Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

ocluzie intestinala

16-01-2013, ora 23:23
Autor: floraresu
Buna ziua. Tatal meu in virsta de 77 de ani a fost operat in stare grava de ocluzie intestinala, in urma careia a ramas cu stoma. Asta s-a intimplat in urma cu 4 luni si tot atunci medicul chirurg a descoperit si cancerul gradul IV fara metastaze. Ulterior a facut prima sedinta de citostatice pe care a suportat-o foarte greu( varsaturi mari si stari de lesin). In prezent refuza sa mai faca vreodata citostatice. El nu stie ce boala are si nu vrea sa tina nici regimul alimentar. Intrebarea mea este daca el mai poate traii mult cu aceste probleme si fara tratament? Va multumesc anticipat.
6 comentarii
16-01-2013, ora 19:45
Autor: RaulDuke
ce intelegi prin mult ? desigur ca pentru un prognostic corect ar trebui sa ne zici mult mai multe date despre boala, care a fost stadiul exact initial (stadiul IV fara metastaze suna dubios... nu prea inteleg ce inseamna defapt), ce tip de operatie a facut, ce zice un CT de dupa operatie, ce fel de tratament s-a incercat, etc.

de asemenea mi se pare just ca un om care nu stie ca are cancer sa nu accepte un tratament agresiv.
16-01-2013, ora 22:37
Autor: adamantium
nu este corect ca nu stie ce boala are. daca este in stadiul IV, fara tratament adecvat nu va rezista mult. poate ca mai are ceva de rezolvat in viata, sa nu fie prea tarziu.
11-03-2013, ora 19:46
Autor: floraresu
Va multumesc pentru raspunsuri. Intre timp i-am spus tatalui ca are cancer, dar tot refuza tratamentul. In prezent se simte bine, maninca foarte bine( dar nu regim) si are chef de viata, o atitudine pozitiva. Ii doresc sanatate multa si lui si tuturor. Pe externarea lui scrie ca a fost stabilizat la gradul 3 si tumora este maligna PT3 N0M0. Daca imi puteti spune ce inseamna, va multumesc din nou din suflet.
11-03-2013, ora 19:52
Autor: RaulDuke
este un cancer in stadiul II deci; faptul ca a fost operat in ocluzie este un factor de prognosti negativ (deci nu e bine); sincer, nu stiu exact in ce a constat operatia; tu stii ? a fost SCOASA TUMORA in intregime ? ai un buletin histopatologic si un protocol operator ? de asemenea ar fi util un CT de torace si abdomen, spre a se stii extensia bolii.

oricum, s-ar zice ca totusi chimioterapia, este indicata. in functie de starea lui generala, alte boli, etc, poate sa si faca, dar nu este atat de important ca a se stii cum a fost facuta operatia si ce zice buletinul histopatologic, iar apoi un CT (computer tomograf).
13-02-2014, ora 17:29
Autor: floraresu
Tumora a fost scoasa in intregime. in prezent face tratament cu xeloda. operatia nu s-a inchis inca, iar scaunul a iesit prin anus desi are stoma. este ceva periculos?
13-02-2014, ora 23:23
Autor: MARTON
FLORARESCU tiam trimis un mesaj pe privat

Discutiile despre tumori benigne si cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK