obrajori uscati la copil mic

03-06-2009
user59584
Nu este medic/terapeut
user59584
buna ziua, baietelul meu are 1 an si 8 luni si de vreo 3 luni obrajorii lui sunt mereu uscati si un pic rosii, il dau mereu cu ulei de bebe ff bun dar degeaba.oare ce poate sa fie..e oare pielea lui mai sensibilia?
2 comentarii
0
05-06-2009, ora 07:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
La aceasta varsta pielea copiilor este foarte sensibila, se deshidrateaza usor. Uleiul Johnson este foarte bun, se da pe pielea umeda.Pentru baie foloseste un sapun cu un pH neutru apoi utilizeaza o crema hidratanta pediatrica de calitate daca cu uleiul nu ai rezultate.Pe timp de vara, cand e mult soare si vant, crema protectiva trebuie sa asigure un plus de hidratare. Gama de oferte cosmetice utilizate pentru pielea uscata a bebelusilor este foarte bogata; alege produsele unei firme serioase si foloseste-le pentru copil, dar fara sa exagerezi.Daca micutul si plange sau se scarpina pe obrajori atunci e vorba de o dermatita si e bine sa-l vada si pediatrul.
0
05-06-2009, ora 10:29
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Este posibil sa fie dermatita atopica, mai ales daca are predispozitie spre alergie.E bine sa-l vada medicul pediatru sau un dermetolog priceput la copii, e bine sa folositi game cosmetice speciale pentru piele uscata, gen Trixera sau Exomega, in perioadele de roseata un unguent cu Hidrocortizon, pentru inceput (in timp poate sa nu mai aiba efect, si trebuie inlocuit cu altul, mai puternic ) si nu in ultimul rand tentie la regimul alimentar, caci sunt alimente direct legate de declansarea puseelor de dermatita, in special ciocolata si carnea de porc.

Cu bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul