operatia de prostata... Ce operatie este mai recomandata, cea clasica sau paroscopica? | Forumul Medical ROmedic

operatia de prostata... Ce operatie este mai recomandata, cea clasica sau paroscopica?

11-06-2009
gabiniels
Nu este medic/terapeut
gabiniels
Medicul de familie i-a spus sotului meu, dupa ce i s-au facut mai multe analize si investigatii, ca trebuie sa se opereze de prostata, dar ca ar fi bine sa "impinga" acest lucru cat mai mult posibil, fara sa-i spuna motivul. Are 50 de ani, iar medicul l- a sfatuit ca ar fi bine daca ar face operatia numai pe la 60 de ani. V-as ruga sa-mi spune-ti daca operatia are efecte secundare si daca in urma operatiei va putea sa urineze normal ? Acum trebuie sa se trezeasca tot din doua in doua ore noaptea, iar dupa ce urineaza are senzatia ca vezica nu i s-a golit si daca mai sta inca o jumatate de ora la baie, poate sa urineze fragmentat din cinci in cinci minute. A ajuns sa fie deprimat, pentru ca tot timpul e f. obosit, de multe ori cand se trezeste noaptea nu mai poate adormi. Nici unul din tratamentele pe care le-a facut nu au dat rezultate, cu toate ca le-a facut pe termene indelungate. Acesta problema aparand in urma cu cinci ani. Ar vrea sa se opereze mai repede, daca acest lucru l-ar ajuta sa rezolve aceasta problema. Ce operatie este mai recomandata, cea clasica sau paroscopica ?
Multumesc.
5 comentarii
0
12-06-2009, ora 21:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mergeti neaparat la un urolog, decizia terapeutica si momentul interventiei nu este decis de catre medicul de familie.Adenomul care nu mai raspunde la tratament poate afecta rinichiul in timp, complicandu-se, si nu numai pe acesta.Trebuie sa se opereze pentru a proteja si salva aparatul urinar superior [ rinichi, cai urinare, vezica ].Metoda operatorie o va stabili tot urologul, in functie de starea, pozitia si marimea adenomului. Deci mergeti cu curaj neaparat la urologie.Numai bine!
0
12-06-2009, ora 21:27
maria nedea
Nu este medic/terapeut
maria nedea
Am o fetita de 1 an si 5 luni recent la analize a fost gasita cu infectie urinara klebsinela si oua de paraziti la coproparazitologic, ni s-a recomendat tratamentul cu sumetrolim si augmentin.As dori sa stiu ce parare aveti si daca aceasta infectie este grava klebsinela
0
12-06-2009, ora 22:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Microbul gasit este destul de puternic, dar tratamentul primit este foarte bun.Dati-l copilului si dupa ce termina terapia sa-i mai duceti o proba de urina la laborator.Daca totul va fi bine, sa tratati si parazitoza intestinala.Nu lasati copilul sa bage orice de pe jos in gura ; jucariile trebuie din cand in cand bagate in masina de spalat pentru curatire; nu-l lasati sa puna mana pe blana pisicii sau a cainelui ; spalati-l pe maini inainte de a duce ceva in gura; spalati bine fructele pe care le mananca. Numai bine!
0
12-06-2009, ora 23:54
gabiniels
Nu este medic/terapeut
gabiniels
Buna ziua, tocmai de asta am scris pe acest forum in speranta ca vom primi un sfat de la un medic urolog. Sotul meu ar dori sa mearga la un urolog, dar nu poate pentru ca e danez si traieste in Danemarca. Acolo nu te poti duce la un medic specialist fara trimitere de la medicul de familie. Nu vreau sa o lungesc prea mult, dar medicii in tarile nordice sunt f. slab pregatiti, eu a trebuit aproape intotdeauna sa vin in tara sa ma tratez. Am stat cu infectie urinara patru luni, fara ca medicul de familie sa vrea sa ma trimita la urolog, iar tratamentul pe care mi l-a dat nu a fost bun, aproape mi se cronicizase boala. In Romania m-am tratat si vindecat. Spitale private nu sunt in Danemarca, decat f. putine si nu pot ajunge decat cei care au platit o asigurare suplimentara de sanatate mai multi ani. Nu este si cazul sotului meu, asa ca disperat m-a intrebat daca nu pot eu lua legatura in Romania cu un medic specialist, dar din pacate nu cunosc nici un urolog in mod personal si am gasit acest forum. Eventual cand ajung in tara sa ma duc eu la un cabinet particular de urologie, ca sotul meu nu poate veni din cauza serviciului. Nu se poate sa iau legatura cu un medic urolog pe forum ?
0
13-06-2009, ora 08:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sotul tau sa-si ia o vacanta, un concediu, doar e perioada concediilor si adu-l in Romania.Chiar daca nu e valabila asigurarea de acolo, nu are importanta, cred ca va permiteti o internare de doua saptamani, e in jur de doua mil. /zi spitalizarea la Iasi si vino intr-o clinica de urologie la Bucuresti sau la Iasi la spitalul "C.I. Parhon".Sotul tau nu poate sta asa prea mult. Incurajeaza-l si adu-l aici.Tasteaza pe google "Spitalul C.I. Parhon Iasi" si vezi poate intri in legatura si cu un urolog de acolo, mi se pare ca au o linie on line ; sunt si telefoane afisate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •