onanism la copil de 2 ani

26-03-2007
dana2007
Nu este medic/terapeut
dana2007
De ceva vreme ma ingrijoreaza urmatorul lucru. Fetita mea care acum are 2 ani a capatat un obicei neplacut. Aprope de fiecare data cand sta in sezut isi incordeaza muschii picioarelor, se leagana si isi freaca funduletul de scaun devenind totodata foarte absenta, uneori somnolenta. La inceput nu am stiut despe ce este vorba, apoi am gasit intr-o carte ca ar putea fi onanism. Nu am gasit prea multe detalii si recomandari.
Va rog mult sa-mi spuneti ce sa fac pentru ca in loc sa dispara acest obicei, el devine tot mai prezent, chiar obsedant.
In afara de faptul ca incerc de fiecare data sa-i distrag atentia sau sa nu o mai las sa stea in fundulet nu stiu ce sa mai fac.
Va multumesc.
2 comentarii
0
26-03-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Buna, Dana,

e foarte probabil ca asta sa fie, iar ceea ce faci tu, adica distragerea atentiei copilului, gasirea unei alte preocupari sau disruptia comportamentului e atitudinea corecta. Nu trebuie sa certi copilul sau sa dai o importanta aparte comportamentului lui, sa nu il practice si mai des, cand vrea sa te supere, de exemplu.
Eu nu cred ca trebuie sa iti faci foarte mari griji cu asta, copiii trec, in dezvoltarea lor, prin mai multe stadii. Freud spune ca aceste satdii sunt cel oral (in care suge, placerea e obtinuta prin supt, pana la 1-2 ani), anal (2-3 ani, in care defecatia e principala "distractie" a copilului) si falic (5-6 ani, in care unii dintre copii practica onanismul, iti dai seama ca fara sa stie ce e si fara conotatie sexuala, ci ca simpla activitate care lui ii procura placere). Insa, de obicei, apoi vine perioada de latenta, si copilul mai uita si se ia cu alte preocupari.
Grija ta trebuie sa fie sa nu fie niciodata oparita la fundulet, sa nu aiba mancarimi, care sa o indemne sa puna manuta si sa descopere alte senzatii. E clar ca ea are o sensibilitate crescuta a zonei respective. Deci cheia e o buna igiena si intreruperea comportamentului, eventual inainte ca el sa se manifeste, fiindca, daca il urmaresti, vei constata ca iti dai seama dinainte ce are de gand copilul. Daca il intrerupi in plina desfasurare, copilul devine nervos si frustrat, asa ca e mai bine sa il iei din pripa.
Lasa disperarea si inarmeaza-te cu calm, sa intervii de fiecare data fara sa bruschezi copilul, si, cu timpul, va uita acest obicei.
0
29-11-2007, ora 00:00
ianis
Nu este medic/terapeut
ianis
Eu am un baietel de 5 ani si el obisnuieste o asfel de practica nelalocul ei.Va spun ca il cert si el ma intreaba intotdeauna 'ce a facut'.Sunt putin speriata, dar imi fac singura curaj.Mama mea imi spune tot timpul ca mai toti copii au cate un obicei pe care e bine sa-l ignori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la copii
  • Mituri despre masturbare
  •