nivelul gatului (din dreptul claviculei) si pana in cosul pieptului aprx. Nu se dau "coastele la o parte" ci se taie pur si simplu osul stern, iar la inchiderea operatiei acesta este prins cu cateva cleme speciale in interior.recuperarea este de durata, acuma in functie si de varsta si de fiecare organism, dar e cam de la 1 an in sus.
0
24-08-2010, ora 20:48
beatrixm
Nu este medic/terapeut
beatrixm
Buna ziua,

As fi foarte recunoscatoare daca ati putea sa imi dati niste informatii referitor la interventia mamei dvs. la Timisoara.
Sotul meu are 38 de ani si a fost diagnosticat cu insuficienta aortica grad II/III si recomandarea medicului este interventia chirurgicala la Timisoara sau Cluj cat mai curand.
Tinand cont ca sunt multi medici, ati putea sa imi dezvaluiti numele doctorului care s-a ocupat de mama dvs.?
Banii mentionati de dvs. ca si cheltuieli au fost stabiliti de dansii sau...?
Cat a tinut operatia mamei dvs.?
In total cat timp ati petrecut la spital?
Ati avut voie sa stati langa ea in tot aceasta perioada?
Va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile si va doresc foarte multa sanatate (pentru toti)!
0
25-08-2010, ora 10:11
daniela david
Nu este medic/terapeut
daniela david
Stimata d-na, mama a fost operata de reputatul chirurg Prof. Dr. Socoteanu.
Operatia a durat cca sase ore.
Din momentul internarii si pana la externare mama a fost spitalizata cam o saptamana si jumatate.
Accesul in spital este restrictionat, in sensul ca pe sectie si in saloane nu se poate intra, insa acesta disciplina sa stiti ca este foarte benefica bolnavilor.
Fiecare salon are baie proprie si personal medical si nemedical arondat (cel putin asa era acum un an) iar bolnavii sunt permanent monitorizati si foarte bine ingrijiti.
Daca aveti si alte nelamuriri va rog sa ma sunati fara nicio ezitare (0748124747)
Multa sanatate.
0
25-08-2010, ora 14:08
beatrixm
Nu este medic/terapeut
beatrixm
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsul prompt si amabilitate. Chiar ne-a ajutat foarte mult.
Inca suntem la capitolul de analize si alte investigatii si speram ca in viitorul apropiat vom avea solutia problemei.
Sunt recunoscatoare si pentru nr. de telefon. Eu m-as bucura daca nu ar fi cazul sa va sun, dar daca va fi nevoie, nu voi ezita.
Sa va dea Dumnezeu tot ce este mai bun si sanatate inainte de toate. Cu mult respect, Beatrix
0
17-09-2010, ora 12:09
cami79
Nu este medic/terapeut
cami79
Buna ziua,
tatal meu in varsta de 58 de ani, a fost operat in februarie 2009 pe inima - 2 by-pass-uri si corectie la valva mitrala, totul bine si frumos pana a venit zilele trecute la control, surpriza mare fractia de ejectie foarte mica.Din discutia cu dl dr. mi s-a spus ca este o problema foarte grava acest lucru.
As dori sa stiu daca este posibila o a doua operatie pentru schimbarea valvei aortice, doar la un an jumatate de la prima operatie?
De 3 zile il tin in tratament perfuzabil, credeti ca este rezolvabil si prin tratatament, daca aceasta problema a aparut de curand, el a fost la control in martie si era totul ok, aceasta problema cu valva aortica nu aparuse.
0
08-10-2010, ora 20:18
stef83
Nu este medic/terapeut
stef83
Buna seara, am si eu intrebare. Am citit cu mare atentie comentariile dvs, si m.ar interesa si pe mine, daca stie cineva cineva cam ce bani se iau pt operatia de schimbare a ambelor valve la spitalele din bucuresti.
Va multumesc anticipat si astept ajutorul dvs. :)
0
11-10-2010, ora 15:07
isad
Nu este medic/terapeut
isad
Buna ziua, m-ar interesa si pe mine cat costa o operatie de inlocuire de valva la spitalul militar (doctor, anestezist, chirurg2.etc). Tatal meu urmeaza sa se opereze si nu stim cum sa ne "pregatim"...va rog frumos...daca ma puteti ajuta cu aceasta informatie.
0
13-04-2011, ora 15:08
amby26
Nu este medic/terapeut
amby26
Buna ziua.
Tatal meu (59 ani) a fost la medic si i-a spus ca are nevoie de o operatie de schimbare de valva. El a facut investigatiile la Spitalul Parhon- Institutul de boli cardiologice- Iasi. Vreau sa intreb cat de bine pregatiti sunt medicii de la Iasi pentru a face o astfel de operatie?Ar fi mai indicat sa mearga la Tg. Mures sau la Bucuresti? este cineva care a fost operat la iasi? poate sa imi spuna cat l-a costat? la ce medic?
0
13-10-2011, ora 21:33
the_lady_terry
Nu este medic/terapeut
the_lady_terry
Buna seara! Numele meu este Tereza si am pe cineva care trebuie sa faca o operatie pe inima, sa i se schimbe o valva. Imi poate spune cineva cam la ce suma se poate ajunge pentru schimbarea acestei valve? Tin sa mentionez ca operatia va avea loc la Iasi. Multumesc anticipat!
0
20-10-2011, ora 10:51
ana socea
Nu este medic/terapeut
ana socea
Buna ziua!
Sunt din Piatra Neamt si am descoperit recent ca am o biscupidie aortica cu insuficienta medie. Cardiologul mi/a sugerat operatie pentru inlocuirea valvei aortice si mi/a recomandat institutul inimii din Cluj. As vrea sa o rog pe Klaudia75 de la care am inteles ca sotul ei a fost operat la cluj sa imi dea cateva detalii daca se poate.
Sunt foarte ingrijorata! Am doua fete si sunt singurul lor sprijin. Multumesc.
Daca puteti sa imi oferiti relatii va rog din suflet.
0
13-01-2012, ora 22:14
ElenaBuc
Nu este medic/terapeut
ElenaBuc
Buna Seara! Uite ca se poate si la noi!
Verisoara mea Angela din Botosani a fost operata in decembrie 2011, inlocuire de valva aortica si mitrala.
Dupa ce a fost la Iasi, Tg. Mures, Fundei, Balotesti a fost refuzata pe motiv ca nu sunt valve si nu dispune de 5000 de euro.
A fost operata la SITALUL MILITAR de Dr. L GHEORGHE, dr. MUSTATA, dr. LAURA V, dr. DORIN C.
A plecat la 7 zile acasa si se simte foarte bine!
Vreau sa le multumesc pe aceasta cale atat eu cat si ea pentru grija, profesionalismul si omenia cu care au ingrijit-o ( tinand cont de situatia materiala modesta de care a dispus) si sa-i recomand cu placere oricarui om care are de facut o astfel de operatie. Multumim frumos!
0
26-01-2012, ora 19:10
cristimarian
Nu este medic/terapeut
cristimarian
BUNA SEARA! am si eu o intrebare pentru domnii doctori! Tatal meu a fost operat luni, acum 3 zile, la Targu Mures, la dl Dr. Suciu, pe inima, pentru schimbarea valvei mitrale si curatirea aortei(am inteles ca nu era inca de schimbare, s-a putut curata), si am o nedumerire! A iesit luni in jurul orei 13:00 din operatie, si inca in acest moment se afla in sala de terapie intesiva, din motivul ca este tot timpul agitat, si ii administreaza mereu sedative, sau ceva pentru calmare!
Intrebarea mea ar fi, este normal, ca dupa atatea zile dupa operatie, sa stea in terapie, din motivul ca se trezeste si este agitat, si nu accepta faptul ca a fost operat, delireaza putin, zice ca nu ar trebuii sa fie acolo, ca este sanatos, si asa mai departe... ma gandesc la faptul ca sedativele astea nu ar putea sa ii faca vreun rau? adica eu nu ma gandesc decat la ce e mai rau, ca totusi nu ar trebuii sa stea acolo atata timp... ce se poate intampla de la medicamente, sau de la teama care a avut=o inainte de operatie, si nu a reusit sa o invinga acum dupa operatie?
teama asta ar putea sa ramana cu ea si dupa operatie? ma gandesc sa nu aiba probleme si dupa operatie, sa nu ne mai intelegem cu el, sa o ia razna... VA MULTUMESC! Astept si un raspuns din partea dvs! VA MULTUMESC DIN SUFLET!
0
05-02-2012, ora 20:01
DJELOO
Nu este medic/terapeut
DJELOO
buna ziua.Am treizeci si cinci de ani si am o bicuspidie aortica.Am inceput investigatiile in constanta, am mers mai departe[fundeni], iar in cele din urma in Tg mures.din 2005 merg in fiecare an la control masuratorile nu indica schimbari insa eu am anumite dureri de piept, greturi, ameteli, , , , , , etc. Ma gindesc ca ar fi cazul sa-mi inlocuiesc valva? Stiti cumva daca se poate inlocui valva fara operatia clasica[taierea sternului etc ]? Am vazut ceva de genul asta pe youtube. O operatie printre coaste.Va rog cine poate sa-mi dea mai multe informatii.despre pret, si locatie
0
14-02-2012, ora 12:59
andreea0585
Nu este medic/terapeut
andreea0585
Buna.An legatura cu operatia de cord fara taierea sternului anca nu se face.Am fost operata pt a doua oara acu 6 luni an italia pt schimbare de valvula si au spus ca nu se fac anca astfel de operatii, Poate peste cativa ani prin picior sau ceva de genul,
0
16-02-2012, ora 12:54
biancara
Nu este medic/terapeut
biancara
Buna ziua, Mama mea a fost diagnosticata cu stenoza mitrala si i s-a recomandata sa faca operatia la targu mures...cica acolo sunt cei mai buni doctori in special dr suciu. l-as ruga pe cristimariandaca imi poate spune cum se porocedeaza si cum as putea sa ajung la dr suciu. Va multumesc din suflet.
0
27-02-2012, ora 00:18
Lauramihaela11
Nu este medic/terapeut
Lauramihaela11
Buna seara, biancara. Voiam sa te intreb daca mama ta a facut operatia. Unchiul meu are acelasi diagnostic si nu stim exact ce si unde sa facem. Am auzit de la niste cunostinte despre un spital destul de nou la Brasov, Clinicco unde sunt specializati pe afectiuni ale inimi. Tu stii ceva de ei? Multumesc mult si multa santate.
0
30-03-2012, ora 12:57
gabrigabri
Nu este medic/terapeut
gabrigabri
buna ziua. soacra mea a facut acum 3 saptamani operatie de inlocuire valve mitrala si aortica. acum se simte bine datorita medicilor de la institutul de cardiologie din Timisoara. Sunt adevarati specialisti. Pe aceasta cale ii multumim domnului doctor Cioata Dan care pe langa profesionalism este si un om cu suflet foarte mare. Dumnezeu sa ii ajute in tot ce face. multumim si d-nei daniela david de pe acest forum care ne-a dat sfaturi utile.
Adaugă un comentariu / răspuns
57 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul