onicomicoza

04-05-2007
erasmusgirl
Nu este medic/terapeut
erasmusgirl
de foarte mult timp am aceasta problema, se deslipesc unghiile de la picioare si cad, si culoare este schimbata si toti dermatologii la care am fost de ani de zile m-au diagnosticat cu onicomicoza. problema este urmatoarea :orice tratament pe care mi l-au dat nu a avut nici un efect asupra bolii si pot sa spun ca au fost foarte costisitoare.am inceput sa cred ca nu mai am remediu si sa ma dau batuta dar am vazut pe net din pura intamplare ca toata lumea care are aceasta problema sau a avut, a facut anumite tratamente cu terbisil, orungal, dermatin, medicamente de care eu nu am auzit si se pare ca nici dermatologii la care am fost-imi dadeau doar unguente si vitamine. as vrea sa stiu daca intr-adevar aceste medicamente te ajuta sa scapi de aceasta boala infernala.imi dezinfectez incaltamintea si folosesc de mult timp propiul meu prosop de picioare si chiar imi fierb si ciorapii dar as vrea si o solutie daca se poate. va multumesc anticipat si daca ma puteti ajuta cu un sfat.
2 comentarii
0
05-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Tratamentul onicomicozelor in prezent se face numai pe cale orala. Cel mai eficient medicament este Orungalul (itraconazolul), care se administreaza timp de 3 luni in "pulsuri". Un "puls" inseamna administrarea medicamentului timp de 7 zile, in doza de 4 caps pe zi (2 caps la 12 ore), dupa mese. Se face o pauza de 3 saptamani, apoi se face alt "puls" de 7 zile. In total se administreaza 3 "pulsuri" adica timp de 3 luni. Efectele se vad dupa aproximativ 6 luni (o unghie la picior creste complet intr-un an) cand se face o evaluare daca mai este necesar sau nu un nou "puls". Alt tip de tratament este cu Terbinafina (Lamisil, Terbisil), care se intinde tot pe 3 luni, insa se administreaza 1 cp pe zi toata aceasta perioada. Inainte de ambele tratamente este necesara o evaluare a functiei hepatice!
0
30-01-2008, ora 00:00
alina1492
Nu este medic/terapeut
alina1492
Am de la varsta de 2 ani onicomicoza...la inceput a fost doar unghia mare de la dreptul...acum, dupa 18 ani, mai am doar 2 unghii "bune" si astea pentru ca dupa nenumarate tratamente locale si chiar pastile se pare k s-a stopat intinderea...am niste unghii oribile de care imi este foarte rusine si pe care trebuie sa ma chinui sa le tai in asa fel incat sa ma pot incalta ca un om normal (nu vb de sandale si baretute k asa ceva n-am avut curajul sa port niciodata)...am luat Terbisil candva (dupa ce am facut analize si s-a stabilit k le pot suporta) dar pentru o perioada foarte scurta de timp, cam 3 sapt.acum ma gandeam sa incerc Lamisil dar este destul de scump.este cumva Terbisilul echivalent al Lamisilului? contin aceeasi substanta si au acelasi efect?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciuperca unghiei - ce trebuie să știi?
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •