obsesii, vocii si citirea gandurilor

09-08-2007
razgatzan
Nu este medic/terapeut
razgatzan
Buna
poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva sfaturi
am 25 de ani si sant baiat, in 2004 am suferit un atac de panica si am stat internat in spitalul de psihiatrie aproximativ 2 saptamani dupa care am urmat tratament cu Ziprexa 10mg/zi timp de 1an si 4luni dupa care am intrerupt tratamentul cu ziprexa pt 6 luni.Pot sa zic ca mam simtit destul de bine bineinteles si cu ajutorul medicului dar in tot acest timp a fost pot sa zic o perioada de recuperare fizica si psihica, mergeam la bazin de 2 ori pe saptamana ieseam seara cu prieteni la un suc si aveam tot felul de activitati.Dupa ce am intrerupt tratamentul cu ziprexa mam simtit ok si pot sa zic chiar bine medicul meu ma incuraja foarte mult si familia la fel.Problemele au inceput sa apara dupa 6 luni dupa ce am intrerupt tratamentul, eram plecat de acasa la facultate la cluj si stateam intro garsoniera cu niste prieteni in prima faza am inceput sa am insomnii dupa care am simtit eu k ceva nu este ok cu mine, am inceput sa am tot felu de fixuri.Dupa toate astea am consultat un medic si pe un prieten bun deal meu care a trecut si el prin faza asta si am reluat trtatamentul cu ziprexa 10mg/zi seara pe care il fac si in prezent de mai bine de 1 an, ce sa va mai zic am inceput sa am obsesii destul de mari in primul rand ar fi obsesia medicamentelor care este foarte puternica la mine pe de o parte cred ca imi fac rau iar pe de alta parte nu pot sa mai renunt la el, la inceput am mai auzit si voci care pot sa zic ca acestea au disparut din psihicul meu.Relatia mea cu medicul care ma tratat de atacul de panica sa cam sfarsit de mai bine de 1 an de zile si in prezent lupt singur cu boala si impreuna cu ziprexa 10mg/zi seara
In tot acest timp am avut si perioade bune in care miam implinit o gramada de visuri si multe realizari, ce sa va zic in prezent lucrez la un magazin de piese auto din Alba Iulia si miam terminat anul 4 de la faculta integralist mai astept anul 5 iar dupa toate astea ma consider un luptator si nu voi pleca capul jos bolii
As vrea sa stiu daca este cineva in masura sa ma ajute cu cateva raspunsuri
vreau sa stiu daca urmez tratamentul corect si daca voi reusii sa imi scot obsesiile mele din cap si dc vociile care leam auzit la inceput or sa aiba repercursiuni asupra psihicului meu.
Astept sfaturi si pareri de la oricine nu neaparat de la medici Multumesc
5 comentarii
0
11-08-2007, ora 00:00
alcesta
Nu este medic/terapeut
alcesta
Nu sunt medic, nu stiu spre ce tratament sa te indrum dar cred ca esti un invingator.
Odata am citit ca toate bolile nu sunt de fapt decat rezulatatul psihicului nostru.Crede-ma ca in acesta lume toti avem probleme mai mari sau mai mici de ordin psihic. Eu sunt o pers. care sunt catalogata drept echilibrata si stapana pe mine care ia aproape intotdeauna doar deciziile corecte si juste etc Cu toate acestea am si eu zie si momente cand am impresia ca nimic nu merita efortul, ca totul este efemer etc.Insa in momentul in care esti constient de toate acestea si vrei sa lupti si...o faci chiar cred ca esti pe drumul cel bun.
Numai bine iti doresc.
0
13-08-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Reia legatura cu acel medic care te-a tratat cu succes prima oara sau, daca acest lucru nu mai este posibil, cauta un alt specialist in Cluj sau in Alba Iulia, pentru ca doar medicul care te trateaza este in masura sa iti recomande un anumit medicament si sa stabileasca dozarea acestuia, in functie de evolutia ta.

Dupa spusele tale, ai multe resurse de care te folosi in depasirea acestui episod din viata ta, dar atentie, nu totul tine de vointa si autocontrol si, mai ales, nu incerca sa rezolvi toate aceste stari de unul singur.

Sa ceri ajutorul unui specialist nu inseamna ca nu te poti descurca singur, ci ca esti capabil sa iti asiguri cel mai bun tratament pentru tine.
0
27-09-2007, ora 00:00
berlis
Nu este medic/terapeut
berlis
ma numesc alina si de doi ani sufar de atac de panica. am avut numai doua atacuri foarte puternice care au dus la anchilozarea membrelor superioare si inferioare, dar dupa 10 minute au disparut. am chemat salvarea crezand ca am atac de cord si atunci mi-au spus ca am avut atac de panica. dar am alte atacuri mai domoale, care se manifesta zi de zi prin ameteli, capul il simt greu, presiuni in urechi, cu alte cuvinte primesc in fiecare seara bonserin si in cazuri de extrema urgenta xanax. va rog, daca vreun medic ma poate elucida in privinta duratei acestei boli. voi iesi din aceasta teribila boala, sau nu?
0
03-11-2007, ora 00:00
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
durata atacurilor de panica care sunt sub tratament dupa spusele medicilor este de 6-9luni acum depinde si cat de repede iti gaseste medicamentul medicamentul pt ca fiecare raspunde altfel la tratement si ei tot fac incercari, acum depinde si de doctor pt ca uni insista sa iei acelasi medicament luni de zile pana sasi dea seama ca nu merge, nici tu nu poti sati dai seama pt ca scimbarile in bine sunt aproape inseszabile in primele etape ale tratamentului.
1
05-02-2011, ora 13:28
maria simona
Nu este medic/terapeut
maria simona
am o rudenie de 36 ani care face tratament cu zyprexa de 1an si jumate si nu se vede mare imbunatatire doar ca doarme noaptea, da r ziua este f. agitat, umbla mereu nu are stare fumeaza non stop si bea cafele, cred 1-2 litri pe zi.Acum ia dublat doza la 2omg. dimineata si tot atit seara + romparkin.Daca cineva a folosit asa doza ma re de ziprexa, si a folosit atit de multe tigari si cafea sa-mi scrie.Cred ca la acest tratament nu e bine sa folosesti cafea si tigari.Dar sa stiti ca pacientul e nervos agitat, nu tine minte multe din cite ar trebui sa le retina.Are fixatie pe tigari.cafea, tuns, baie, sa schimbe h-tinutele de 2-3 ori pe zi.Ce e drept ca nu are prietena si ata e o problema. astept parerea voastra.si despre dozajul de ziprexa care -l ia acuma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •