obsesie psihica ?

19-10-2009
a45
Nu este medic/terapeut
a45
buna ziua.
sotul meu este convins ca este furat ! la inceput credea ca il fura angajatii. la televizor se discuta uneori aceasta tema iar el jubila: vezi, 80% din oameni sunt necinstiti, i-mi explica. crede ca:contabila il fura, copilul nostru il fura, mai nou crede ca eu il fur. mama lui este convinsa ca i s-a spart beciul, i s-a intrat in casa (vecini), a chemat chiar si politia. mama mamei a avut aceeasi obsesie din cate chiar soacra si sotul meu mi-au povestit. sotul meu a avut inca din tinerete un diagnostic: sindrom neuroastenic atipic, personalitate hipotinica(?), eu fiind o persoana pozitiva si optimista am conbatut tristetile, nesiguranta, nehotarirea lui, l-am incurajat sa se angajeze, sa pornim o afacere, am dezvoltat-o impreuna, avem realizari importante: un baiat de 17 ani si o afacere buna. problemele noastre au fost urmatoarele: in perioadele lui de depresie si anxietate eu am lucrat peste masura, m-am inbolnavit: a facut o criza si mi-a cerut sa nu mai lucrez pt. fiirma noastra. eu m-am refacut si vazind ca este nevoie de mine am continuat sa lucrez, am dezvoltat si mai mult firma, am luat impreuna doua credite. in perioada de inceput a crizei economice actuale a inceput sa i-si faca griji exagerate, a iceput sa se certe: sa ies din firma, sa stau acasa, sa lucrez asa si nu asa, toate i se pareau pe dos, era irascibil, il durea stomacul, se retragea singur in camera. uneori era exuberant, dupa care in scurt timp facea o criza de nervi. l-am rugat eu si mama lui sa merga la medic dar nu vrea, se teme de tot ce este ac (de ex. face un tremurat si se albeste cand i se ia singe pt analize ), nu ia medicamente de loc. ultima picatura pt mine a fost cand a inceput sa il numesca hot pe copilul nostru si sa vorbesca urat (sa-l numesca boschetar) si sa ma numesca si pe mine hoata. eu si copilul nostru ne-am mutat. lucrurile au degenerat, acum divortam. comportamentul sotului meu sunt defecte de caracter sau sunt tulburari? multumesc anticipat.
10 comentarii
0
19-10-2009, ora 13:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Comportamentul acesta provine de la o boala, fie ca este dobandita sau mostenita. Dar, ca fiecare boala, ea nu se instaleaza decat pe un caracter deja prezent si exarcebeaza anumite tendinte deja prezente. Exista insa cateva remedii homeopate care pot vindeca (sau cel putin ameliora) un astfel de comportament intr-un mod chiar uimitor. Consultati un medic homeopat cu experienta, chiar fara sot ; lucrurile pe care le povestiti despre el ajung pentru stabilirea remediului si remediul nu este greu de gasit de catre medic fiindca nu sunt multe remedii care ajuta la un astfel de comportament.
Remediul aproape ca reiese din cele mentionate mai sus.

Tratamentele la psihiatru nu dau roade in astfel de cazuri si pot inrautati si schimba starile.
0
19-10-2009, ora 14:06
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
din pacate sotul dvs are delir de persecutie, asta este un simptom psihotic, are nevoie de ajutor specializat.
Mare grija ca multor oameni cu delir de persecutie nu prea le " ies" ideile astea din cap.
Totul este sa i se distraga atentia in alta parte. Asta ar fi o solutie. Poate il puteti convinge sa fie vazut de un psihiatru.
Sanatate si curaj!
0
19-10-2009, ora 15:18
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Anastasia are dreptate, trebuie ca sotul sa fie vazut de un psihiatru cat mai repede. Fara ajutor specializat nu cred ca-si revine.
0
19-10-2009, ora 15:45
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Impartasesc convingerile Anastasiei si ale lui Robymat...
0
19-10-2009, ora 15:46
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Am si un link pentru Anastasia, stiu ca iubeste frumosul:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6116249-venit-urta.htm?cfnl#loginPanel
Cu mult drag!
0
19-10-2009, ora 18:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Astfel de oameni fug de doctori si pshiatri ca dracul de aghiazma !
Tema lor nr 1. este suspiciunea si ii poti convinge de necesitatea de a merge la medic ca
si pe o gaina sa faca piruete. Sfaturile demai sus nu sunt numai de prisos - caci orice om stie ca
se merge la psihiatru in astfel de cazuri - ci chiar ridicole pt. acest caz in particular !
Iar pastile alopate care sa vindece o astfel de suspiciune nu exista.
0
19-10-2009, ora 19:56
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Doamna,

Dumneavoastra doriti sa aflati parerea oamenilor de pe forum vis-a-vis de ceea ce se intampla sotului dumneavoastra. Din cate scrieti, e posibil saaiba o tulburare, insa numai un medic psihiatru va poate confirma. Poate puteti merge chiar dumneavoastra sa cereti o opinie avizata din partea unui specialist care, in cazul unei probleme medicale, va poate sfatui cum sa faceti asaincat domnul sa ajunga la tratament. Sanatate!
0
20-10-2009, ora 13:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Numai un medic psihiatru poate confirma daca o tulburare eveidenta este tulburare cu adevarat ???
Inseamna ca noi toti ceilalti nu avem creier si nici ochi...traiasca psihiatria !
0
21-10-2009, ora 09:46
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Sa traiasca, sa traiasca psihiatria. Avem mare nevoie de ea!
0
22-10-2009, ora 17:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doamna,
Sotul dumnevoastra se confrunta clar cu simptome psihotice. Cei care sufera de astfel de boli nu constientizeaza acest lucru si nu ar merge de buna voie niciodata la psihiatru. Oricit de mult v-ati ruga de el. Ganditi-va la momentele bune care v-au legat si nu dezarmati divortand. Sotul dumneavoaxstra are o boala care poate fi tratata cu ajutotul medicamentelor. Trebuie sa fiti alaturi de el. Nu sa il parasiti. Nu vreau sa va descurajez dar va sfatuiesc sincer sa apelati la ambulanta (de cele mai multe ori sa nu va speriati dar in astfel de cazuri intervine si politia, altfel pacientii nu pot fi dusi la spital) si sa il internati fara aprobarea lui. Dupa ce va urma un tratament adecvat veti vedea ca isi va reveni. Exista medicamente foarte bune, de ultima generatie, care dau rezultate foarte bune. Veti vedea ca in urma unui astfel de tratament sotul dumneavoastra va constientiza greselile trecutului si ii va parea rau. Ma repet, cei cu astfel de simptome nu constientizeaza acest lucru. Nu au nici o vina. S-a dereglat ceva in organismul lor care nu ii mai face sa gandeasca cu claritate. Sunt convinsa ca sotul dumneavoastra are si ate simptome decat cele pe care ni le-ati enumerat dumneavoastra. Printr-un astfel de comportament el nu poate decat sa se faca de ras in societate, lucru care ii va dauna pe viitor. Ganditi-va ca ati fi putut fi dumneavoastra in aceasta situatie sau copilul dumneavoastra. Ce ar fi insemnat ca cei din familie sa va abandoneze ? Sotul dumneavoastra nu face lucrurile pe care le face din rautate ci doar dintr-un dezechilibru al neurotransmitatorilor. S-au inventat medicamente la care putem apela. Megeti la un medic psihiatru si povestiti-i in detaliu, fara nici un fel de rusine, toate lucrurile prin care treceti. Cautati pe internet si veti descoperi ca sotul dumneavoastra se incadreaza in simpomatologia unei psihoze. Din fericire exista medicamente care il pot ajuta. E pacat sa il abandonati si sa va para rau mai tarziu. Luptati pentru el, chiar daca el o sa considre pe moment ca sunteti impotriva lui internandu-l fortat. Mai tarziu veti vedea ca va va multumi. Va doiresc mult curaj si mult succes in ceea ce veti intreprinde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: