onicomicoza - tratament fara rezultat

05-07-2010
Neera
Nu este medic/terapeut
Neera
De foarte multi ani, sufar de epidermofitie interdigitala pe care am tratat-o cu diferite antifungice si am reusit s-o ameliorez. Ceea ce ma deranjeanza cel mai mult acum este ciuperca de la unghii (onicomicoza) de care nu reusesc sa scap. Am folosit si pentru aceasta boala tot felul de medicamente dar fara nici un folos. Ma ingrijoreaza faptul ca si ceilalti membrii ai familiei s-au imbolnavit. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat care sa rezolve problema mea. Va multumesc din suflet.
9 comentarii
0
05-07-2010, ora 15:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, în tentativele de a vindeca onicomicoza, aţi folosit şi vreun medicament natural? Dacă da, vă rog să specificaţi medicamentele respective (specificarea respectivelor medicamente este utilă pentru evidenţierea unei posibile specii de fungus rezistent / insensibil la preparate naturale cu spectru antifungal).
Vi s-a prelevat ţesut pentru a se recurge la o cultură de fungi şi pentru a se face o antifungigramă? (ştiţi ce specie de fungus v-a produs infecţia unghială şi la ce antifungic este sensibil acel fungus?)...
Am nevoie de aceaste specificaţii / informaţii pentru a încerca să vă ajut :-)

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
06-07-2010, ora 12:38
Neera
Nu este medic/terapeut
Neera
Mr.Nick,
va multumesc pentru sfaturile date, fiindu-mi foarte folositoare. Incerc sa fiu mai explicita pentru a beneficia de ajutorul d-voastra. Totul a inceput in urma cu cativa ani, cu o epidermofitie interdigitala pe care, la indicatile unui medic, am tratat-o cu Betadine si Clotrimazol, epidermofitie care recidiva din cand in cand.
M-am ingrijorat insa, cand au inceput sa-mi fie afectate unghiile de la picioare. Am consultat un medic specialist, care mi-a recomandat Fluconazol (capsule) si Canesten (unguient). Dupa folosirea tratamentului am simtit o usoara ameliorare. In prezent imi sunt afectate toate unghile de la picioare. In toata aceasta perioada nu am facut nici-o antifungiograma si nici o alta analiza. Mentionez ca sufar de o steatoza hepatica si mi-a fost teama sa urmez un tratament mai lung de 3 luni.

Va multumeste din suflet, Neera
0
21-07-2010, ora 20:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă Neera, doriţi să urmaţi un tratament naturist sau doriţi să urmaţi un tratament alopat? Eu vă pot sugera să folosiţi un tratament naturist foarte eficace, un tratament empiric (din proprie experienţă), dar nu ştiu ce anume vă doriţi dvs.




Toate cele bune!
Cu iubire şi respect,
Nick
0
22-07-2010, ora 20:05
Neera
Nu este medic/terapeut
Neera
Domnule Nick,

Va multumesc foarte mult pentru ajutor. As dori sa urmez un tratament naturist, datorita faptului ca am o steatoza a ficatului si un tratament alopat mi-ar face rau.
Astept cu nerabdare rasupunsul d-voastra.

cu stima, Neera
0
08-08-2010, ora 18:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă Neera, vă rog să mă iertaţi pentru faptul că v-am răspuns cu întârziere. Mulţumesc cu anticipaţie!
Onicomicoza persistentă poate fi tratată cu ajutorul a unor băi cu sare şi oţet de mere cu miere, a unor tamponări cu oţet de mere cu miere şi a tincturii de propolis, toate utilizate astfel:
Se combină 3 linguri de sare de bucătărie cu 3 linguri de oţet de mere cu miere (ar fi de preferat ca oţetul să fie natural), şi se pun într-un litru de apă. Se amesteacă timp de 1 minut, pentru a se obţine o soluţie concentrată. După, se introduc picioarele în soluţia obţinută şi se ţin timp de 30 de minute. Aceste băi se fac de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, până la vindecare, dar cu stricteţe minim o lună, indiferent dacă vindecarea se produce în câteva zile. După ce se realizează baia, se tamponează degetele cu oţet de mere cu miere, în formă nediluată. După această tamponare, se aşteaptă câteva minute, de regulă 5 minute, după care se pun comprese cu tinctură de propolis, pe fiecare deget afectat de micoză. Compresele, în acest caz, şi nu neapărat, sunt bucăţi de tifon împăturit, îmbibate cu tinctură de propolis şi aplicate pe degetele afectate (compresele acestea se schimbă de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara). Nu folosiţi tinctura de propolis dacă sunteţi alergică, nici oţetul de mere cu miere! (înlocuiţi tinctura de propolis cu tinctura de mărul lupului şi folosiţi oţet de mere fără miere). Tratamentul se foloseşte doar extern!
În mod normal, cu ajutorul acestei scheme terapeutice, vă veţi vindeca de onicomicoză :-) (schema este indicată pentru toţi membrii familiei, dar cu aviz medical).
Vă rog să consultaţi medicul!



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect şi iubire creştină,
Nick
0
12-08-2010, ora 02:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Neera,

M-am gândit la dvs., aşa cum mă gândesc şi la mine, şi am tras concluzia că tratamentul pe care vi l-am propus, la cererea dvs., s-ar putea să vă pară mult prea complicat, mult prea cronofag (consumator de timp), şi nu numai, tocmai de aceea vă voi face o altă sugestie.
Uleiul de oregano sălbatic (Origanum vulgaris), în variantă forte, care conţine minim 75% carvacol, poate fi o alternativă naturală excelentă. Carvacol, substanţa activă din acest ulei, un compus natural, este considerat a fi unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene şi antifungale substanţe.
Acest produs poate fi administrat atât intern, prin administrarea a 5 picături de 3-5 ori pe zi (administrarea este valabilă pentru adulţi), dizolvate în puţină apă sau amestecate într-o linguriţă cu puţină miere sau suc (picăturile dizolvate sau amestecate se ţin scurt timp în gură, după care se înghit. Imediat după înghiţire, se respiră adânc pe gură, de câteva ori, pentru a inspira compuşii volatili), pentru a stimula pozitiv activitatea sistemului imunitar, cât şi extern, prin aplicarea pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi. Utilizarea externă, în cazul dvs., se face în felul următor: se aplică şi se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano, între degete şi pe unghiile afectate de micoză, de 2-3 ori pe zi, după igienizarea realizată în prealabil (după ce v-aţi spălat picioarele). Se aplică până la vindecare! (cel mai bun ulei de oregano sălbatic este fabricat de Celex Laboratories).
Dacă doriţi să vă vindecaţi de onicomicoză, prin intermediul acestui preparat, căutaţi-l pe portalul Google sau în reţeaua de magazine Provitanutrition.





Toate cele bune!
Cu multă condescendenţă,
Nick
0
13-08-2010, ora 10:42
clari
Nu este medic/terapeut
clari
D-na Neera
Ceva asemanator am avut si eu. Lucru pe care l-am relatat la sec.medicina naturista.
Tratamente eficiente
Remedi naturiste pentru boli de piele.
Sint o pacienta ca si d-stra si m-ar bucura mult daca experienta prin care am trecut var putea ajuta la ceva.
cu stima clari.
0
05-09-2010, ora 21:38
Neera
Nu este medic/terapeut
Neera
Domnule Nick,
Va multumesc din suflet pt sfaturile dumneavoastra si imi cer scuze pt intarziere. Nu am reusit sa aplic nici una din retetele dvs, pt ca am suferit un accident vascular de trunchi cerebral (minor) si am fost internata in spital. Retetele dvs mi se par suficient de accesibile si le voi incerca curand. Trebuie sa fac doar rost de ingrediente, apoi va voi tine la curent cu rezultatele obtinute si am mare incredere ca vor avea succesul scontat..
Cu multumiri sincere,
Neera
0
08-10-2010, ora 07:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Neera,

Îmi pare foarte rău că aţi avut acel accident, dar, în acelaşi timp, mă bucur că el nu s-a soldat cu sechele. Tot răul este spre bine, aşa cum bine cred că aţi dedus şi dvs.
Încercaţi ce doriţi din ce v-am spus/scris, numai să vă însănătoşiţi.
Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciuperca unghiei - ce trebuie să știi?
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •