obosela cronica, revin cu concluzii si alte intrebari

21-09-2006
aaaa
Nu este medic/terapeut
aaaa
ok, va scriu in continuarea mesajului de http://www.forum.romedic.ro /prod/probleme_mari_cu_somnul.ajutor, va_rog!_01769.html.
V-as fi recunoscator daca ati citi in continuare si m-ati ajuta cu niste sfaturi.
Mi-am facut analize de sange si totul pare ok, dar am descoperit ca am altceva:viermi intestinali(limbrici si foarte probabil giardia...).Asa ca am inceput tratamentul pt giardia si...SURPRIZA!!!Duminica am luat prima(si singura, pana acum) doza de pastile si, de atunci, ma odihnesc perfect in fiecare noapte.Nu mai ma trezesc deloc obosit, nu mai casc toata ziua, incep sa imi revin.Am cautat pe net simptome pt giardia si am gasit, printre altele(care si ele erau prezente), fatigabilitatea, cu care ma tot chinui de ceva timp.
Asa ca am tras concluzia ca oboseala asta cronica mi s-ar trage de la acesti paraziti si ca pastilele incep sa isi faca efectul.
Dar am alte intrebari acum:
1.giardia se poate lua din apa de la robinet chiar si in timp ce te speli pe dinti?(asta ar fi foarte grav)
2.sa beau doar apa imbuteliata?Eu cand mai merg pe la munte la bunici etc beau apa 'de izvor' si abia acum am aflat ca giardia se poate lua din orice fel de apa infestata, mai ales fantani, chiar si apa rece de izvor etc.Asa este?
V-as fi foarte recunoscator daca ati putea sa imi raspundeti la aceste intrebari.In sfarsit scap de oboseala asta, in sfarsit mi-am adus aminte ce-i ala somn odihnitor si nu vreau sa ma infectez din nou!
Multumesc
3 comentarii
0
21-09-2006, ora 00:00
aaaa
Nu este medic/terapeut
aaaa
si adug si atreia intrebare:in timpul tratamentului, to poti infecta din nou?adica daca bei apa contaminata, pastilele ar trebui sa isi faca efectul, nu?
0
10-10-2006, ora 00:00
fausta
Nu este medic/terapeut
fausta
Giardia se ia de pe lenjerie, prosoape chiar si de pe scaun;ai grija cand mergi la bunici pe ce te asezi;cand se incepe tratamentul pt giardia, trebuie sa-ti speli si sa-ti dezinfectezi toate hainele, lenjeria, mobila, respectiv tot ce ai atins atat acasa cat si la bunici, altfel la terminarea tratamentului boala revine; de asemenea toate persoanele cu care ai conlocuit trebuie sa faca tratamentul deoarece altfel te vei contamina din nou de la ei.
0
26-02-2010, ora 11:38
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
Ce medicatie ai luat?, si eu sunt obosita de moarte(ma doare oboseala, ca si cand nu ar fi dormit cineva normal 4 zile).La ce sectiune ai mai descris simtomele de oboseala?, multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Oboseala cronică, semnul unei probleme de sănătate
  • Legătura dintre hipotensiune și oboseala cronică
  • Aproape jumătate dintre pacienții cu COVID-19 îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru sindromul de oboseală cronică
  • Femeile sunt mai grav afectate de sindromul de oboseală cronică - studiul DecodeME
  •